16 Ocak 2014 Perşembe

ÜRETKEN BİR KİTAP: SORUNLARIN İNTİKAMI

Tınaz Titiz'in 2011'de "Sorunların İntikamı" kitabı yayınlandı. İçeriğiyle kendi alanında bir ilk.

Kitap çok verimli sonuçlar üretiyor...:))

Belki de dünyada bir ilk gerçekleşiyor.

Kitabın (ticari anlamda değil) öz olarak ilgi çekmesi, geniş kitlelere ulaşması için arayışlar devam ediyor. 

Ana kitaptan günümüze kadar 3 farklı formatta eser ortaya çıktı. Daha da çıkacak...


1) Kitap: sorunların intikamı. http://www.pegem.net/kitabevi/120761-Sorunlarin-Intikami-Cozemeyeni-Cozerler-kitabi.aspx


2) Sorun Çözme Kabiliyeti Üzerine Söyleşi (Sorular/Cevaplar)  Necati SAYGILI. Çağdaş Çözüm Beyaz Nokta Gelişim Derneği Kurucu Bşk. İstanbul .


3) Sorunların İntikamı: Çözemeyeni çözerler! (M.Tınaz Titiz) Kitabından seçme satırlar, cümleler ve paragraflar . Seçmeleri Derleyen: Bülent Ağaoğlu. Ekim 2013. http://tinaztitiz.com/wp-content/uploads/2012/05/Sorunlarin_Intikami_Secmeler.pdf




ÖNERİM: 


Eminönü'ndeki Bereket Döner'in sunumu çok ilgimi çekmişti:

https://docs.google.com/file/d/0B6JC6yZZGR_-Zk5jY0RoSzg3S3M/edit örneğinde ürünler farklı gramajlarda hazırlanmış. Nabza göre şerbet veriyorlar, 'dayatma'da bulunmuyorlar:))

http://tinaztitiz.com/wp-content/uploads/2012/05/diyalog_formunda_SCK.pdf adresindeki 34 sayfalık metin için de böyle yapılabilir. (1) Sayfa sayısına göre; 10 sayfalık , 20 sayfalık, 30 sayfalık / (2) Kitleye göre: Sokaktaki insana yönelik / aydına yönelik.

Gazete yazıişlerinde tecrübesi olanlardan destek istenip  http://tinaztitiz.com/wp-content/uploads/2012/05/diyalog_formunda_SCK.pdf adresinde yer alan 34 sayfalık metin için için vurucu spotlar çıkarmaları sağlanabilir.


Tek satırlık kısa cümleler tekniği kullanılabilir. Bunu yıllardır uygulayan köşe yazarları var: Örnek Rauf Tamer. Böylelikle akıcı bir metin ortaya konulabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder