7 Kasım 2019 Perşembe

İSTANBUL’DA DEPREM SEFERBERLİĞİ KONULU WEB HABERLERİ, 1999-6.11.2019


İSTANBUL’DA DEPREM SEFERBERLİĞİ KONULU WEB HABERLERİ, 
1999-6.11.2019

Bülent Ağaoğlu
Antalya, 7.11.2019




İçindekiler




“Mikdat Hoca deprem için 150 bin imza topladı ama isyan sürüyor

İstanbul'daki 5,8'lik depremin ardından 'Deprem Seferberliği' çağrısı ile bir imza kampanyası başlatan ve internet üzerinden 150 binden fazla imza toplayan Afet Yönetimi Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, yetkililerin kampanyaya duyarsız kalmasına isyan etti. Kadıoğlu, "Bu kampanyayı başlatırken amacım zafer değil; seferdi! Bu seferde bana eşlik eden 151 binden fazla duyarlı insanımıza gönülden teşekkür ederim, sağolun var olun" dedi.
16:07 - 9 Ekim 2019
Haberler
Gündem
Mikdat Hoca deprem için 150 bin imza topladı ama isyan sürüyor
İstanbul Silivri açıklarında 26 Eylül’de meydana gelen 5,8’lik sarsıntı, deprem gerçeğini bir kez daha ülkenin gündemine getirdi. Depremin hemen ardından Afet Yönetimi Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu’ndan önemli hamle geldi. Kadıoğlu, yetkilileri ‘Deprem Seferberliği’ ilan etmeye çağırıp kamuoyu oluşturmak içinde change.org üzerinden imza kampanyası başlattı. İmza kampanyasına 150 binden fazla destek alan Kadıoğlu, yetkilerin buna rağmen konuya duyarsız kaldığını ifade ederek isyan etti.
Siteden yaptığı açıklamada “İmza kampanyamızda 150 bin imzayı geçtik. Ancak yetkililerden henüz seferberlik ilanına dair bir adım yok. Bu kampanyayı başlatırken amacım zafer değil; seferdi! Bu seferde bana eşlik eden 151 binden fazla duyarlı insanımıza gönülden teşekkür ederim, sağolun var olun.” diyen Kadıoğlu, “Bir yandan yetkilileri göreve çağırırken bir yandan kendimizi korumak için bir şeyler yapalım.” diyerek depremden korunmak için yapılması gereken şeyler hakkında bilgi verdi.
İşte Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu’nun depremden korunmak için yapılması gerekenleri sıraladığı açıklaması;
“Yaşadığınız binaların güvenliğini mutlaka ama mutlaka kontrol ettirin. Bunun için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan lisans almış firmalara başvurmanız gerekiyor. (Lisanslandırılmış kurum ve kuruluşların listesine de Bakanlığın internet sitesinden ulaşmak mümkün);
Maalesef bu hizmet şu an için ücretli. Ancak tüm bina için yapılacağından, binadaki bütün daireler olarak bu ücreti bölüşebiliyorsunuz. Bunu lütfen ama lütfen yaptırın.
Aslında belediyelerin ekip kurarak risk alanlarını belirleyip bu işi hızlandırmaları gerekiyor. Ancak Türkiye'de maalesef pek çok belediyenin deprem laboratuvarı yok. Kadıköy Belediyesi'nin var. Diğer belediyeler bu örnekten hareketle deprem laboratuvarı kurmalı.
Bakanlığın ya da Belediyelerin bu işi ücretsiz yapması içinse yasanın değişmesi gerekiyor ve iş yine DEPREM SEFERBERLİĞİ ilan edilerek bu işlerin hızlanmasına geliyor. Bu nedenle bir yandan kendi binalarımızın güvenliğini bahsettiğim lisanslı firmalar aracılığıyla yaptırırken, diğer yandan kampanyayı paylaşarak Deprem Seferberliği çağrımızı yineleyelim.”
Ünlü profesörden Türkiye'ye deprem çağrısı
Ünlü profesörden Türkiye'ye deprem çağrısı

2

“Ünlü profesörden Türkiye’ye deprem çağrısı

İstanbul'daki 5,8'lik sarsıntı, deprem gerçeğini bir kez daha ülkenin gündemine getirdi. Yıllardır Marmara Depremi üzerine çalışan afet yönetimi uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu'ndan önemli bir çağrı geldi. Kadıoğlu, tüm yetkililerin acilen 'Deprem Seferberliği' ilan etmesini istedi. Kadıoğlu ayrıca bu konuya dikkat çekmek için bir de imza kampanyası başlattı.
23:41 - 27 Eylül 2019
Haberler
Gündem
Ünlü profesörden Türkiye’ye deprem çağrısı
Yıllardır Marmara Depremi üzerine çalışan afet yönetimi uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, tüm yetkilileri acilen Deprem Seferberliği ilan etmeye çağırdı. İstanbul’da beklenen büyük depreme dikkat çeken Kadıoğlu, “İstanbul'da er ya da geç büyük bir deprem olacağını biliyoruz. Gündelik işler arasında bu deprem için bir hazırlık yapamayız. Depremden en az zararla çıkabilmek için, hazırlık çalışmalarını bir seferberlik halinde yürütmemiz gerekiyor. Bu konu her depremde gündem olup sonra unutulmamaya bırakılacak basit bir konu değil” dedi.
Prof. Dr. Mikdat Kadioglu
“BÜYÜK BİR KIYAMET İŞARETİ GÖZÜKÜYOR”
Marmara'da dört parça fay hattı olduğunu hatırlatan Kadıoğlu, “1509'da bir parçası üzerinde deprem oldu, buna ‘küçük kıyamet' denilmiş. Her 100 kişiden 5'i ölmüş… Şu anda ise nüfus yoğunluğu itibariyle depremin bugün tekrarlanması halinde ne canlar gideceği hesaplanamaz ama büyük bir kıyamet işareti gözüküyor. Türkiye'nin GSMH'nın üçte birinin yok edilmesi tehlikesi ile karşı karıya kalabiliriz. Büyük bir kaos yaşanıp büyük bir ekonomik sorun ortaya çıkacaktır. Bu nedenlerle böyle bir deprem için ulusal seferberlik başlatmamız lazım” ifadelerini kullandı.
TMMOB: İstanbul depreme hazır değil, afet kültürümüz yok
TMMOB: İstanbul depreme hazır değil, afet kültürümüz yok
Kadıoğlu; seferberlikte neler yapılması gerektiğini ise şöyle sıraladı:
– Yaşadığımız binalar güvenli hale getirilmeli. Yıkılmayı bekleyen bir sürü bina var, bir de bunun yanında satılmayı bekleyenleri de dikkate almamız gerekiyor. Bunları takasla işe başlamalıyız.
– Okul, askeri ve kamu binalarının güvenliği için gerekli tedbirler alınmalı. Bunun için bir saatlik eğitim, bilgilendirme değil, esas beceri eğitimi ve tatbikat yapılmalı.
– İnsanlar küçük yangınları söndürebilmeyi, kanamayı durdurmayı, elektrik ve su hatlarını kesebilmeyi öğrenmeli. Herkesin bu gibi temel ilk yardım bilgilerini öğrenmeleri zorunlu olmalı.  Devlet bir anda 20 milyon kişiye müdahale edemez. Çünkü ölüm olayları ilk saatlerde gerçekleşiyor.
– Halk depreme hazırlık ve temel afet bilinci, güvenli yaşam vb. konularda (CD, kitap, seminer, söyleşi, tiyatro vb. ile) sürekli eğitilerek bilinçlendirilmeli
– Mahalle, sokak, site ve kurum-kuruluş bazında “Yerel Afet Gönüllüleri (YAG)” şeklinde birimler oluşturularak halkın ilk yardım, yangın söndürme ve hafif arama kurtarma konusunda beceri sahibi olmasını sağlanmalı.
– Mahalle bazında yaralı toplama, ilk yardım, sahra hastanesi, aş evi, barınma, toplanma, haberleşme, bağış dağıtımı, ailelerin toplanması gibi acil durum yolları ve alanlarının belirlenmeli/oluşturmalı VE bu yerler konusunda halkın bilgilendirilmeli.
– Yılda en az iki kez mahalle bazında haberli, kurumlar bazında ise haberli/habersiz çeşitli seviyelerde tatbikatlar yapılmalı.
– Afet sırasında kullanılabilecek okul, spor salonu gibi sağlamlığından ve güvenliğinden şüphe edilmeyecek binalar belirlenerek bu alanlarda ve parklarda acil durumlarda kullanılacak her türlü malzeme depolanmalı.
– Tehlikeli binaların neden olabileceği can ve mal kaybı riskleri halka iyi anlatılmalı ve kentsel dönüşümle yapısal riskler mümkün olduğunca çok/yaygın ve çabuk azaltılmalı. (Dikkat! Yapı denetim sistemine ilave olarak belediye kontrollerinin de özellikle devam ettirilmesi gerekmektedir.)
– Afet öncesi ve sonrasında valilik, büyükşehir belediyesi, STK gibi birimlerle kendi şehirlerindeki afet yönetimi çalışmalarını koordine edebilecek AKOM vb. bir birimin ve ekibi kurulmalı kapasitesi geliştirilmeli.
– Yapılan çalışmalar konusunda halk duyurularla, toplantılarla, okul ve konut ziyaretleriyle bilgilendirilmeli.
– Bütün bu çalışmalar, el yordamıyla ya da oradan buradan kopyala yapıştır şeklinde değil; uluslararası standartlara ve yeni yönetmeliklerimize uygun olarak hazırlanacak olan afet risk azaltma, afet müdahale ve afet iyileştirme planlarına göre yapılmalı.
5353 Sayılı Belediye Kanunu'nun 53. Maddesi'ne de vurgu yapan Kadıoğlu, belediyelerin özellikle şu çalışmaları yapmakla yükümlü olduklarını belirtti:
– Halkın depreme hazırlık ve temel afet bilinci, güvenli yaşam vb. konularda (CD, kitap, seminer, söyleşi, tiyatro vb. ile) sürekli eğitilerek bilinçlendirilmesi.
– Mahalle, sokak, site ve kurum-kuruluş bazında “Yerel Afet Gönüllüleri (YAG)” şeklinde birimler oluşturularak halkın ilk yardım, yangın söndürme ve hafif arama kurtarma konusunda beceri sahibi olmasını sağlamak.
Konuyla ilgili bir de imza kampanyası başlatan Kadıoğlu, tüm halktan destek istedi.
İmza kampanyasına destek için tıklayan

DEPREM SEFERBERLİĞİ İLAN EDİLSİN

PROF. DR. MİKDAT KADIOĞLU KİMDİR?
1980 İstanbul İnşaat Teknik Lisesi; 1984 İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Mezunu Atmosfer BiIimIeri konusunda 1987'de Master ve 1991'de doktorasını ABD'nin Missouri-CoIumbia Üniversitesinden aIdı.
Afet ve AciI Durum Yönetimi konusunda ABD'de FEMA, Japonya'da JICA ve İngiItere'nin Bournemouth Üniversitesi'nden çeşitIi eğitimIer ve sertifikaIar aImıştır.
TMMOB MeteoroIoji MühendisIeri Odası Marmara BöIge TemsiIcisi; Türk Deniz AraştırmaIar Vakfı ve Trabzon Eğitim, KüItür ve Sanat Derneğinin üyesidir Sayısal Hava Öngörüsü, İklim Değişimi ve Afet Yönetimi konuları iIe iIgiIeniyor.
Atmosfer BiIimIeri ve Afet Yönetimi konusunda Türkçe ve İngiIizce yayınIarı var İstanbuI Büyük Şehir BeIediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ve İstanbuI VaIiIiği Afet ve AciI DurumYönetim Merkezi'nde (ADM) danışmanIık yapmıştır.
Ayrıca birçok sanayi tesisi ve kurumda afet aciI yardım pIanIaması konusunda yöneticiIik ve danışmanIık hizmetIeri vermiştir.
SiviI Savunma ve KIZILAY Eğitim GönüIIüsüdür 24 TV'de “Doğanın ÇığIığı” adIı programı hazırIayıp sunmuştur.
Hürriyet Gazetesi Seyahat Ekinde “Havadan-Sudan” adlı köşesinde yazmakta ve Açık Radyo'da (94,9 Mhz) “Havadan-Sudan” adIı program yapmaktadır.
İstanbuI Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay BiIimIeri FaküItesi MeteoroIoji MühendisIiği BöIüm Başkanı ve İTÜ Afet Yönetim Araştırma ve UyguIama Merkezi üdürüdür.”. https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/unlu-profesorden-turkiyeye-deprem-cagrisi-5358366/?utm_source=szc&utm_medium=free&utm_campaign=ilgilihaber


GOOGLE ARAMALARINDA DİĞER HABERLER

TÜM HABERLER

1
"istanbul'da deprem seferberliği"
Yaklaşık 20 sonuç bulundu (0,46 saniye) 
Arama Sonuçları
Web sonuçları
İstanbul'da deprem seferberliği 14 Ekim 2019 - 16:06 | Güncelleme: 14 Ekim 2019 - 17:13. İBB Başkanı Ekrem
 İmamoğlu, Meclis toplantısında “deprem” konulu ...
15 Eki 2019 - İstanbul'da Deprem Seferberliği Başlatılıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İBB Deprem Seferberlik Planı”nı devreye
soktuklarını vurgulayarak, ...
15 Eki 2019 - İstanbul'da deprem seferberliği başlatıldı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) dünkü meclis toplantısının
ana gündem maddesini deprem ...
İstanbul'da acilen deprem seferberliği ilan edilsin! Partimizin acil talep programını sokaklara astık. İstanbul'da #Deprem
Seferberliği İlan Edilsin! Dünkü İstanbul ...
... ölüme sürüklüyor... Yıllardır topladıkları vergileri halkın yaşamını hiçe sayarak kullananlara karşı SEP, İstanbul'da #deprem
seferberliği ilan etmeye çağırıyor!
17 Kas 2011 - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Topbaş,
İstanbul'da 15 gün içinde bir deprem ...
17 Kas 2011 - İstanbul'da deprem seferberliği. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,
"İlçelerimizin bugüne kadar yaptığı çalışmaları koordine ...
"İBB DEPREM SEFERBERLİK PLANI" Haberleri. İstanbul'da deprem seferberliği başladı. TV100. Kullanım Şartları
 Gizlilik İlkeleri Çerez Politikası Künye İletişim ...
24 Eki 2019 - İstanbul'da deprem seferberliği de ilan ettiklerini de söyleyen İmamoğlu, “Maalesef, bu
konuda İstanbul çok zaman kaybetmiş durumda.
14 Eki 2019 - İBB İstanbul'da deprem seferberliği başlatıyor. Bu gerçekten çok önemli. Umarım
gerektiği gibi. 17 replies 57 retweets 797 likes. Reply. 17.
18 Kas 2011 - İBB Başkanı Kadir Topbaş, 39 ilçe belediye başkanı ile 3 saat süren toplantı yaptı.
Bu toplantıda deprem konusunda atılacak adımlar ve ...
5 Eki 2019 - Bugün İstanbul'da deprem seferberliği için verilecek mücadele, hayat hakkı için verilecek
 mücadeleyle eşdeğerdir. “Deprem Vergilerine Ne ...
İstanbul'da Deprem seferberliği başlatıldı · İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) dünkü meclis toplantısının
ana gündem maddesini deprem oluşturdu.
8 Eki 2019 - depremi unutan türk halkına rağmen atılan mükemmel bir adım. istanbul'da deprem seferberliği 
yapılması şart. https://www.sozcu.com.tr/…
23 Eki 2019 - İstanbul'da deprem seferberliği de ilan ettiklerini de söyleyen İmamoğlu, “Maalesef, bu konuda İstanbul
 çok zaman kaybetmiş durumda.

 

 

26 EYLÜL 2019 SİLİVRİ DEPREMİNDEN ÖNCEKİ HABERLER

 

 

2

allintitle:istanbul deprem seferberliği
Yaklaşık 14 sonuç bulundu (0,30 saniye) 

Arama Sonuçları
Web sonuçları
9 Eki 2019 - Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu'nun deprem seferberliği ilan edilmesi için başlattığı imza kampanyasına 150 binden fazla kişi destek verdi. Kadıoğlu.
14 Eki 2019 - İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Meclis toplantısında “deprem” konulu 13 bölümlük detaylı bir sunum yaptı. İmamoğlu “Bizler tüm İstanbulluların.
15 Eki 2019 - İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 'İBB Deprem Seferberlik Planı”nı devreye soktuklarını vurgulayarak 'Bizler tüm İstanbulluların da desteği.
İstanbul'da acilen deprem seferberliği ilan edilmelidir! Ankara'da gerçekleştirdiğimiz çalışmada Sosyalist Gazete satışını gerçekleştirirken kampanyamızın ...
İstanbul'da acilen deprem seferberliği ilan edilsin! Partimizin acil talep programını sokaklara astık. İstanbul'da #Deprem Seferberliği İlan Edilsin! Dünkü İstanbul ...
17 Kas 2011 - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Topbaş, İstanbul'da 15 gün içinde bir deprem ...
15 Eki 2019 - İstanbul Büyükşehir Belediyesi, megakent için deprem seferberlik planı hazırladı.
17 Kas 2011 - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "İlçelerimizin bugüne kadar yaptığı çalışmaları koordine ederek milletimizin makus ...
Istanbul Gaziosmanpaşa' da birçok harap halde binalar bulunmakta ve bu binalarda evler ve işyerleri mevcut. Yaşadığımız binalar güvenli hale getirilmeli.
18 Kas 2011 - İBB Başkanı Kadir Topbaş, 39 ilçe belediye başkanı ile 3 saat süren toplantı yaptı. Bu toplantıda deprem konusunda atılacak adımlar ve ...
24 Eki 2011 - Van'da dün öğlen saatlerinde meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin ağır bilançosu tüm yurttaki vatandaşları harekete...
22 Tem 2013 - 109 bin öğrencinin eğitim gördüğü İstanbul Üniversitesi, muhtemel bir depreme karşı risk taşıyan kamu kurumlarının başında geliyor.
Explore and Download Photo of Tweet added by @SEPmedya İstanbul'da #Deprem Seferberliği İlan Edilsin! Sosyalist Emekçiler Partisi olarak İstanbul'da kamu ...
24 Eki 2011 - İstanbul Üniversitesi İÜ Doğal Afetler Arama Kurtarma Ekibi İSÜDAK, Van'ın Erciş ilçesinde meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde ...
Filtrelenmiş Sonuçlarla İlgili Bildirimler
Size en alakalı sonuçların gösterilmesi için yukarıda görüntülenen 24 sonuca benzer bazı girişler çıkarıldı.

3

"istanbul deprem seferberliği"
Yaklaşık 17 sonuç bulundu (0,28 saniye) 
Arama Sonuçları
Web sonuçları
İstanbulda 'Deprem seferberliği' başlatan İmamoğlu: Binaların ...
https://yesilgazete.org › blog › 2019/10/14 › istanbulda-deprem-seferberli...
14 Eki 2019 - İstanbulda 'Deprem seferberliği' başlatan İmamoğlu: Binaların yüzde 22,6'sı yıkılacak, yolların yüzde 30'u kapanacak. Haber Merkezi 14/10/ ...
İstanbul'da Deprem Seferberliği Başlatılıyor
www.yasamgazetesi.com.tr › ozel-haber › istanbulda-deprem-seferberligi-...
15 Eki 2019 - İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 'İBB Deprem Seferberlik Planı”nı devreye soktuklarını vurgulayarak 'Bizler tüm İstanbulluların da desteği.
İstanbul'da deprem seferberliği başlatıldı | Yeni Emlak
https://www.yeniemlak.com › istanbulda-deprem-seferberligi-baslatildi-20...
15 Eki 2019 - İstanbul Büyükşehir Belediyesi, megakent için deprem seferberlik planı hazırladı.
İstanbul'da deprem seferberliği - Son Dakika Haberler - Hürriyet
www.hurriyet.com.tr › Gündem Haberleri
17 Kas 2011 - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Topbaş, İstanbul'da 15 gün içinde bir deprem ...
İstanbul'da deprem seferberliği - Son Dakika Haberler - Milliyet
www.milliyet.com.tr › Gündem
17 Kas 2011 - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "İlçelerimizin bugüne kadar yaptığı çalışmaları koordine ederek milletimizin makus ...
depremin unutulması - sayfa 3 - ekşi sözlük
https://eksisozluk.com › depremin-unutulmasi--6213532
imamoğlu başkanlığında (bkz: istanbul deprem seferberliği) başlatıldı. bu seferberlik ile, acil eylem planlarına geçilecek. depremin pis bir huyu vardır, ...
İstanbul'da deprem seferberliği! - Emlak Haberleri
https://www.emlaktasondakika.com › istanbulda-deprem-seferberligi
18 Kas 2011 - İBB Başkanı Kadir Topbaş, 39 ilçe belediye başkanı ile 3 saat süren toplantı yaptı. Bu toplantıda deprem konusunda atılacak adımlar ve ...
Kentsel Dönüşüm – Zingat Blog
https://www.zingat.com › blog › kategori › kentsel-donusum
... İstanbul'da deprem seferberliğini başlattı! Bu kapsamda İstanbul'da Kentsel Dönüşüm İşbirliği Masası da kuruluyor. İstanbul Deprem Seferberliği ile ilgili tüm ...
Savaş Çömlek (@scomlek) | Twitter
https://twitter.com › scomlek
More. Copy link to Tweet; Embed Tweet. İstanbulda 'Deprem seferberliği' başlatan İmamoğlu: Binaların yüzde 22,6'sı yıkılacak, yolların yüzde 30'u kapanacak ...
Atagün Mert (@atagunmert) | Twitter
https://twitter.com › atagunmert
More. Copy link to Tweet; Embed Tweet. İstanbulda 'Deprem seferberliği' başlatan İmamoğlu: Binaların yüzde 22,6'sı yıkılacak, yolların yüzde 30'u kapanacak ...
Yeşil Gazete - DSG'den dünyaya çağrı: Türkiye'nin... | Facebook
https://www.facebook.com › permalink
DSG'den dünyaya çağrı: Türkiye'nin saldırısına karşı çıkın https://yesilgazete.org/blog/2019/10/09/dsgden-dunyaya-cagri-turkiyenin-saldirisina-karsi-cikin/
#BuBüyükBirUyarı Instagram posts (photos and videos ...
https://www.instazu.com › tag › BuBüyükBirUyarı
İstanbulda #Deprem Seferberliği İlan Edilsin! Dünkü İstanbul depremi, bir kez daha milyonlarca insanın. İstanbul'da #Deprem Seferberliği İlan Edilsin! Dünkü ...
Ocak 2013 - Bir Başka İstanbul..
https://birbaskaistanbul.blogspot.com › 2013/01
İstanbulda 'Deprem seferberliği' başlatan İmamoğlu: Binaların yüzde 22,6'sı yıkılacak, yolların yüzde 30'u kapanacak - İstanbul'da gerçekleşmesi beklenen bir ...
Atagün Mert - @atagunmert Twitter Profile and Downloader ...
https://www.twipu.com › atagunmert
İstanbulda 'Deprem seferberliği' başlatan İmamoğlu: Binaların yüzde 22,6'sı yıkılacak, ... https://yesilgazete.org/blog/2019/10/14/istanbulda-deprem-seferberligi- ...
Durukan Dudu - @Yudheyn Twitter Profile and Downloader ...
https://www.twipu.com › Yudheyn
İstanbulda 'Deprem seferberliği' başlatan İmamoğlu: Binaların yüzde 22,6'sı yıkılacak, ... https://yesilgazete.org/blog/2019/10/14/istanbulda-deprem-seferberligi- ...
"istanbul deprem seferberliği" için diğer resimlerGörseller hakkında kötüye kullanım bildirin
Web sonuçları
Deprem Istanbul – name
omora.me › deprem-istanbul
Bu sayfanın çevirisini yap
17 Haz 2018 - Marmara Denizi'nde Bir Deprem Daha Deprem Istanbul: 'Deprem Seferberliği Ilan Edilsin Deprem Istanbul: İstanbul Deprem Paniği: Telefonlar ...
Derya Koca (@DeryaKoca_) ツイッター アカウント • sTwity
https://stwity.com › DeryaKoca_
Yıllardır topladıkları vergileri halkın yaşamını hiçe sayarak kullananlara karşı SEP, İstanbulda #deprem seferberliği ilan etmeye çağırıyor! September 29, 2019.
Filtrelenmiş Sonuçlarla İlgili Bildirimler
Size en alakalı sonuçların gösterilmesi için yukarıda görüntülenen 27 sonuca benzer bazı girişler çıkarıldı.
İsterseniz, aramayı çıkarılan sonuçlarla birlikte tekrarlayabilirsiniz.

26 EYLÜL 2019 SİLİVRİ DEPREMİNDEN ÖNCEKİ HABERLER

4
allintitle:istanbul deprem seferberliği

1.1.1999-31.12.2018




Arama Sonuçları

Web sonuçları



5
"istanbul deprem seferberliği"
Yaklaşık 4 sonuç bulundu (0,31 saniye) 

17 Kas 2011 - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "İlçelerimizin bugüne kadar yaptığı çalışmaları koordine ederek milletimizin makus kaderini değiştirmek için ..

6
istanbul deprem seferberliği
1.1.1999 – 31.12.2018
İstanbul'da deprem seferberliği - Son Dakika Haberler - Milliyet
www.milliyet.com.tr › Gündem
17 Kas 2011 - İstanbul'da deprem seferberliğiİstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "İlçelerimizin bugüne kadar yaptığı çalışmaları koordine ederek milletimizin ...
5 Kas 2011 - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın “Seçimi kaybederim insanımı kaybetmem” sözleriyle başlattığı deprem seferberliği için gerekli olan yasal düzenlemeler ...
17 Ağu 2018 - İSTANBUL - ZEHRA MELEK ÇAT. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatma Ürekli, tarih boyunca ...
CNN Türk - 30 Kas 2018
NTV - 12 Kas 2018
Web sonuçları
16 Ağu 2018 - İstanbul'da beklenen 7 büyüklüğündeki depremin 30 yıl içerisinde olma olasılığı yüzde ... hatalı yapılan deprem tatbikatları eğitim seferberliği ile doğru yapılmalı.
Cumhuriyet MOBIL - Haber: "Cumhuriyet dosyayı açıyor ...
www.cumhuriyet.com.tr › haber › yazi_dizileri › Cumhuriyet_dosyayi_aci...
15 Ağu 2018 - Yaklaşık 16 milyon kişiyi etkileyen depremde İstanbul'da 454 kişi yaşamını .... gibi afet yönetim merkezleri kurmak yerine toplum tabanlı afet yönetimi seferberliği ...
16 Ağu 2018 - İstanbul deprem kökenli kayıp risklerinin tespiti ve bu riskleri azaltma ... yönetim merkezleri kurmak yerine toplum tabanlı afet yönetimi seferberliği başlatmalıyız.
21 Tem 2017 - İstanbul'da gazetecilere açıklama yapan Haluk Özener, depremin ardından 160 ... "Seferberlik halinde depremin olası olumsuzluklarını gidermek üzere Kızılay, ...
17 Ağu 2018 - Türkiye tarihini derinden etkileyen Marmara depreminde hayatını kaybedenler ... 18 milyon öğrenciyi kapsayan 'güvenli yaşam seferberliği' başlattıklarını kaydetti. ... Marmara Bölgesi ...
15 Mar 2017 - İstanbul'da büyük bir deprem olacağı artık su götürmez bir gerçek. Tartışılan ... “Deprem karşısında 'kentsel dönüşüm' bir seferberlik haline geldi. Araştırmalar ...
15 Eyl 2002 - İSTANBUL'DA 1999 KOCAELİ DEPREMİ İLE OLUŞAN HASARLI ...... görülebiliyordu, çünkü ekiplerin çoğu eğitimsiz, seferberlik ve çalışma planları olmayan,.
5 Kas 2011 - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın “Seçimi kaybederim insanımı kaybetmem” sözleriyle başlattığı deprem seferberliği için gerekli olan yasal düzenlemeler ...
16 Ağu 2014 - İstanbul'da olası bir deprem için hazırlıklar uzmanları tatmin etmiyor: "Depreme ... 'Depreme hazırlık bir seferberlik havasında olur, halkın içinde olduğu bir ...
17 Ağu 2017 - İstanbul'da özellikle 1999'dan önce inşa edilen binaların olası bir depreme karşı çok büyük riskler taşımaktadır. Depreme karşı alınacak tedbirler kapsamında ...
22 May 2014 - Beklenen büyük İstanbul Depremi için seferberlik çalışmalarımıza devam ediyoruz ... Deprem seferberliği çalışmalarımız sivil toplum kuruluşlarına yönelik devam ...
17 Ağu 2018 - Etkinlik, depremde yaşamını yitirenler için İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz ... kapsayacak şekilde "güvenli yaşam seferberliği" başlatıldığını hatırlattı.
27 Ara 2017 - İstanbul'da özellikle bizi korkutan şey, belli aralıklarla olan depremler, özellikle Adalar segmenti ... 'TÜRKİYE ÇAPINDA SEFERBERLİK İLAN EDECEĞİZ'.
7 Kas 2011 - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın “Seçimi kaybederim insanımı kaybetmem” sözleriyle başlattığı deprem seferberliği için gerekli olan yasal düzenlemeler ...
15 Kas 2018 - İstanbul Atatürk Hava Limanı yıkılmasın; Deprem Toplanma ve İdame Merkezi' ne çevrilsin! ... İstanbul' da olası bir depremde halkın toplanacağı, temel ihtiyaçların sağlanacağı tesislere ihtiyaç vardır. Mevcut .... Deprem Seferberliği İlan Edilsin.
5 Kas 2011 - 13 milyonluk nüfusun dağıldığı 39 ilçesiyle İstanbul büyük depreme hazırlanıyor. ... sözleriyle başlattığı deprem seferberliği için gerekli olan yasal düzenlemeler ...
16 Ara 2018 - İstihdam Seferberliği 2019 · Sendikalar · Yabancı Çalışma İzni Başvuru Uygulaması · İşçi Ücretlerinden Kesilen Ceza Paraları · İdari Para Cezaları.
1 Haz 2018 - Marmara'da, İstanbul'da 2045 yılından önce deprem olursa ben şaşırırım. ... Prof. Ercan'dan İstanbul için deprem tahmini: İki sarsıntı olur, 13 ilçe etkilenir ... İmamoğlu'nun 'deprem seferberlik planı'yla iki yıl içinde güçlendirmeyi planladığı bina ...
5 Kas 2011 - 13 milyonluk nüfusun dağıldığı 39 ilçesiyle İstanbul, büyük depreme hazırlanıyor. ... sözleriyle başlattığı deprem seferberliği için gerekli olan yasal düzenlemeler ...
2.      
9 Kas 2010 - 1999 depreminden sonra İstanbul'da depreme karşı güvenliği sağlamak adına ..... Elele hep beraber seferberlik ruhu ile hareket edilirse; kendimizi, kentimizi ve ...
15 Ağu 2002 - İstanbul depremine üç yıl daha yaklaşıldığı ve her geçen gün insanların çaresizliğinin arttığını belirten AKİK, ... Bunun için gerekirse seferberlik ilan edilmelidir.
20 Haz 2008 - Anahtar Kelimeler: Afet, Bilinç, Deprem, Hazırlık, Sığınak, Tahliye. Giriş ... 1 İstanbul Teknik Üniversitesi Afet Yönetim Merkezi, 34469, Maslak, İstanbul. 1500 .... Afete Dirençli Toplum Oluşturma Seferberliği, İTÜ Afet Yönetim Merkezi-İTÜ.
2 Haz 2014 - Haydarpaşa'yı İstanbul halkından çalıp sermayenin ellerine teslim etmeye çalışanlara karşı cevabımız ektedir: 17. İstanbul'da Deprem Seferberliği İlan Edilsin!
3 Eki 2017 - Deprem sigortasında biriken paranın kentsel dönüşümde kullanılması isteniyor ancak ... Şehircilik Bakanlığı'nın hesabına göre böylece özellikle beklenen İstanbul depremi öncesi binaların ... KENTSEL DÖNÜŞÜM SEFERBERLİĞİ BAŞLIYOR.
10 Tem 2014 - Öyle ki, bu raporlarda, deprem öncesi ortaya çıkan alâmetlere (Alâim-i ... depreminin yaralarını sarmak için, devletin bütün imkânlarını seferber etmek için ...
2.      
3 Mar 2013 - “Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK), zorunlu deprem sigortası ... Ülkemizde yaşanan depremlerle ilgili son gelişmelere ulaşabileceğiniz interaktif bir platformdur. ... Gelişmeler Çalıştayı 4- 5 Kasım 2019 tarihinde İstanbul'da düzenleniyor. ... zorunlu deprem sigortası seferberliği niteliğindeki yarışma kapsamında iller ...
17 Ağu 2017 - "Uyarıyla sürekli dillendirilen İstanbul depremi, Allah muhafaza, gerçekleşse ... 2012'de başlatılan kentsel dönüşüm seferberliği talana, yalana, ranta, vurguna, ...
11 Ağu 2015 - Türkiye'nin kritik gerçeği deprem, veri merkezleri için kritik konuların başında geliyor ... Bu noktada özellikle İstanbul gibi deprem riski son derece yüksek olan bir şehirde, ... Nepal'daki deprem sonrası teknoloji ve internet devlerinin seferberliği.
27 Kas 2007 - d) Afet, sivil savunma, acil durum ve seferberlik hizmetleri için gerekli ödeneği ilgili birimlerle koordine ederek belirlemek ve bütçeye konulmasını sağlamak,.
12 Haz 2017 - Ege Denizi'nde şiddet bir deprem meydana geldi. Deprem, İzmir, Bursa ve İstanbul'dan hissedildi. ... 'ARTIK SEFERBERLİK İÇİNE GİRMEMİZ GEREKİYOR'.
17 Ağu 2018 - 17 Ağustos felaketinin üstünden 19 yıl geçti, peki olası bir İstanbul depremi için neler yapıldı, neler yapılmadı? 17 milyon İstanbullu depremden sonra nerede ...
22 Ara 2012 - 1999 Marmara Depremi sonrası İstanbul'da büyük bir deprem riski olasılığı .... Yaşanan kentsel dönüşüm seferberliğinde depreme dayanıklı yeni bir ev ve can ...
2.      
26 Eki 2015 - Ayrıca kentlerimiz deprem dışında da pek çok afet riskiyle karşı karşıyadır. ... yerine toplumsal seferberlik eksenini öne çıkaran ve bir bütünlük içinde ekonomik ...
7 Şub 2017 - Konsey üyelerine "İstanbul ve Deprem" başlıklı bir sunum yapan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli ... Gelin kentsel dönüşüm konusunda seferberlik ilan edelim.
26 Ağu 2018 - Kanal İstanbul ile Karadeniz'deki kirliliğin Marmara'ya taşınacağını belirten Naci Görür, “Besin zinciri vasıtasıyla ... Dr. Görür, “Bizim beklediğimiz deprem Marmara'nın içerisinde. ... Mikdat Hoca'dan Deprem Seferberliği kampanyası!
13 Eki 2018 - beyond.istanbul ... Dolayısıyla kiracı veya mülksüz olan depremzedeler, depremin hemen sonrasında mülk sahibi ... için örnek niteliğindeki bir projenin tamamlanması için kamu kurumlarının engelleyici değil, seferber olmasını bekliyoruz.
    
17 Ara 2016 - Kadıköy Kent Konseyi'nin 28 Eylül Cumartesi günü toplanan 4. Dönem 1.Olağan Genel Kurulu'nda İstanbul depremine karşı sivil seferberlik çağrısı yapıldı ve ...
20 Ara 2018 - Son depremlerin anlamı ne? Yalova 4.5 büyüklüğünde deprem ile sallandı. İstanbul ve deprem haberlerini merak eden vatandaşlar için derledik.
12 Haz 2017 - Dr. Oğuz Gündoğdu da bunun beklenen bir deprem olduğunu belirterek, artçı sarsıntılar konusunda uyardı. ... 4 bin yıllık deprem haritasının hazırlayıcısı, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ... KADIOĞLU: ULUSAL SEFERBERLİK GEREKİYOR.
15 Tem 2018 - Haberler.com tarafından yüklendi
Yıldırım 2018 Seferberlik Tatbikatı (3)- Tatbikat Havadan Görüntülendi. 3:44 ... Kayseri - Bakan Özhaseki ...
15 Kas 2016 - İbrahim TARI İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürü İl Müdürümüz İbrahim Tarı 07.11.1958 tarihinde ... Kurultayı (Deprem ve Tıp Kurultayı) “Lojistik ve Bürokratik Hazırlık”, “Hastane Ne Zaman Boşaltılmalı? ... Seferberlik Tatbikatı (46 adet).
yazan: K KAPTAN - ‎Alıntılanma sayısı: 1 - ‎İlgili makaleler
15 Haz 2013 - Anahtar Kelimeler: Sıfır can kaybı, Deprem güvenliği, Afet Planlaması, ... Zero Loss of Life Project for Istanbul Earthquake Mitigation ... a) Eğitim seferberliği,.
4 May 2012 - Toplantı; 30 Mayıs 2012 Çarşamba günü yapılacak olan “Deprem Tatbikatı” ile ilgili olarak ... Zeytinburnu ve İstanbul Mahalle Afet Gönüllüleri Dernekleri ve Mahalle Afet Gönüllüleri Acil ... Ben Zeytinburnu Belediyesinde seferberlik ilan ettim.
16 Ağu 2018 - 17 Ağustos'un yıldönümünde Esenler'de depreme yönelik yürütülen kentsel ... eliyle son yıllarda ilçemizde büyük bir dönüşüm seferberliği yürütüyoruz. Göreve ...
5 Mar 2011 - İstanbul'da düzenlenen 'Zorunlu Deprem Sigortası Seferberliği' konulu toplantıya katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, söz konusu ...
6 Mar 2018 - Erzincan'da deprem mi oldu merkezi neresi şiddeti kaç soruların yanıtları için beklenen Son dakika deprem haberi açıklaması geldi.
20 Şub 2013 - City 28-0-1 Province, İstanbul Province, Turkey ... Deprem Seferberliği İlan Edilsin · Image for Samet KILIC'S LinkedIn activity called Depremde çalışmaz hale ...
27 Ara 2017 - Yapılan açıklamada, İstanbul'da beklenen büyük depremin 7'den aşağı olmayacağı ... sonrasında 2018 yılında İstanbul'da seferberlik ilan edeceklerini duyurdu.
12 Haz 2017 - İstanbul'da hangi ilçeler depreme dayanıklı, hangi ilçeler ise depremde risk taşıyor. Bu sorunun cevabını sizler için hazırladık.
27 Tem 2017 - Prof. Mikdat Kadıoğlu, Deprem Seferberliği Çağrısı Yaptı, İmza Kampanyası Başlattı! Rize Yaylalarına İlk Kar Düştü! Uludağ'a 2019-2020 Sezonunun İlk Karı ...
2.      
22 Mar 2009 - Yukarıda açık kimliği yazılı müessesemiz elemanı, gerek seferberlik hazırlığı ve ...... mesnet, konsol ve benzeri bağlantı elemanları oluşabilecek deprem ...
16 Ağu 2008 - İstanbul'un olası deprem riskine karşı, adeta zamanla yarışırcasına Japonya'ya gittim. ... ulaşıp yaraların sarılması için seferberlik başlattı. İstanbul halkının canı ...
17 Ağu 2016 - İnsan Hakları ve Çevre, İstanbul'u Sarsan On Yıl, İstanbul Dosyaları adlı, kent ve ... bir toplumsal gücün ve siyasal iradenin seferber edilebilmesinde yatmaktadır.
2.      
15 Nis 2005 - İstanbul için özellikle deprem tehlikesinden ötürü ön plana gelmiş olan yapı ..... roller düştüğünü göstererek katılımı özendirmek ve bir seferberlik iklimi yaratmak;.
19 Şub 2018 - Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Özener, "7 üstü İstanbul depremi her an olabilir" dedi.
7
"istanbul'da deprem seferberliği"
1999-2018

İstanbul'da deprem seferberliği - Son Dakika Haberler - Milliyet

17 Kas 2011 - İstanbul'da deprem seferberliği. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "İlçelerimizin bugüne kadar yaptığı çalışmaları koordine ederek milletimizin ...

İBB Bağcılar Meydanı'nda düzenleme yapacak | Yeni Emlak

5 Mar 2018 - İstanbul'da deprem seferberliği başlatıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, megakent için deprem seferberlik planı hazırladı.

Sancaktepe'de bazı yerler Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje ...

12 Oca 2018 - İstanbul'da deprem seferberliği başlatıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, megakent için deprem seferberlik planı hazırladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder