21 Ocak 2020 Salı

ANTALYA OTOGARI'NIN ÇATISINDA AYDINLATMALI TABELA HALEN YOK MU...

ANTALYA OTOGARI'NIN ÇATISINDA AYDINLATMALI TABELA HALEN YOK MU...


Bülent Ağaoğlu

İstanbul, 21.1.2020


Antalya'dan İstanbul'a 2.12.2019 tarihinde dönüş yaparken gece karanlığında otogara ulaşmak için Halk Otobüsünden indim. 

Sonrasında her yer karanlıktı...

( "Her yer karanlık" şarkısı: https://www.youtube.com/watch?v=DmmJfnkv3Ss. Şarkının hikayesi: http://www.siirparki.com/hamitedair8.html  )

Tramvay inşaatı sebebiyle arazi de engebeli hale gelmişti.

Otogarı belli eden bir ışıklı tabela yoktu...

Bunun üzerine dilekçelerimi birkaç ilgili kuruluşa gönderdim. (28.12.2019)

Halen, yapılacak uygulama için bilgilendirme mesajı bekliyorum...

Unutmadan söyleyeyim; Bayrampaşa'daki İstanbul Otogarının tepesinde de İSTANBUL OTOGARI yazan büyük bir aydınlatmalı tabela yok...

Şehirlerimizdeki tüm otogarların çatılarında aydınlatmalı tabelaların bulunması konusunda da ilgili resmi başvurumu yapmış bulunmaktayım.

Bu tabelalar, şehre ilk kez gelen yabancılar için çok önemli olsa gerek...

------------------------------------------------.
Bir değerli büyüğümden 21.ocak.2020 tarihinde aldığım mail;

Genel olarak binalarda tabela kirliliği görülen kentlerimizde, günde binlerce yöre insanı ve yöre yabancısının  kullandığı böyle otogar gibi önemli bir mekanda gece-gündüz kolaylıkla görülebilecek bir yönlendirme olanaklarının olması veya bunların belediyelerimizin ve otogarlardaki yöneticilerin düzeyini  göstermektedir. Antalya'da son yıllarda  inşa edilen "Araştırma ve Eğitim Hastahanesi'nin her iki binasının üzerinde de uzaktan rahatlıkla görünebilecek kurumun adının görülebileceği isimleri yer almaktadır. Yer yabancısı bile rahatlıkla buralara acil durumlarda erişsinler diye ve son yıllarda yapıldığı için "biz yaptık!" diye görünsün diye! Ancak, bu binaların çevresindeki caddeler üzerindeki ağaçlar büyüyünce, cadde aydınlatmaları yeterli, olamamaktadır. Hastası olan kişiler  yaya veya araç kullanıyor olsalar da  genellikle dalgın olurlar. Bu caddeler üzerinde geceleri kaza olma riski çok yüksek olmaktadır. 

Özetle, Hastane binasının iki bloku üzerinde yazı vardır, ama çevresindeki caddeler  yeterince aydınlatılmamıştır. Bu trafik yetkilileri dahil kimsenin dikkatini çekmemektedir. 


Otogar tabelaları da aynı zihniyetin bir uzantısıdır ne yazık ki! İlgine ve bir kentli olarak ilgili birimlere uyarı yazılarına, teşekkür ederim.
     Sevgilerimle

------------------------------------------------.


Antalya Belediyesi Antalya Otogar Yönetimine

Akşam ve gece vakti otogara ulaşacak kişilerin otogarın tepesinde otogarı belli eden bir büyük ışıklı levhaya tabelaya büyük ihtiyaçları olsa gerek.

Bu büyük tabela otogarın yakın çevresinde bütün yönlerden ve açılardan görülebilmeli.

Burası turizm cenneti...

Bu büyük eksikliğin acilen hemen giderilmesini önemle rica ederim.

Saygılarımla
Bülent Ağaoğlu


Antalya Otogarının tepesinde ışıklı büyük tabela olmadığını gösteren foto. (Kaynak: web)




Antalya Otogarının Önünde Geceleri Aydınlatılmayan Tabela. Aydınlatılmış olsa da yeri otogarın çatısı değil... Bu tabelanın ışıklandırılması ile yetinilirse, tabela ancak kendisini aydınlatır...




Bakırköy Adliyesi'nin Çatısında Büyük Aydınlatma


Bazı Çatılarda Aydınlatma Örnekleri





1 yorum:

  1. Kutu Harf. Kutu Harfler, bir Tabelaya derinlik ve profesyonellik katan nadir unsurlardan biridir.

    YanıtlaSil