13 Ocak 2020 Pazartesi

KALIN KABUKLU CEVİZ DAHA MI YAĞLIDIR


KALIN KABUKLU CEVİZ DAHA MI YAĞLIDIR

Bülent Ağaoğlu
İstanbul, 13.1.2020

Webde konuya ilişkin aradığım bilgiyi bulamayınca 6 kuruyemişçiyle ve 2 de vatandaşımızla görüştüm.
5’i kalın kabuklu cevizin daha yağlı olduğunu söyledi, 2 kişi de net görüş açıklayamadı.
İnsanımız tercihini ince kabuklu cevizden yana yapıyor, satıcılar da “ince kabuklu” sloganıyla tanıtım / pazarlama faaliyeti içindeler.
Kolay kırıldığı ve ayıklandığı için ince kabuklu cevizi tercih ediyoruz olsa gerek.
Burada sorgulanmamış bir ezber var. 
Detaylı araştırma, sorgulama, bilgilenme çabası göstermeme, detaylı düşünmeme de mevcut. Bunları yapmayınca sonuç maalesef bilgisizlik kısırdöngüsüne yol açıyor.
Böyle ezberlerimiz çok sayıda … ( http://www.ezberkaliplarinisorgula.com/ )


2 ALINTI
“Cevapların çoğunda içinde sallanmalı kolay kurulup kolay ayrılmalı desede aslında bunlar yanlış bu cevizler aşı cevizler olup kolay olsun diye üretilen genetiği değişmiş yada ithal cevizlerdir. En iyi ceviz yerli cevizdir çetin cevizdir kabuğu zor kırılır içinden zor ayrılır ama tadı çok güzeldir aynı zamanda içindeki besin değerleri çok yüksek ve kalitelidir.”. https://sorhadi.net/d/740-iyi-ceviz-nasil-anlasilir

İyi cevizler genellikle daha sert olurlar, kırılması zor ve renkleri açik kahverengi olur. Ayrıca bir cevizin tadına baktığınızda kalitesini tadından da anlayabilirsiniz.”. https://sorhadi.net/d/740-iyi-ceviz-nasil-anlasilir



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder