20 Ocak 2020 Pazartesi

Uras, Güngör: Enfo Bilgi Bankası (Bülent Agaoglu'nun Çabaları). Dünya, 10.11.1990, 2.Sf.




GÜNGÖR URAS YAZISI;


Uras, Güngör: Enfo Bilgi Bankası (Bülent Agaoglu'nun Çabaları). Dünya, 10.11.1990, 2.Sf.


Türkiye'de bir konuda öncü olmak, "Türk insaninin haberdar olmadigi ürünleri üretip halka tanitmaya çalismak" çok zor bir is.

Hele, hele eger bu üretim "fikir üretimi bilgi üretimi" ise. Son bes yildir Istanbul'da Bülent Agaoglu isimli bir gencin baskalarindan farkli, yararli ürünler verme çabasini(daha dogrusu çirpinisini) takdirle izliyorum.
Fakat benim bos "takdirim" para etmiyor. Çünkü bu genç adamin ürünlerini paraya çevirmesi sart. Paraya çeviremez ise, yaptigi isi sürdürmesi, gelistirmesi imkânsiz.
Yasam savasinda bu genç, kendi iddiali oldugu konuda para kazanamayinca, para getiren siradan islere vakit ayirip, onlardan ekmek parasini çikariyor. Sonra gene tüm gücünü iddiali oldugu konuya veriyor.
Bülent Agaoglu'nun Uzmanligi Nedir?
Bülent Agaoglu "Bilgi Bankasi" kurma ve gelistirme uzmanidir. Eski deyim ile dokümantasyon uzmani.
Bugüne kadar Türkiye'de degisik konularda "özel bilgi bankasi" paketleri hazirladi.
Son olarak hazirladigi iki ciltlik 400 sayfalik "Sermaye Piyasasi ve Borsa" Bilgi Bankasi katalogu önümde duruyor.
Bülent Agaoglu Türkiye'de 1928-1990 yillari arasinda sermaye piyasasi ve borsa konusunda yayginlasmis tüm bilgileri derlemis, katalog haline getirmis.
Sonra bu yayinlardaki tüm bilgileri konulara göre, basliklara göre siralamis.
Ne kadar güzel...Bravvvooo....
Iyi de, simdi birisinin bunu satin almasi gerekiyor. Bülent Agaoglu bu uzun mesaisini paraya çevirecek ki, hem yasamini sürdürsün hem de daha baska çalismalara yönelebilsin.
Bülent Agaoglu'nun Mektubu
Bülent Agaoglu çalismalarini bana gönderirken bir de mektup eklemis. Bakiniz bu mektupta neler yaziyor:
Güngör Bey,
Bilindigi üzere gelismis ülkelerde yeni bir çag yasanmaktadir. Enformasyon Çagi diye ifade edilen bu yeni hayat tarzinda bilgi üretim ve yönetim süreçlerinin en önemli girdisidir.
Gelismis ülkelerdeki uygulamaya baktigimizda bu yeni çagin en önemli kurumlarindan birisinin bilgi bankalari oldugunu görmekteyiz..
Ülkemizin de er veya geç enformasyon çagini yakalayacagi bir gerçektir.
Bilgi çagini erken yakalamada en önemli etkenlerden birisinin özel sektörün öncü mütesebbis ruhu olduguna inaniyorum.
Bu düsünceden hareket ederek, ülkemizde bibliyografik bilgi talep eden bir piyasa olusmamis olmasina ragmen zorlayici girisimlerde bulunmaktayim.
On yili tamamlayan bu girisimlerim neticesinde Türkiye'de özel sektörü temsil eden ilk ve tek kurulus olarak "Bibliyografik Bilgi Bankaciligi"^ baslatabilecek bir noktaya çok yaklasmis bulunuyorum. Bibliyografik bilgi bankaciligini baslatabilmemin önündeki tek engel sermaye birikiminin yetersizligidir.
Parasal kaynagi saglayabilmek amaciyla ortaya koydugum "Sermaye Piyasasi Yayinlari Katalog u "nü pazarlama çalismalarimda ortaya çikan sonuçlar, böyle bir mesleki yayin katalogunu kendilerine yararli görüp talep etmeleri gereken konu ile ilgili isletmelerin bu tür bir bilgi kataloguna ilgisiz kaldiklarini göstermektedir.
Böyle bir ortamda on yili bulan sahsi gayretlerle olusan ve ülkemizde örnegi bulunmayan bir birikimi yarida kesmek, yerine özel sektör dünyasinin öncü bir kisisinden destek talep ederek bibliyografik bilgi piyasasi yaratici çabalara daha da agirlik vermenin ülkemiz yararina olacagina inaniyorum...
Bu çerçevede Enfo Bilgi Erisim bünyesinde hazirladigim "Sermaye Piyasasi Borsa Bilgi Kaynaklari Katalogu" nü asgari otuz kurulusa satabilmem bibliyografik bilgi bankaciligini baslatabilmem için gerekli sermaye birikimini saglayacaktir.  Ilgilenenlerin Bilgisine......„.
ilgilenenler olabilir diye Bülent Agaoglu'nun durumunu size anlatiyorum.
Sermaye Piyasasi ve Borsa çalismasi bir örnektir.
Bülent Agaoglu her konuda dokümantasyon merkezi, bilgi bankasi kurma yetenegi olan bir uzmandir.
Ihtiyaci olanlar kendisi ile temasa geçer ise herhalde hayirli ve verimli bir is yaparlar.
(Bülent Agaoglu, Enfo Bilgi Erisim, Ölçek Sokak 48/5 Harbiye Istanbul, Telefon: 1461794)
Tevfik GÜNGÖR^  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder