16 Şubat 2020 Pazar

KEDİ: ŞİFACI MI, NANKÖR MÜ? (Sorgulanmamış Bir Ezber)




KEDİ:
ŞİFACI MI, NANKÖR MÜ?

(Sorgulanmamış Bir Ezber)

Bülent Ağaoğlu
İstanbul, 16.2.2020

1
"Evinizde bir şifacı var!
5 Aralık 2016KıDıMYorum bırakın
kedilerin-en-ilginc-ozellikleri
Evcil dostlarımızdan kediler kimilerine göre çok sevimli hayvanlar, kimilerine göre nankör ve sinsi hatta bazılarına göre de canavar, ama bu çok iyi tanıdığımızı düşündüğümüz canlının ne gibi özellikleri var biliyor muyuz? Kedilerin belki de daha önce duymadığınız en önemli özelliği iyi bir ŞİFACI ve gözlemci olmaları.
Sizin ruh halinizi sizden daha iyi anlarım ve kimi hastalıklarınızı sezerim.
Evcil dostlarımızdan kediler kimilerine göre çok sevimli hayvanlar, kimilerine göre nankör ve sinsi hatta bazılarına göre de canavar, ama bu çok iyi tanıdığımızı düşündüğümüz canlının ne gibi özellikleri var biliyor muyuz? Kedilerin belki de daha önce duymadığınız en önemli özelliği iyi bir ŞİFACI ve gözlemci olmaları.
Kedilerin sevimli dostluklarının dışında en önemli görevi, sizin gün boyunca üzerinizde biriktirdiğiniz negatif enerjiyi ortadan kaldırmaktır. Siz uyurken bu negatifi bedeninizden kendileri çekerler. Eğer ailede birden fazla kişi varsa, o zaman onlarda aileden topladıkları çok fazla negatif yüklemesi olur.
Bu nedenle çok kilo alırlar. Siz ise bunun ona verdiğiniz yemekten ötürü olduğunu zannedersiniz ama bu doğru değildir. Onlar uyurken, sizden topladıkları negatifi boşaltırlar.
Eğer siz aşırı stres içindeyseniz, bu negatif enerjiyi boşaltmak için zamanları olmaz, dolayısıyla bu boşaltımı yapıncaya kadar negatif enerji bedenlerinde yağ olarak birikir. KEDİLER eğer bir sorununuzun olmadığını bilirlerse, o gece sizinle beraber yatmazlar.
Eğer tuhaf bir şey olmaktaysa, bunu hissedip yatağınıza atlarlar ve sizi sararlar. Ev ve aura alanınıza zarar verecek veya o alandan enerji çalacak biri geldiğinde, kişinin negatif titreşimlerini fark eder. O kedi sizin etrafınızda bir KALKAN vazifesi görerek sizi hemen saracaktır. Başınızda ve ayaklarınızın dibinde duracaklardır.
Evinize gelen misafir olduğunda kediler o kişiye koşarsa, okşanmak isterlerse, gelen kişinin emin olduğunu bilebilirsiniz.
Doğayla birlikte yasayan kedilerin insan aurasına daha iyi ŞİFA verebildikleri bir gerçektir. Kendilerini doğada temizleyip, topraklayıp daha sonra geri enerji yüklü olarak gelme sanşları vardır.
Genel olarak evinizin durumunu ve yalniz yasiyorsaniz kendi durumunuzu, kedinizin durumundan anlayabilirsiniz. Normalden çok uyumaya basladiysa evinizin enerjisi agirlasmistir. Ya da ajite ise her hangi bir sağlik sorunu bas gösteriyorsa, sizde de ayni bölgede sorun var mi diye kontrol edin. Ajitasyonu sizden kaynaklaniyor ya da evin enerjisinden kaynaklaniyor olabilir.
Bir kedinin yasadığı evde belli bir hastaliğa yakalanması (yaşlanmaya bağli hastaliklar hariç), genelde evdeki bir dengesizlige dikkat çeker. Kedilerin hastaliklari yasadiklari evde yasayan insanlarin ENERJİLERİ hakkinda önemli bilgiler verir.
Özellikle kediyle en fazla vakit geçiren ya da ondan en fazla uzak duran kişiye bakmak gerekir. Genelde, bu tür uç noktalari temizlemeye çalişirlar. Bir diğer olasilik, bütün ailede tekrar eden bir hastaliğa işaret ediliyor olabilir.
Ayrıca bir kediyi okşamanın KAN BASINCINI düşürdüğü bilimsel olarak ispatlanmıştır
Kediler yüksek TANSİYON hastalarına iyi gelmekte ve kan basıncını azaltmaktadır.
Kedilerin en ilginç özellikleri
Dünyada 33 farklı ırktan çoğalan 500 milyonun üzerinde evcil kedi bulunmaktadır.
– Kedilerin vücutlarında 290 kemik ve 517 kas vardır.
– Kediler tüm memeliler arasında en uykucu hayvanlardır. Her gün ortalama 16 saati uyuyarak geçirirler. Bu açıdan bakıldığında, yedi yaşındaki bir kedi hayatının sadece iki senesini uyanık geçirmektedir. (Bu hesapla biz de yaklaşık olarak miskin bir kedinin yarısı kadar ederiz)
– Asil ve mantıklı bir kişiliğe, mükemmel sezgilere ve akılcı bir duyarlılığa sahiptirler. Meraklı davranışları ve hayata pozitif bakışlarıyla hemen dikkat çekerler. Kendileri gibi dışa dönük yaşamayı seven ve hayata olumlu bakan insanlar tarafından tercih edilen bu kediler, iki-üç yıl içinde çocukluktan ergenliğe geçerler.
– Kediler son derece meraklıdır.Ne olduğunu keşfetmek için her türlü şeyin içine girip tırmanmaya çalışırlar.
– Kedilerin en belirgin özelliklerinden biride mırlamaktır. Özellikle çok sakin huzurlu ve mutlu olduklarında mırlarlar.
– Bir kediyi okşamanın kan basıncını düşürdüğü bilimsel olarak ispatlanmıştır.
– Kediler 185 derecelik bir görüş açısına sahiptirler.(Bu özellikleri sahiden güzelmiş.)
– Öte yandan bir kedi hayatının neredeyse % 30’unu kendisini tımar ederek geçirir. Kedilerin kendilerini tımar ederlerken harcadıkları tükürük salgısındaki sıvı miktarı, boşaltım sistemleri aracılığı ile çıkardıkları sıvı miktarından fazladır.
Kediler hakkında bilmedikleriniz
* 1950 yılında dağcıları izleyen İsviçreli bir kedi dağcılarla birlikte Alplerin zirvesine (4.478 metre) çıkmıştır.
* Kediler karanlıkta insanlardan 6 kat daha iyi görürler.
* Kedilerin bıyıkları çevredeki hareketlere karşı son derece duyarlıdır. Ani bir hareket hemen bıyıklar tarafından algılanır. Görmeyen kediler etrafta sanki görüyor gibi dolaşmalarını da yine bıyıklarına borçludurlar.
* Dünyada 33 farklı ırktan çoğalan 500 milyonun üzerinde evcil kedi bulunmaktadır.
* İngilizce’de “cat”, Fransızca’da “chat”, Almanca’da “katze”, İspanyolca’da “gato”, İtalyanca’da “gatto”, Japonca’da “neko” “kedi” için kullanılan kelimedir.
* Kediler 185 derecelik bir görüş açısına sahiptirler.
* 1949-1964 yılları arsaında Britanya Pasaport Dairesi’nde çalışan Peter isimli kedi kadrolu personel arasındaydı ve yılda 6.5 sterling ücret alıyordu.
Kedilerin köprücük kemikleri olmadığından kafalarının sığabildiği her yerden geçebilirler.
* Bir kediyi okşamanın kan basıncını düşürdüğü bilimsel olarak ispatlanmıştır.large-12
* Kedilerin duyma yetileri köpeklerden ve insanlardan daha güçlüdür. Bu yüzden kedinize bağırarak konuşmanız anlamsızdır, kedilerle fısıltı gibi yumuşak ve kısık bir sesle konuşulması çok hoşlarına gider.
* Londra’da bir stadyumda “görevli” bir kedinin 6 yıl içinde yaklaşık 12.500 adet fare avladığı rapor edilmiştir.
* Bir yavru kedinin sağlıklı bir yetişkin olabilmesi için en azından 3 ay boyunca annesi ile birlikte kalması gerekir. Böylece annesinin vereceği sosyal disiplini de alarak daha uyumlu ve söz dinleyen bir kedi olur.
2
“​Filozof kedilerden şifa mesajları
İllüstratör Nicole Piar, yaptığı çizimlerde kedileri spiritüel hayatın içinde mesaj veren şifacı kediler olarak hayal etmiş ve çizmiş.
Demet
Demet Kars - NeoTempo
3 yıl önce
Bu pofuduk filozoflar koşulsuz sevgi, vizyon, güven ve kötü düşünceleri kovmak konusunda size ilham kaynağı olacak.”. http://www.neotempo.com/yasam/filozof-kedilerden-sifa-mesajlari
3
“Şifacı Kediler
Kasım
Duygu Hanım’ ın misafiriyim bugün. Sizinle bir şeyler paylaşmak için ondan izin istedim 🙂 Konumuz Şifacı kediler…
Kediler doğanın en önemli ve en ilginç oyuncularıdır. Onların karakteri ve insanlar üzerindeki etkisi oldukça dikkate değerdir.
Zeka ve içgüdü birbirini gölgeleyen iki faktördür.  İnsanoğlu milyonlarca yıldır evrimleşerek zekayı içgüdülerine tercih etmiştir. Çünkü merak duygusu ve merakının peşinden koşmak insanoğlunun en güçlü özelliklerinden biridir. Kediler ise insanlara göre daha temkinlidir.  Çünkü kediler içgüdülerine sahip çıkmıştır. Bütün hayatta kalma kararlarını içgüdüleriyle içeriden gelen haberlere göre verirler. İnsanoğluysa zekasını kullanmaya gayret eder. Zekasıyla ortamı tanımaya çalışır. Hangisinin daha iyi sonuçlar verdiğini anlamak gerçekten zor. Ama her ikisini de içinde barındıran canlı hayatta daha çok kalan canlıdır. Fakat zekanın güçlendiği yerde içgüdüler giderek kaybolacaktır. Belki bir başka evrimsel süreçte insanoğlu ikisini birlikte kullanmayı öğrenir. Kimbilir!
Kediler insanların en yakın dostudur. Her ne kadar kendi istedikleri yerde ve istedikleri şekilde yaşayacaklarına onlar karar verse de bu böyledir. Dostlukta ödün veren taraf hep biz olsak ta onları eğitme gayretinden vazgeçmedik hep direndik. Tabi istisnalar dışında bu pek mümkün olmasa da hala denemeye devam ediyoruz.
Kedilerin içgüdüleri güçlüdür. Koku alma ve duyma özellikleri çok gelişmiştir. Bu da bizimle olan dostluklarında onların birer şifacı olmasında önemli bir etkendir.  Birçok kedi sahibi bilir. Vücudunuzun ağrıyan bölgelerine yatar ve uyurlar. Keyfiniz olmadığını fark edince size vücutlarını sürterler. Çünkü sizin yaydığınız olumsuz enerjinin kokusunu onlar, metrelerce mesafeden alabilirler. Enerjinizi negatiften pozitife çevirmek ortamı nötrlemek içindir. Çünkü kediler için mekan önemlidir. Sahibinden çok mekanlarına bağlıdırlar. Bu yüzden ortam enerjisi onları kötü yapar. Tabi bunu her kedi yapmaz ama birçoğunda bu özellik vardır. Bu özelliğe sahip olan kedileri şifacı kediler olarak tanımlamak yanlış olmaz.
Şifacı kedilerin en önemli özelliklerinden biri de su tüketimidir. Kediler doğada genellikle akar ve taze suları tercih ederler. Ve su tüketimleri fazladır. Çünkü suyun onların olumlu enerjisinde önemli bir etkisi vardır. Vücudu nötrleyerek daha sağlıklı olmalarını sağlar. Böbrekleri ve idrar yollarındaki taş oluşumları da engellenmiş olur böylece. Örneğin benim erkek bir kedim var. Özellikle erkek kedilerin idrar yollarında çok tıkanma olur. Çünkü idrar yolları dardır. Bu yüzden su tüketimleri önemlidir. Vücut içindeki kum oluşumları kedinin bütün enerjisini bozar. Su tüketimi bu konuda oldukça önemlidir. Kedilerin mama ve su kaplarını doğru seçmek gerekir. Sürekli suyunu tazelemek şarttır. Fakat yeni çıkan bazı ürünler bu konuda oldukça başarılıdır. Akarsu pınarı ve musluk şeklinde olan bu ürünler suyun sirküle olmasını ve musluktan akmasını sağlar. Su deveran olurken içindeki karbon filtre suyu taze tutar. Drinkwell su pınarı  veya trixie otomatik suluk bunlardan bir kaçıdır. Benim favorim Drinkwell su pınarıdır. Öneririm. Kedim bundan iştahla su içiyor. O içtikçe ben doyuyorum sanki.
Sonuç olarak şunu söyleyebilirim kediler şifacı canlılardır. İnsan dostudurlar. Onların sağlığı aynı zamanda sizin sağlığınızdır. Unutmayın. Onlara ne kadar iyi bakarsanız sizde o kadar sağlıklı olursunuz.
Duygu Hanım’ a bana bu sayfayı ayırdığı için ayrıca teşekkür ediyorum.
Uğur Bazan
Veteriner Hekim.
4
Videolar:

5


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder