Güncellemeleri bu adreste yayınlamaya çalışacağım.
1) YOĞURT KONULU KAYNAKÇA ÇALIŞMALARIM
- Yogurt Bibliography, June 2013
- Yoğurt Kaynakçası
- World Yogurt Bibliography
- Türklerin Yoğurt Tarihi ve Kültürü Literatürü
2) GÜNCELLEŞTİRME İÇİN ANA KAYNAKLAR
KİTAPLAR
TEZLER
DERGİLER
Dünya Gıda. http://www.dunyagida.com.tr/
Gıda
Teknolojisi Dergisi . http://www.gidateknolojisi.com.tr/
Yemek Ve Kültür
Dergisi . http://www.yemekvekultur.com/
Türktarım. http://www.turktarim.gov.tr/
VERİTABANLARI
Makaleler Bibliyografyası
– Cumhuriyet Dönemi Makaleler . http://eyayinlar.mkutup.gov.tr/
KÜTÜPHANE KATALOGLARI
GIDA – BESLENME SEMPOZYUMLARI
GIDA MÜHENDİSLİĞİ
BÖLÜMLERİ ÖĞRETİM ÜYELERİ CV’LERİNDE YER ALAN YAYIN LİSTELERİ
WEB SİTELERİ
Google aramaları:
allintitle: YOĞURT filetype:pdf
allintitle: YOĞURdu filetype:pdf
allintitle: YOĞURdun filetype:pdf
3) İLAVELER
Akar, Birgül. Mehmet D. Öner : Isıl İşlemin Set Yoğurt Üretiminde Uygulanması. İçinde: Gıda Mühendisliği III. Ulusal Sempozyumu 1995-1996 Araştırmaları. Editör Aydın Öztan - Halil Vural. 22-23 Eylül 1997 ODTÜ Kampusu – Ankara. Ankara: Hacettepe Üniversitesi, 1997. 147- ss.
Akın, Nihat : Sensory properties and
colour values of set tip yoghurt fortified with honey from different origins . (2nd International Congress On Food And
Nutrition 24 - 26 October 2007 İstanbul, Turkey). TÜBİTAK-MAM
Akpinar-Bayizit A, Ozcan-Yilsay T, Yılmaz
L (2007) A Study on the Use of Yoghurt, Whey, Lactic Acid And Starter Culture
on Carrot Fermentation. Pol J Food Nutr
Sci 57: 147-150. [http://ziraat.uludag.edu.tr/yayinlar/gidayayinlari.php
Akyüz, Nurhan: Süte Natamycin İlavesinin
Sade ve Meyveli Yoğurtların Raf Ömrü Üzerine Etkisi. İçinde: 3. Gıda Mühendisliği Kongresi, 2-4 Ekim
2003, Ankara, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası. Ankara:TMMOB Gıda Mühendisleri
Odası, 2003. 641 - ss.
Aloğlu, Hatice Şanlıdere - Zübeyde Öner:
Proteolysis, physico-chemical, microbiological properties, and antimicrobial
activity in yogurts. (Poster Presentations). (4th International Congress on Food and Nutrition together with the 3rd SAFE
Consortium International Congress on Food Safety. 12-14 October 2011.
Harbiye Congress Centre, Istanbul Turkey. TÜBİTAK-MAM)
Arıcan, Aysun - Seval Andiç: Inkübasyonu
Iki Farklı Ph'da Sonlandırılan Ve 4c'de Depolanan Yoğurtlarda E.Coli O157:
H7'nin Canlı Kalma Durumunun Araştırılması. P1. İçinde: 3.Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 14-16 Mayıs 2009 , Bursa
[Word dokümanı]
Aslim, Belma - Derya Önal and Yavuz
Beyatli: Factors influencing autoaggregation and aggregation of Lactobacillus
delbrueckii subsp. bulgaricus isolated from handmade yogurt . (Poster
Presentations). (2nd International Congress
On Food And Nutrition 24 - 26 October 2007 İstanbul, Turkey). TÜBİTAK-MAM
Ayar, Ahmet – Durmuş Sert – İ. Hakkı
Kalyoncu: Farklı meyveler kullanılarak üretilen yoğurtların kimyasal, reolojik
ve duyusal özellikleri. Gıda ve Yem
Bilimi-Teknolojisi, Yıl 4, sayı 8, 2005/2, 11-19ss.
Ayar, Ahmet: Geleneksel Yöntemle Süzme
Yoğurt Üretimi Sırasında Mineral Madde Miktarlarında Meydana Gelen Değişmeler.
Changes in Mineral Contents of Suzme Yoghurt during Traditional Production
Method. Akademik Gıda, Volume 9,
Issue 4 (2011)Pages 30-35
Azari, Nassim - Hamid Ezzatpanah: The effect of mastitis on
chemical properties of Iranian yoghurt milk . (Poster Presentations). (2nd International Congress On Food And
Nutrition 24 - 26 October 2007 İstanbul, Turkey). TÜBİTAK-MAM
Baladura E., Seçkin K.: Süzme Yoğurdun
Kimyasal Özellikleri Üzerine Bazı Diyet Liflerin Kullanılmasının Etkisi.
(Poster bildiri). (3.Gıda Güvenliği
Kongresi, 03-04 Mayıs 2012, İstanbul, Gıda Güvenliği Derneği, Uluslararası
Gıda Koruma Birliği – IAFP, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı)
Beyatli, Yavuz - Belma Aslim, Derya Önal
and Hatice Bozkurt: Determination of some characteristic properties of lactic
acid bacteria isolated from traditional hand-made yogurts . . (Poster
Presentations). (2nd International
Congress On Food And Nutrition 24 - 26 October 2007 İstanbul, Turkey).
TÜBİTAK-MAM
Biberoğlu,
Özmen; Ceylan, Ziya Gökalp : Geleneksel Olarak Üretilen Yoğurtların Bazı
Kimyasal Özellikleri. Atatürk
Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, 2013,8(1):43-51
Boran, Gökhan : Set Tipi Yoğurdun
Duyusal, Tekstürel ve … 055 13 Gıda Katkı Md. 11 Pr 15.45-16.30; Ps Sn 06 53
Bildiri Adı Sorumlu Yazar No Grup Poster Prog. Tarih/ saat Pano. TÜRKİYE 11. GIDA KONGRESİ 10-12 EKİM
2012 HATAY Poster Sunusu
Bostancı, Ömer Faruk – İbrahim Başar
Saydam – Mehmet Güven: Spirulina ilaveli yoğurt üretimi. 319- ss. İçinde: Türkiye 7. Gıda Kongresi 22 - 24 Mayıs
2002. Ankara: Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü,
2002. http://www.gidamuhendisligikongresi.org/storage/catalogs/kongre-kitap.pdf
Bulut-Solak, Birsen - Nihat Akın: Yoğurt
Çeşitleri, Yoğurtlarda Görülen Bazı Kusurlar ve Çözüm Önerileri. Yoghurt Types,
Defects in Yoghurts and Solutions. Akademik
Gıda, Volume 10, Issue 2 (2012) Pages 115-120
Caric, Marijana - Spasenija Milanovic,
Miodrag Tekic, Mirela Ilicic and Katarina Durakovic: Improved probiotic
yoghurt: Optimisation of TG-ase quantity . (Poster Presentations). (2nd International Congress On Food And
Nutrition 24 - 26 October 2007 İstanbul, Turkey). TÜBİTAK-MAM
Coskun, Fatma - Canan Senoglu: Farklı
Oranlarda Kalsiyum Karbonat Kullanımının Yoğurdun Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal
Özellikleri Üzerine Etkisi (İngilizce). Gıda,
Cilt 36 sayı 3 2011
Çakmakçı,
Songül - Hüseyin Türkoğlu(1) Abdullah Çağlar(1) : Meyve Çeşidi Ve Muhafaza
Süresinin Meyveli Yoğurtların Bazı Kalite Kriterleri Üzerine Etkisi . Atatürk Ü.Zir.Fak.Der. 28 (3), 390-404,
1997
Çakmakçı, Songül : Probiyotikli Çilekli
Yoğurtların Probiyotik ve … 502 05 Fonks. Gıdalar 11 Pr 10.30-11.15; Ps Sn 04
25 . TÜRKİYE 11. GIDA KONGRESİ 10-12
EKİM 2012 HATAY Poster Sunusu
ÇAKMAKÇI, Songül ; ÇETİN, Bülent ;
TURGUT, Tamer ; GÜRSES, Mustafa ; ERDOĞAN, Ahmet: Probiotic properties, sensory
qualities, and storage stability of probiotic banana yogurts. Turkish Journal of Veterinary and Animal
Sciences, 2012,36(3):231-237. [Tam Metin (PDF)] . [http://uvt.ulakbim.gov.tr/
Çelik, Serafettin - Hisamettin Durmaz -
İhsan G. Sat - Gülten Senocak: Andız Pekmezi İçeren Set Tipi Yoğurtların Bazı
Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri. Gıda, Cilt 34 Sayı 4 2009
Demir, Mustafa Kürşat : Effects of
cheese and yoghurt dairy by-products on some properties of bread. (Poster
Presentations). (4th International
Congress on Food and Nutrition together with the 3rd SAFE Consortium
International Congress on Food Safety. 12-14 October 2011. Harbiye Congress
Centre, Istanbul Turkey. TÜBİTAK-MAM)
Dinçel S., Gürakan G.C.: Geleneksel Türk
Yoğurtlarından İzole Edilen Laktik Kültürler Tarafından Üretilen Yoğurtların
Kimyasal ve Reolojik Özellikleri. (Poster bildiri). (3.Gıda Güvenliği Kongresi, 03-04 Mayıs 2012, İstanbul, Gıda
Güvenliği Derneği, Uluslararası Gıda Koruma Birliği – IAFP, Gıda Tarım ve
Hayvancılık Bakanlığı)
Dinkçi, Nayil : Torba Yoğurdu Üretiminde
Transglutaminaz … 741 21 Süt Teknolojisi 10 Çr 15.45-16.30; Ps Sn 03 48 . TÜRKİYE 11. GIDA KONGRESİ 10-12 EKİM
2012 HATAY Poster Sunusu
Djuric, Mirjana - Marijana Caric,
Spasenija Milanovic, Mirela Ilicic and Goran Bosnjak: Viscosity changes of
probiotic yoghurt with TG-ase during storage . (Poster Presentations). (2nd International Congress On Food And
Nutrition 24 - 26 October 2007 İstanbul, Turkey). TÜBİTAK-MAM
Doğal
yoğurt üretiminin izlenmesi, Özel sektör projesi, 2005-2006. [TÜBİTAK MAM Gıda
Enstitüsü tamamlanan ulusal projeler/
DURAK, Yusuf; KELEŞ, Fatma; UYSAL,
Ahmet; ALADAĞ, Mustafa Onur: Konya yöresi taze ev yapımı yoğurtların
mikrobiyolojik özelliklerinin araştırılması. Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 2008,22(44):113-117.
[Tam Metin (PDF)] . [http://uvt.ulakbim.gov.tr/
Elmacıoğlu, Funda - Topbaş Murat, Asal
Canan : Soya katkılı yoğurt yapımı üzerine bir çalışma / A study of yoghurt
enriched with soya. İçinde: III.
Uluslararası beslenme ve diyetetik kongresi = III. International congress of
nutrition and dietetics, 12-15 Nisan 2000 = 12-15 April 2000 : Kongre
kitabı = Congress proceeding. Ankara : Hacettepe Üniversitesi, c 2000.
174-175ss. [Sözel bildiri]
ELMALI, Mehmet; YAMAN, Hilmi:
Microbiological quality of yoghurt consumed in Kars. İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi,
2005,31(1):19-24. [http://uvt.ulakbim.gov.tr/
ERGİNKAYA, Zerrin - Mehmet GÜVEN, Canan
KAVAS, Işıl VAR, Bülent KABAK, O. Berkay KARACA: Farklı Laktik Asit
Kültürleriyle Üretilen Yoğurtlarda Laktik Asit Bakterilerinin Aspergillus
Flavus Üzerine Antifungal Etkisi(*). Gıda
Mühendisliği Dergisi, Sayı 15, Eylül 2003.
GEZGİNÇ, Yekta - Fadime TOPÇAL:
Geleneksel Yoğurtlardan İzole Edilen Streptococcus thermophilus'ların
Asetaldehit Üretim Miktarlarının HPLC İle Belirlenmesi. 288- ss. İçinde: Türkiye 7. Gıda Kongresi 22 - 24 Mayıs
2002. Ankara: Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü,
2002. http://www.gidamuhendisligikongresi.org/storage/catalogs/kongre-kitap.pdf
GEZGİNÇ, Yekta - Öznur BUCAK: Doğal
Yoğurtlardan İzole Edilen Streptococcus salivarus subsp. thermophilus' ların
Biyojenik Amin Üretim Potansiyellerinin PCR İle Belirlenmesi. 287- ss. İçinde: Türkiye 7. Gıda Kongresi 22 - 24 Mayıs
2002. Ankara: Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü,
2002. http://www.gidamuhendisligikongresi.org/storage/catalogs/kongre-kitap.pdf
GEZGİNÇ, Yekta : Doğal Yoğurtlardan
İzole Edilen Streptococcus salivarus subsp. Thermophilus ve Lactobacillus
delbrueckii sobsp. Bulgaricus türlerinin PCR-RFLP tekniği ile belirlenmesi.
286- ss. İçinde: Türkiye 7. Gıda
Kongresi 22 - 24 Mayıs 2002. Ankara: Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi
Gıda Mühendisliği Bölümü, 2002.
http://www.gidamuhendisligikongresi.org/storage/catalogs/kongre-kitap.pdf
Gökmen, Süleyman : Yoğurda Katılan
Hayvan Kaynaklı Jelatinin … 050 21 Süt Teknolojisi 10 Çr 15.45-16.30; Ps Sn 03
56 . TÜRKİYE 11. GIDA KONGRESİ 10-12
EKİM 2012 HATAY Poster Sunusu
GÜNDOĞDU, Engin; ÇAKMAKÇI, Songül;
DAĞDEMİR, Elif: The effect of garlic (Allium sativum L.) on some quality
properties and shelf-life of set and stirred yoghurt. Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences,
2009,33(1):27-35. [Tam Metin (PDF)] . [http://uvt.ulakbim.gov.tr/
Güneş, Esra : Yoğurt Ve Peynir
Üretiminde Malt Ekstraktı Kullanılması (Usıng Malt Extract For The Productıon
Of Yoghurt And Cheese ). Poster No: 0081. (VI.
Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2-6 Nisan 2008, Antalya, Hacettepe
Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü)
Güven, Mehmet – O. Berkay Karaca: sade
(Vanilyalı) yoğurt dondurmalarının fiziksel ve duyusal özellikleri üzerine
stabilizatörlaein etkileri. Gıda ve Yem
Bilimi-Teknolojisi, Yıl 2, sayı 3, 2003/1, 7-14ss.
Güven, Mehmet - Oya Berkay Karaca: Van
ve Şırnak İllerinden Temin Edilen Kurutulmuş Yoğurtların (Kurut) Bileşim
Özellikleri. Gıda, Cilt 34, Sayı 6
2009
HAYALOĞLU, Ali Adnan - Ayşe SARIMEŞELİ,
Melih ZENCİR, Melihşah ELEK, Başak BİLCANOĞLU, Dilek MEMİŞ, Sevinç TAY, Oğuz
USLU: Yağsız Yoğurt Üretiminde İnulin Kullanımının Yoğurdun Reolojisi, Duyusal
Özellikleri ve Aromasına Etkileri. 145- ss. İçinde: Türkiye 7. Gıda Kongresi 22 - 24 Mayıs 2002. Ankara: Ankara
Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, 2002.
http://www.gidamuhendisligikongresi.org/storage/catalogs/kongre-kitap.pdf
İçier, Filiz - Hayriye Bozkurt, Sinan
Gürbüz: Kefir ve Akıcı Yoğurdun Reolojik Davranışlarının Karakterizasyonu.
Characterisation of Rheological Behaviour of Kefir and Smooth Yoghurt. Akademik Gıda, Volume 6, Issue 5 (2008)
Pages 6-11
İmamoğlu H, Coggins PC, Rowe DE, Nazlı
B. Pueraria Lobata (Kudzu) ve Mısır nişastası katılarak üretilen yoğurtların
duyusal kalitesinin tespiti üzerine araştırmalar . The Effect of Different Heat
Treatment Operations Applied to Red Meat on The Presence of Conjugated Linoleic
Acid (CLA). İçinde: 5. Ulusal Veteriner
Gıda Hijyeni Kongresi Bildiri Özetleri. 03-06 Nisan 2013 Antalya. Düzenleyen
kuruluşlar: Selçuk Üniversitesi – Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi.
41-42
Kara, Gülhan:
Soframızdaki Faydalı Beyazlar: Süt, Yoğurt, Peynir. Dünya Gıda, 18 (5), Mayıs 2013, 63-66.Ss.
KIRMACI, Hüseyin Avni - Erdem ŞİMŞEK,
Murat KARAAĞAÇ: Şanlıurfa Yöresinde Satışa Sunulan Geleneksel Yoğurtların Bazı
Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri. 260- ss. İçinde: Türkiye 7. Gıda Kongresi 22 - 24 Mayıs
2002. Ankara: Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü,
2002. http://www.gidamuhendisligikongresi.org/storage/catalogs/kongre-kitap.pdf
Koç, Banu - Melike Sakin - Pınar
Balkır2, Figen Kaymak-Ertekin1: Yoğurt Tozu; İşleme Teknolojisi, Depolama ve
Kullanım Alanları. Gıda, Cilt 34
Sayı 4 2009
KOÇ, Banu - Figen KAYMAK-ERTEKİN, Melike
SAKİN-YILMAZER, Pınar BALKİR: Yoğurt Tozunun Kinetik Özelliklerinin ve Raf
Ömrünün Belirlenmesi. 281- ss. İçinde: Türkiye
7. Gıda Kongresi 22 - 24 Mayıs 2002. Ankara: Ankara Üniversitesi Ziraat
Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, 2002.
http://www.gidamuhendisligikongresi.org/storage/catalogs/kongre-kitap.pdf
Korbekandi, Hassan - Daryoush Abedi - Nastaran
Azarman - Mahshid Jahadi – Mohammad Jalali - Mohammadreza Maraci: Production
and evaluation of a probiotic yoghurt using Lactobacillus paracasei ssp.
tolerance . (Poster Presentations). (2nd
International Congress On Food And Nutrition 24 - 26 October 2007 İstanbul,
Turkey). TÜBİTAK-MAM
Korbekandi, Hassan - Mahshid Jahadi -
Dryoush Abedi and Mohammad Jalali: Effect of L.casei subspp casei (DSM 20011)
on generation number of yoghurt starter culture in freshly-made free fat yogurt
. . (Poster Presentations). (2nd International
Congress On Food And Nutrition 24 - 26 October 2007 İstanbul, Turkey).
TÜBİTAK-MAM
Küçükakgül, Özlem - Celalettin Koçak,
Fatma Sezen, Filiz Yıldız: Yağ İkame Maddesi Kullanılarak (Litesse®Ultra™)
Kurumadde Artırımının Yağsız Yoğurdun Kalitesi Üzerine Etkisi. Gıda, Cilt 34 sayı 5 2009
Küçükçetin, Ahmet - Fundagül Erem, Ülgen
İlknur Konak, Muammer Demir, Muharrem Certel: Effect of Lentil Flour Addition
on Physical and Sensory Properties of Stirred Yoghurt. Pıhtısı Parçalanmış
Yoğurdun Fiziksel ve Duyusal Özellikleri Üzerine Mercimek Unu İlavesinin
Etkisi. Akademik Gıda, Volume 10,
Issue 4 (2012) Pages 6-10
Küçükçetin, Ahmet - Konrad Weidendorfer
- and Jörg Hinrichs: Structure of stirred yoghurt . (Poster Presentations). (2nd International Congress On Food And
Nutrition 24 - 26 October 2007 İstanbul, Turkey). TÜBİTAK-MAM
Küçükçetin, Ahmet - Konrad Weidendorfer
- and Jörg Hinrichs: Evaluation of stirred yoghurt by means of picture analysis
. (Poster Presentations). (2nd International
Congress On Food And Nutrition 24 - 26 October 2007 İstanbul, Turkey).
TÜBİTAK-MAM
Maskooki, Abdolmajid : Dewatering of yoghurt
using permeable membrane and acrylic super absorbent hydrogel. (3rd International Congress On Food And
Nutrition - EU Quality Low-Input Food Project Final Conference. 22-25 April
2009, Antalya-Turkey. TÜBİTAK-MAM.)
Okur, Özge Duygu - Alev Altaş, Zeynep
Güzel Seydim: Determination of Antioxidant Activity and Total Phenolic Contents
in Fruit Yogurts. (Poster Presentations). (4th
International Congress on Food and Nutrition together with the 3rd SAFE
Consortium International Congress on Food Safety. 12-14 October 2011.
Harbiye Congress Centre, Istanbul Turkey. TÜBİTAK-MAM)
Okur, Özge Duygu - Esra Artan, Hatice
Soyyiğit and Zeynep Güzel-Seydim: Production of set type yogurt with kefir
adjunct culture . (Poster Presentations). (2nd
International Congress On Food And Nutrition 24 - 26 October 2007 İstanbul,
Turkey). TÜBİTAK-MAM
Ozcan T, Horne D, Lucey JA (2011) Effect
of Increasing the Colloidal Calcium Phosphate of Milk on The Texture and
Microstructure of Yogurt. J Dairy Sci
Vol. 94 (11): 5278-5288. [http://ziraat.uludag.edu.tr/yayinlar/gidayayinlari.php
Ozcan T, Lucey JA, Horne D (2008) Effect
of Tetrasodium Pyrophosphate on the Physicochemical Properties of Yogurt Gels. J Dairy Sci Vol. 91 (12): 4492–4500.
[http://ziraat.uludag.edu.tr/yayinlar/gidayayinlari.php
Ozcan-Yilsay T, Lee WJ, Horne D, Lucey
JA (2007) Effect of Trisodium Citrate on Rheological, Physical Properties and
Microstructure of Yogurt. J Dairy Sci
Vol. 90 (4): 1644–1652. [http://ziraat.uludag.edu.tr/yayinlar/gidayayinlari.php
Özcan-Yılsay T, Yılmaz L (2007)
“Probiyotik Yoğurt Üretiminde Kullanılan Bakterilerin “Hepatik Ensefalopati”
Hastalığı Üzerine Etkisi”, Süt Dünyası,
Mart/ Nisan (7): 35–37. [http://ziraat.uludag.edu.tr/yayinlar/gidayayinlari.php
Özden, Ali: İnsan
Beslenmesinde Yoğurdun Yararlı Etkileri. http://guncel.tgv.org.tr/journal/31/pdf/336.pdf
Özden, Ali:
Yoğurdun tarihi. http://guncel.tgv.org.tr/journal/26/pdf/293.pdf
Sarımehmetoğlu, B. - O.Küplülü, H.Ayçiçek:
Yoğurtlarda aflatoksin M1’in Elisa ile saptanması / Detection of Aflatoxin M1
in yoghurt by Elisa. İçinde: IV.
Uluslararası beslenme ve diyetetik kongresi = IV. International nutrition and
dietetics congress, 2-5 Nisan 2003 = 2-5 April 2003 : bildiriler kitabı =
abstract book. Ankara : Hacettepe Üniversitesi, 2003. 322-323ss. [Poster
sunumu]
Sarımehmetoğlu, B. - Ö. Küplülü:
Aflatoksin M1'in yoğurt bakterilerine bağlanması / Bindıng of Aflatoxin M1 to
yogurt bacterıa. İçinde: IV.
Uluslararası beslenme ve diyetetik kongresi = IV. International nutrition and
dietetics congress, 2-5 Nisan 2003 = 2-5 April 2003 : bildiriler kitabı =
abstract book. Ankara : Hacettepe Üniversitesi, 2003. 182-183ss. [Sözel bildiri
özeti]
Seçkin, A. Kemal - Emrah Baladura: Bazı
Diyet Lifleri Kullanımının Süzme Yoğurdun Renk, Tekstür ve Duyusal Özellikleri
Üzerine Etkisi (İngilizce). Gıda,
Cilt 37 sayı 2 2012
Starter Kültür Olarak Kefir, Yoğurt ve
İthal Peynir Kültürü Kullanılarak Üretilen Beyaz Peynirlerin Duyusal ve
Kimyasal Özellikleri . İçinde: 3. Gıda
Mühendisliği Kongresi . Ankara: TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, 2003. 51-
ss.
Süte Natamycin İlavesinin Sade ve
Meyveli Yoğurtların Raf Ömrü Üzerine Etkisi . İçinde: 3. Gıda Mühendisliği Kongresi . Ankara: TMMOB Gıda Mühendisleri
Odası, 2003. 641- ss.
ŞAHAN, Nuray; AKIN, Serdar; KONAR,
Atilla: Adana'da satılan meyveli yoğurtların fizikokimyasal mikrobiyolojik ve
duygusal özelliklerine depolama süresinin etkisi. Turkish Journal of Agriculture and Forestry, 1999,23(supp1):73-80.
[Tam Metin (PDF)] . [http://uvt.ulakbim.gov.tr/
Şanal, Hasan - Zehra Güler: Changes in
Non-essential Element Concentrations during Torba Yoghurt Production. Torba
Yoğurdu Üretimi Sırasında Esansiyel Olmayan Elementlerin Konsantrasyonlarındaki
Değişimler. Akademik Gıda, Volume 8,
Issue 4 (2010)Pages 6-12
ŞAROĞLU, Işıl; ARAS, Şaziye; ÇETİNBAŞ,
Tuğba: 2-6 ve 7-12 yaş grubu çocuklarda peynir ve yoğurt tüketiminin
belirlenmesi. Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi,
2004,31(3):183-189. [http://uvt.ulakbim.gov.tr/
Şengül, Mustafa : Çilekli Yoğurdun Bazı
Fizikokimyasal ve … 568 21 Süt Teknolojisi 10 Çr 15.45-16.30; Ps Sn 03 46 .
TÜRKİYE 11. GIDA KONGRESİ 10-12 EKİM 2012 HATAY Poster Sunusu
Şengül, Mustafa - Tuba Erkaya, Memnune
Şengül, Hilal Yıldız: The Change of Total Phenolic Content, Antioxidant
Activity and Some Quality Characteristics of Sour Cherry Added Yoghurts During
Storage. (Poster Presentations). (4th International Congress on Food and
Nutrition together with the 3rd SAFE Consortium International Congress on Food
Safety. 12-14 October 2011. Harbiye Congress Centre, Istanbul Turkey.
TÜBİTAK-MAM)
ŞİRELİ, U. T. -
B. ONARAN : YOĞURT VE YOĞURDUN İNSAN SAĞLIĞI AÇISINDAN YARARLARI. http://www.asuder.org.tr/asudpdfler/mevzuat/uzman_gorusleri/yogurt.pdf
TAN, Gürdal - Figen KOREL: Kahveli
Yoğurdun Duyusal Özelliklerinin Değerlendirilmesi P7 (Poster bildiri). İçinde: Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu
Bildiriler Kitabı. 22-23 Mayıs 2003 Bornova-İzmir. Ege Üniversitesi Ziraat
Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü. İzmir: Ege Üniversitesi, 2003. 213- ss.
Tayar, Mustafa:
Herkes İçin Yoğurt. Dünya Gıda, 18 (5), Mayıs 2013, 69-74.Ss.
Telli, Nihat - K. Kaan Tekinşen -
Mustafa Nizamlıoğlu - Nazif Bayar - İ. Erim Köseoğlu : Konya’da
Üretilen Süzme (Torba) Yoğurtların Bazı Mikrobiyolojik Ve Kimyasal Özellikleri.
S4. İçinde: 3.Ulusal Veteriner Gıda
Hijyeni Kongresi, 14-16 Mayıs 2009 , Bursa [Word dokümanı]
Temiz, Ayhan - Pirkul Tülin, Erdem Yaşar
Kemal : Yoğurtların kalsiyum tuzlarıyla zenginleştirilmesi ve bunun yoğurt
kalitesi ile starter mikroorganizmalar üzerine etkisi / Fortification of
yoghurt with calcium salts and its effect on yoghurt quality and starter
microorganisms. İçinde: III.
Uluslararası beslenme ve diyetetik kongresi = III. International congress of
nutrition and dietetics, 12-15 Nisan 2000 = 12-15 April 2000 : Kongre
kitabı = Congress proceeding. Ankara : Hacettepe Üniversitesi, c 2000.
210-211ss. [Sözel bildiri]
Temiz, Hasan:
Influence Of Loquat Fruit (Eriobotrya Japonica) Concentrations On
Phsico-Chemical And Sensory Properties Of Yogurt. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi-Journal Of
Agricultural Sciences, Cilt 18, Sayı 4 (2012)
TOKSÖZ, Derya - Nilgün ÖNCÜL, Ali
CİNGÖZ, Zeliha YILDIRIM, Metin YILDIRIM: Keten Tohumu Protein Konsantresinin
Yoğurdun Bazı Nitelikleri Üzerine Etkisi. 118- ss. İçinde: Türkiye 7. Gıda Kongresi 22 - 24 Mayıs 2002. Ankara: Ankara
Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, 2002.
http://www.gidamuhendisligikongresi.org/storage/catalogs/kongre-kitap.pdf
Tunçtürk, Yusuf - Atilla Çelik: Some
characteristics of low-saturated fat yoghurts prepared with vegetable oil
replacing milk fat . (Poster Presentations). (2nd International Congress On Food And Nutrition 24 - 26 October
2007 İstanbul, Turkey). TÜBİTAK-MAM
Üstok, Fatma Işık - Canan Tarı - Şebnem
Harsa: Biochemical properties of beta-galactosidase produced by novel yoghurt
cultures . (Poster Presentations). (2nd International
Congress On Food And Nutrition 24 - 26 October 2007 İstanbul, Turkey).
TÜBİTAK-MAM
Which one is better for
hypercholesterolemic subjects: Milk or yogurt? (Poster bildiri). İçinde: V. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik
Kongresi, 12-15 Nisan 2006. Kongre Kitabı. Ankara: Hacettepe Üniversitesi
Beslenme ve Diyetetik Bölümü, 2006. 340.s.
YENİAYVAZ, Bilge - Gülderen OYSUN:
Yoğurt Üretiminde HACCP Kapsamında Kritik Kontrol Noktalarının Belirlenmesi P46
(Poster bildiri). İçinde: Süt
Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu Bildiriler Kitabı. 22-23 Mayıs 2003
Bornova-İzmir. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü. İzmir:
Ege Üniversitesi, 2003. 409- ss.
Yoğurt:
Küreselleşen Türk Besini,
Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar 2002. Ankara: Türk Halk Kültürünü
Araştırma ve Tanıtma Vakfı, 2002
Yurdakök,
Murat: Yoğurdun öyküsü, probiyotiklerin tarihi. Cocuk Sagligi ve Hastaliklari Dergisi; ock-mar2013, http://www.cshd.org.tr/csh/pdf/pdf_CSH_488.pdf
WEBDEN DERLENEN SAYFALAR
Dr.
Refik Saydam Türk yoğurtları üzerinde yaptığı çalışmaları
1925 yılında “Revue Générale des Questions Laitieres” dergisinde yayınlar. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder