22 Aralık 2019 Pazar

BAŞAKŞEHİR ETAPLAR ULAŞTIRMA İNCELEMELERİ

BAŞAKŞEHİR ETAPLAR ULAŞTIRMA İNCELEMELERİ


Bülent Ağaoğlu

İstanbul, 6.3.2019


103 sayfalık dokümanın link adresi: 
https://drive.google.com/file/d/1WESrodZSi_ngqG2FOOboiFekLgHEvWRz/view




SONUÇ

1999 sonundan beri, 20 yıldır Başakşehir’de Etaplar bölgesinde oturmaktayım.
Yıllardır en önemli sorunumuz İstanbul’un merkezi olan Suriçi bölgesine; mesela  Vatan Caddesi’ne ulaşımın 78 hat nolu İETT otobüsüyle ancak 1 saat 15 dakika civarında mümkün olmasıdır.

Bu dokümanın çeşitli kısımlarına dayalı çok sayıda başvurumu ve bütününü başta İBB Beyaz Masa olmak üzere ilgili kuruluşlara 23 Haziran 2019 öncesi ve sonrasında gönderdim. Maalesef bir sonuç alamadım.

Bu başvurularımın ve aldığım cevapların metinlerini elinizdeki dokümana eklememin önemli olduğuna inanıyorum. Dilerim bir gün zaman bulup da bunu yaparım. Bu taktirde verdiğim mücadelenin boyutu ve kapsamı sanırım daha iyi anlaşılabilir…

(Ülkemizde bir ilçede yaşanmakta olan ulaşım sorunları hakkında benzer / başka vatandaş incelemeleri hazırlanmış mıdır, özellikle merak ediyorum.)

Belki de yaptığımız ülkemizde bir ilktir…

Kendimce bulabildiğim çözüm; Vatan Caddesi istikametine giderken minibüsle Atatürk Bulvarı üzerindeki “Dolapdere Sanayi” İETT durağına ulaşmak. Burada da öncelikle 79E ve 79T otobüslerinin ne kadar süre içinde bu durakta olacağını Mobiett ve/veya https://www.iett.istanbul/ üzerinden takip etmek. Duruma göre pratik çözüm belirlemektir (Bu 2 otobüs durağa geç gelecekse 78 ve 146B otobüslerinin durağa geliş saatlerini tespit edip yeni bir değerlendirme yapmaktır.)

Mecidiyeköy’e de daha kısa sürede gidebilmek için otobüsle Fenertepe Yolu İETT durağına ulaşmak, buradan da Mecidiyeköy istikametine gidecek İETT’nin 3 otobüs hattından (79M, 79KM ve 336M) en erken gelecek olana binmektir.

Tarihe kayıt olması için incelememi değerli kamuoyunla paylaşırım.

Bülent Ağaoğlu
İstanbul, 22.12.2019

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder