17 Aralık 2019 Salı

TEMEL AKSOY: "GOOGLE SANKİ HİÇ TEKNOLOJİ KULLANMIYORMUŞ KADAR YALIN VE KULLANICI DOSTU BİR UYGULAMADIR"

TEMEL AKSOY: "GOOGLE SANKİ HİÇ TEKNOLOJİ KULLANMIYORMUŞ KADAR YALIN VE KULLANICI DOSTU BİR UYGULAMADIR"

17.12.2019

Ben, teknolojinin bu “demokratik” işlevini çok değerli buluyorum. Bence kitlesel marka yönetmenin özü de burada yatıyor. Teknoloji sayesinde daha fazla insanın hayatına olumlu katkı yapmayı başaran şirketler rakiplerine kıyasla daha hızlı büyür ve karlılıklarını artırırlar.
Bunun aksine, sahip olduğu teknolojiye güvenerek fiyatlarını artıran şirketler bu konumlarını uzun süre koruyamıyorlar. Rakipler kısa zamanda bu tür şirketlerin ayrıcalıklarını ortadan kaldırıyor.
-------------------------.
Bazı şirketler sahip oldukları teknolojiye adeta aşık olup bu teknolojiyi yüceltme yanlışına kapılıyorlar. Oysa doğrusu, şirketlerin kullandıkları teknolojiyi yüceltmek yerine insana sağladığı faydalara odaklanmalarıdır.
Bu anlayışın en güzel örneklerden biri Google’dır.  Kullanıcılar Google’a girdiğinde beyaz bir sayfada dar-uzun bir dikdörtgenden başka bir şey görmezler. Oysa Google’ın arkasındaki teknoloji, bugün dünyanın kullandığı en ileri teknolojidir. Böyle olmasına rağmen Google sanki hiç teknoloji kullanmıyormuş kadar yalın ve kullanıcı dostu bir uygulamadır.
Bu anlayışın teknoloji  kullanan bütün şirketlere örnek olması gerekir. Ama maalesef çoğu şirket bunun tam tersini yapmayı tercih ediyor. https://www.temelaksoy.com/en-iyi-teknoloji-gorunmez-olandir/?utm_source=Temelaksoy.com&utm_campaign=706607e536-en_iyi_teknoloji_gorunmez_olandir&utm_medium=email&utm_term=0_1ce1180b8e-706607e536-160651661

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder