17 Ekim 2021 Pazar

Diz kapağındaki yağın eksilmesine tedbir olarak bamya tohumu


Diz kapağındaki yağın eksilmesine tedbir olarak bamya tohumu

17.10.2021

 




Büyük bamyanın içindeki taneler küçükmüş.

Diz kapağındaki yağın eksilmesine karşı tedbir olarak yapılan iğne ilk sene iyi geliyormuş. Fakat sonraki senelerde yapılan iğne çözüm olmayabiliyormuş.

Bamya tohumu suda 1 gece bekletilmeden tüketildiğinde vücutta emilmeden aynı şekilde defi hacet sonrası çıkıp gidiyormuş.

Suda bekletilip sabahları kahvaltıdan önce içildiğinde faydası esas bu tarzda görülebiliyormuş.

 

 

 

 DİZ AĞRISI İÇİN BAMYA TOHUMU NASIL KULLANILIR?

Bamya tohumunun özellikle dizlerde ortaya çıkan sıvı kaybı, diz ağrısı ve kireçlenmesi ve menisküs gibi rahatsızlıklara iyi geldiğini bilenler bamya tohumunu nasıl kullanacaklarını öğrenmek istiyor. Dizlerinizdeki rahatsızlıklar için bamya tohumu kürünü deneyebilirsiniz. Bamya tohumu kürünü hazırlamak oldukça kolaydır. İşte, bamya tohumu kürünün hazırlanışı:

11 tane bamya tohumunu öğüterek toz haline getirin. Bamya tohumu tozunu 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı bal ile harmanlayın. Macun kıvamına gelen karışımdan her sabah aç karnına 1 çay kaşığı tüketin. Kahvaltıdan yarım saat önce tüketmeniz önerilir. Hazırladığınız bamya kürü bittikçe yeniden yapabilirsiniz. Bu kürün hazırlarken zeytinyağı ve balın hakiki olmasına özen göstermelisiniz.”. https://www.sabah.com.tr/saglik/2021/02/23/bamya-tohumu-nasil-kullanilir-bamya-tohumu-kac-gun-icilir-s1

 

Bamya Tohumu Nasıl Kullanılır?

Bamya tohumlarını tüketmek için birkaç farklı yöntem vardır. Bu yollardan ilki 10-15 adet bamya tohumunu geceden suda ıslatıp, sabah kalktığınızda bamyaları yutmak ve suyunu içmektir.

Diğer bir yöntem ise 10-15 adet tohumunu öğüterek bal ile karıştırılıp günlük olarak tüketmektir.

Bamya tohumu kürü de uygulanabilir. Kürü uygularken 1 hafta düzenli olarak kullandıktan sonra en az 1 hafta ara vermeye özen gösterin.

Bamya tohumları demlenerek çay olarak da tüketilebilir, tohumları kullanmanın en keyifli seçeneği çay olarak demlemektir. Çayın Ağır, acı ya da ekşi bir tadı yoktur. Kolayca ve keyifle içilir.”. https://egepazarindan.com/bamya-tohumu/

 

 

 

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder