8 Ağustos 2023 Salı

Erkin Koray çok farklıydı.

 Erkin Koray çok farklıydı. 


8.8.2023


Bu gece (7.8.2023) kaybettiğimiz Erkin Koray çok farklıydı. Türk Pop Müziğinde en farklı olan belki de oydu. Bizde hakkını vererek farklı olan insanlar az mıdır… Erkin Koray örneği belki bizlere farklı olmanın önemini hatırlatır.

Rahmetliyi Kumburgaz’da yazlığımız bulunduğu sahilde kumda kızıyla otururken 1973-1976 arasında bir yılda görmüştüm. Çok şaşırmıştım… Halk adamı…

Ruhu şad olsun.

…………………………………….

Webden bazı alıntılar;

“Babasının sahip olduğu radyo sayesinde farklı müzik türlerini dinleyerek müziğe olan tutkusunu geliştirmiştir.” 

“Erkin Koray, getirdiği yenilikler, farklı türleri bir araya getirme yeteneği ve geniş repertuarı ile Türk müziğine önemli katkılar sağladı.”

“Anadolu rock, psychedelic rock ve hard rock gibi farklı türlerdeki eserleriyle dikkat çeken Koray, Türk müziğine önemli katkılarda bulunmuştur”

“Erkin Koray, Türk müzik sahnesinin önemli isimlerinden biridir ve farklı türlerde özgün eserler vermiştir. Anadolu rock, psychedelic rock ve hard rock gibi ...”

"Müziğinin yanı sıra Erkin Koray, farklı enstrümanları bir araya getirerek farklı bir sound oluşturmasıyla da dikkat çekti."

"Doğu ve batı müziklerinin nasıl sentezlenebileceği konusunda birçok müzisyene yön veren Erkin Koray, farklı türlerdeki yorumlarıyla dikkat çekmiştir. Örneğin; Cemalim, Köprüden Geçti Gelin gibi Türk halk müziği parçalarını da Nihansın Dideden, Kıskanırım gibi Türk sanat müziği parçalarını da özgün bir şekilde yorumlamıştır. Bunların yanında Arabesk-rock, psychedelic rock, hard rock türlerinde önemli çalışmalara imza atmıştır. Ayrıca kendisi elektro bağlamayı icat etmesiyle de tanınmaktadır."


 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder