4 Nisan 2021 Pazar

Google, Amazon, Facebook, Apple ve Microsoft'un katıldıkları “GAFAM” Grubu, geçmişten ders alarak, pandemiyi fırsata çevirmek için yeni yatırımlara girişti.

Google, Amazon, Facebook, Apple ve Microsoft'un katıldıkları “GAFAM” Grubu, geçmişten ders alarak, pandemiyi fırsata çevirmek için yeni yatırımlara girişti. 

22.3.2021

...

Apple’ın bugünkü piyasa değeri 2 trilyon 400 milyon dolar... iPhone 12’nin satışları iyi gidiyor ve bu yılın ilk üç aylık döneminde ilk defa 110 milyar dolar tutarında gelir elde edilecek. Bunun 25 milyar doları, net kar olarak Apple’ın kasasına girecek.

...

Teknoloji firmaları kendi aralarında işbirliği içindeler. Apple’ın akıllı telefon ve bilgisayarlarında arama motoru seçeneği olarak Google çıkıyor. Google sadece bunun için Apple’a yılda 10 milyar dolar ödüyor. Bu miktar, Apple’ın küresel karının beşte birini oluşturuyor. Google, benzer bir anlaşma ile Facebook'a da, rakip reklam sistemlerini desteklememesi için her yıl yüklü bir ödeme yapıyor.

...

Apple ise, iPhone satışlarının pandemi nedeniyle beklenen miktarlara ulaşamamasına rağmen, elindeki 193 milyar dolarlık nakit para ile gelecek için yeni firmaları gruba katıyor. 

...

Amazon, Google'a para vermemek için sosyal medyaya giriyor.

Amazon sosyal medya alanına girebilmenin ön hazırlıklarını bitirmek üzere.

...

Facebook’un yarattığı diğer bir imkan, yapay zekanın gelişmesi sonucu hayatımıza giren sohbet ve rehber robotları... Birkaç yıldan beri kullanılan sohbet robotları ( chatbots ) daha da geliştirilecek ve çok hızlı sonuç alınması sağlanacak. Amazon da tüketicilere birer müşteri temsilcisi gibi muhatap olan bot’lar kullanıyor. İnsan faktörü, ancak bot’ların problemle karşılaştıkları durumlarda devreye giriyor. İnsanlar COVID-19 nedeniyle dükkanlara girip herhangi bir ürünü aramak istemediği için, konuşma ağırlıklı bot’lar tüketicilere arama konusunda yardımcı oluyor. Online alışverişlerde artırılmış gerçeklikle resminiz çekiliyor ve örneğin çeşitli model gözlüklerin gözlerinize takılmasıyla “görerek” alış veriş imkanına da sahip olabiliyorsunuz.

https://www.dunya.com/kose-yazisi/dunyanin-yeni-egemeni-teknoloji-devleri-inanilmaz-paralarla-hayata-hukmediyor/615216

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder