3 Nisan 2021 Cumartesi

Hindistan’ın Silikon Vadisi…

 

Hindistan’ın Silikon Vadisi…


Karnataka Eyaleti’nin IT kenti olan Bangalore, diğer adıyla Bengaluru (Şehrin bir diğer adı da “Garden City of India”), Yeni Delhi ve Bombay’dan sonra Hindistan’ın nüfus bakımından en büyük şehri.

Buraya “Hindistan’ın Silikon Vadisi” de denilmekte. Bunun nedeni bu şehirde bilgi teknolojileri alanında araştırma ve geliştirme yöntemlerinin her geçen gün daha da artması. Burada çok özgün tarzlarda modern teknolojiler geliştiriliyor. 

...

Bangalore'daki Koramangala mahallesinin sokaklarında yürürken, bolca bulunan üç şey vardır - barlar, mühendisler ve girişimciler.

...

IBM’in dünyada ki ikinci ana merkezi Amerika’dan sonra burası.

Amazon ve Uber gibi küresel devlerin yanı sıra, Cognizant, Texas Instruments, Dell, Lenovo,Intel, Wipro, Toshiba, Microsoft, SAP LABS, Accenture, Samsung ve Infosys gibi bilgi teknolojisi işletmelerin bulunduğu bir kent.

Burası Hindistan’ın en gelişmiş bölgelerinden biri. 

...

Bangalore, ülkenin 1947'de bağımsızlığını kazanmasından sonra, özellikle havacılık, telekomünikasyon, ağır ekipman, uzay ve savunma alanlarında kamu sektörü endüstrileri için bir merkez haline geldi ve hükümetten büyük yatırımlar gördü. Bu, The Hindustan Aeronautics, The National Aerospace Laboratories, Bharat Heavy Electronics, Indian Telephone Industries ve Bharat Earth Movers gibi üretim devlerinin merkezlerinin Karnataka başkentinde olmasına neden oldu.

Bu teknik ve bilimsel insan gücü yoğunluğu nedeniyle Bangalore 2000'in başlarında BT devrimine tanık oldu ve bu süreç, daha fazla şirketin Bangalore'a gelmesine ve robotik, üretim pazarları ve üretim sektörü için araçlar üretmeye başlamasına neden oldu.

Çünkü devam eden ekosistemden etkilendiler.

...



http://elitebusinessmagazine.co.uk/global/item/how-the-tech-city-of-bangalore-became-the-silicon-valley-of-india


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder