15 Ağustos 2021 Pazar

“Tüm Yahudi İngiliz Kaynaklı İftiralara İnat Atatürk'ün Gerçek Soy Kötüğünü Bulan Değerli Şahsiyet” Mehmet Ali Öz

 

“Tüm Yahudi İngiliz Kaynaklı İftiralara İnat 

Atatürk'ün Gerçek Soy Kötüğünü Bulan Değerli Şahsiyet” 

Mehmet Ali Öz

15.8.2021

 






Üç kitabının (2014, 2017 ve 2020) İçindekiler sayfaları:

69-83ss. : https://bulentagaoglu.blogspot.com/2021/08/ataturkun-ailesi-soyu-seceresi-kokeni_13.html


Alıntılar

Kaynak : https://eksisozluk.com/mehmet-ali-oz--4542573

 1

2001-2014 yılları arası sultanbeyli'den sabah namazından sonra çıkar ve sultan ahmet'e devlet arşivlerine araştırmaya gidermiş. bu adama türk tarih kurumu tarafından ödül verilmeli. onlar yatmış bu abi çalışmış.

adına üstad deyip bu temiz insan ve soyuna çamur atmaya çalışanlardan dolayı bu kitabı yazmış... üstad'lara diyor ki "bütün arşivler istanbul'da gidin araştırın".

bu adam sivas'lıdır.

14.09.2014 00:11 ~ 01:50 the iii bob conqurer

2

“atatürk'ün soyağacını bulan kişi. 20 yıl uğraşmış.

14.09.2014 00:12 ex burn”

3

“sivasli imam. osmanli arsivlerini 2001'den 2014'e kadar yakindan incelemis, mustafa kemal'in soy kutugu uzerine bir eser yayimlamistir.

14.09.2014 00:16 odemli sol bilek”

4

“imam-hatip mezunudur, atatürk ve onun ailesi hakkında galiz iddialar yayıp kendini üstad zanneden alçaklara kapağı takmıştır.

14.09.2014 00:39 nick degil rumuz”

5

“ellerinden öpülesi, cumhuriyet'in kurucusuna ilişkin bu önemli tarihi çalışması nedeniyle devlet ve millet tarafından ödüllendirilesi emekli imam.

vergi kayıtları, nüfus ve askerlik tutanakları, veraset ilamları, ahkam ve kaziye belgeleri gibi tümü resmi (osmanlı) kayıtlarını çılgın gibi araştırmış, yerine göre aynı isimli yüzlerce kişiyi mühür, secere ve imzalarla taramış sonuçta rahmetli atatürk'ün hem alirıza efendi'den 1590'a kadar inen soyağacını hem de yine yarım bin yıla yakın rahmetli zübeyde hanım validemiz tarafından soyağacını çıkartmıştır.

atatürk, cumhuriyeti kurduktan sonra hem bazı tarihçilere hem de türk tarih kurumu'na kendi soyağacının araştırılıp çıkarılması görevini vermiştir. fakat temel sebep olarak arşivlerin dağınıklığı, irtibatsızlığı, çoğu evrakın "kayıp" sanılışı ve yiten osmanlı topraklarından henüz memlekete dönmemiş oluşundan; sonrasında ise cumhuriyet'in tembel, maaşını hak etmeyen, sadece konuşan pek çok tarih akademisyeninin basiretsizliğinden atatürk'ün kapsamlı soy ağacı oluşturulamamıştır.

……………..

….………….

mehmet ali öz hocamız ise arap harflerini anlamayanlara okuyarak, yerel bir ruhban olarak "dini" bilgiyle ikbal bulmayı değil bir türk çocuğu olarak bu bilgisini osmanlı arşivlerine dalıp tarihini, yaşadığı cumhuriyet'in kurucusunun köklerini araştırmak üzere kullanır. tarihe geçmesine neden olan bir iş başarır. (mesleği tarihçilik olan akademisyen, araştırmacı (!) geçinen bir kısım zevatın utanç duymasına vesile basiretsizliklerine nazire).

kendisine nice başka çalışmalar, uzun ömürler dileriz.

14.09.2014 01:28 bohemiantirad”

6

“atatürk türk değildi, yunandı, arnavuttu, yahudiydi şuydu buydu diye atıp tutan soysuz şerefsizlere 500 yıllık belgelerle kapağı takan araştırmacı. 14.09.2014 01:32 uc harflilerden”.

7

“son yillarda kapilmis oldugumuz umutsuzluga tezat bir buyuk dusun insani, insanin hayatini bir meseleye vakfetmesinin vucut bulmus hali. yaraticilik gerektiren isler para-pul san-sohret icin yapilinca cikan sonuclarla, mehmet beyin sonuclarini karsilastirin aradaki fark sozde ve 'oz'deki bilimadamliginin farkidir.

program esnasindaki bir cumlesi beni bitirdi, onu da soylemeden gecemeyecegim. "ben cumhuriyet imamiyim" dedi, ardindan da ekledi "benim icin oguz kaan, fatih neyse ataturk de o dur". bunu soylemek icin gerekli olan donanim vefaymis, dusunen bir beyinmis, goren bir gozmus, yine yasayarak ogrendik. (keske bir baska buyuk imam hatiplimiz de ayni noktada olsa, onu oraya getirenin cumhuriyet oldugunu soyleyebilse, halen cumhuriyeti olmayan eski tebamiz irak, suriye, afganistan imamlarinin haline bir bakabilse...)

takdirlerimizi saygiyla iletiyoruz...

14.09.2014 01:37 ~ 31.07.2016 23:28 fil”.

8

“esas mesleği imamlık olduğu halde yıllarca uğraşarak, atatürk'ün soyağacını çıkaran adam. bunu yaparken kimseden para almadığını, simit yeyip, otobüse binerek yaptığı tasarruflarla çalışmalarını finanse ettiğini söyledi. bir de inanmazsanız arkadaşlarıma sorun diyor:) helal olsun sana adam. 14.09.2014 01:47 ~ 01:48 demokrasibizeluksmune “

9

“10 yıl arşivde kendi imkanları ile çalışmış ve gözlerinde haliyle bozulma olmuş araştırmacı.gözlerim biraz bozuldu ama atatürk'e vefa borcumu ödedim dedi. bu kadar önemli bir araştırma yapmasına rağmen kitabını ilk başlarda bastırıcak bir yayınevi bulamamıştır.

14.09.2014 01:54 ~ 01:56 sozluk kaydiniz kapatilmis”

10

“toplumun her katmanında sıradan gözüken ve yaptıklarıyla böbürlenmeyen bazı insanlar vardır. adlarının büyüklüğünün altında koflukları yüzünden ezilen adamlara inat, büyük işler yaparlar da işlerinin yanında adlarını büyütmezler. yaptığı isimsiz kahramanlıklara "vefa" diyen güzel insanlardan biri işte bu araştırmacı imam.

yıllarca emekli maaşını arşiv yollarında harcamış, belki de yıllarını ve parasını harcarken ailesi ve çevresi tarafından zaman kaybetmekle vs eleştirilmiş ama yılmadan nice tarihçiyi ve araştırmacıyı utandırmış. helal olsun.

umarım kitabını bastırmak için bulamadığı yayınevleri kapısında yarışır ve belgeli kitabı hak ettiği kaynak değerini bulur.”

11

“tüylerimi diken diken eden adam. sürgün yemesine rağmen; üç kuruş emekli maaşıyla, çocuklarıyla beraber istanbul'da yaşamasına rağmen; görenlerin 'deli' etiketi yapıştırmasına rağmen; sırf merakı, ilgisi ve atatürk sevgisi sayesinde, her gün sultanbeyli'den kalkıp sultanahmet'e araştırma yapmaya giden bir imam. yıllardır hiçbir cumhuriyet tarihçisinin yapamadığını yapmıştır. bu ayıp onlara yeter. tabii, utanma duyguları varsa. fesli tanzimat zamparasının üstad kabul edildiği bir ülkede, ne yazık ki kendisine gereken alaka gösterilmemiştir. umarım, bugünden sonra maddi ve manevi gereken destek verilir kendisine.

edit: programı izlemeyip, "kimdir bu mehmet ali öz?" diye düşünenler; tarihin arka odası'nın 13 eylül 2014 tarihli yayınına aşağıdaki linkten ulaşabilir.

http://www.youtube.com/watch?v=gdmoakpg6zo

14.09.2014 10:04 ~ 12:31 tardy”

12

" ben vefa borcumu ödedim" diyen insan. sadece içerken atatürkçü olan, tek derdi milletin dini ve yaşam tarzı olan, ülkeye hiç bir katkısı olmayan diplomalı gudubetlerin gözüne sokulması gereken emekli imam, hiç sanmıyorum ama belki utanırlar.

14.09.2014 13:49 king23james”

13

“anadolu'nun yetiştirdiği kıymetli bir adam. bu adam, kafasına fes takıp atatürk'ün ailesi için saçma sapan iftiralar atan ve osmanlıca bildiğini iddia edip okuma yazma özürlü olan o adamın da büyük sahtekar olduğunu meydana çıkarmıştır. helal olsun!

ayrıca cumhuriyet tarihçileri ve atatürkçü olduğunu iddia eden kurum ve kuruluşlar utansın. zira bugüne kadar yatmaktan ve insanların duygularını zedelemekten başka bir iş yapmamışlardır!

dün gece ki programı izleyenler atatürk'ün soyunun kimlere dayandığını görmüştür. görmeyenler için önümüzde ki günlerde çıkacak olan "gazi mustafa kemal atatürk’ün soy kütüğü (osmanlı arşivi belgelerine göre)” adlı kitabı kitapçılardan temin edip okuyabilirler.

14.09.2014 14:40 ~ 14:43 yalnizligiyla aci kahve icen adam”.

14

''normalde gözlerim çok iyiydi, bu araştırmayı yaparken gözlük takmaya başladım, mustafa kemal'e helal olsun'' diyerek gönlümde taht kurmuş aziz insan.

14.09.2014 15:14 hoopp cardak gitti”

15

“mesleğinin getirdiği hiçbir sorumluluğu olmamasına karşın, büyük bir emekle yıllarını vererek, üstat diye gezinen soytarılara cevabını vermiş güzel insan. penguen medyası için haber niteliği taşımamış yine orası ayrı.

umarım çalışmalarını bir kitap haline getirerek piyasaya sürer ve emeklerinin karşılığını maddi olarak da alır. kendime ve sevdiklerime alacağım arşivlik bir eser olur bizler için de. 14.09.2014 22:22 out of the silent planet”

16

“ttk falan bir yana tek başına türkiye'de üniversiteleri baştan sona sorgulatan adam. bırakın uluslarası, patent değeri olan bilimsel atılımlar yapmayı şu adamcağızın araştırmacılığıyla 10 sene çalışarak ortaya çıkardığı resmi evraklara dayalı gerçekleri koca ülkenin ünivetsiteleri beceremedi o muazzam bütçeleri ve kendini beğenmiş, dediği kanun hocalarıyla.

utanmışlar mıdır o hocalar? hiç sanmam.

18.09.2014 19:02 top scorer goalkeeper “

17

“atatürk ün soy ağacını çıkararak nereli olduğuna dair veyahut nasıl bir soy yada inanca sahip olduğuna dair yapılan karalamalara karşı kitap yazarak en temizinden ve kallavisinden kapağı koymuş ve helal olsun u hak etmiş emekli imam .

zaten ülke de böyle bir çalışma yokken birde üstüne çıkıp arşiv araştırıp kitap yazarak yükselttiği çıtayla bir ilke imza atmıştır .

24.09.2014 00:15 reguiem “

18

“13 eylul 2014 tarihli tarihin arka odasi programinda "ataturk un soy kutugu" uzerine ozverili calismasini paylasmis ve ataturk hakkinda soyledigi "ataturk icin harcadigim zaman ve emek helal olsun" sozuyle beni aglatmis emekli imam...

02.10.2014 06:19 kepcik “

19

“bildigin delidir, calismanin bes para deger ve saygı gormedigi buralar icin, deli bile degild zır delidir. nedensiz merakina yenik dusmus bu buyuk sahsiyet gibi delilerin sayisinin hergun daha da artmasidir bizi kurtaracak. ellerinden opuyoruz. ayni isis yapmasada baska bir deli icin (bkz: ahmet ulucay). iyi ki varsiniz!

09.02.2015 14:05 delice Feynman”

20

“tüm yahudi ingiliz kaynaklı iftiralara inat atatürk'ün gerçek soy kötüğünü bulan değerli şahsiyet. allah ondan razı olsun. vefa borcumuz var kitabını alalım duyuralım.

12.11.2015 18:02 basso continuo “

21

“atatürk'ün soy ağacını arşivlerden bulup, derleyip ve kitap olarak yayınlayan emekli imamdır. kitabı kendi çabası ile bastırmıştır. sivaslıdır.

16.10.2016 02:29 seyduna6687”

22

“bu abimizin kalbi temiz, niyeti temiz ve tarihçiyim diye geçinen çok sözde aydınımızdan daha önemli bir şey yapmıştır. ve çok da iyi bir şeyi iyi bir şekilde yapmıştır. kısmen mensubu olduğu kitlenin de baskısına rağmen bunu yapmıştır, bu çok kıymetli bir şeydir.

………..

………

atatürkü seviyoruz ama bilmiyoruz, bize atatürkü doğru anlatan herkese büyük saygı duyuyorum.

15.05.2017 03:53 tor”

23

“atatürk'ün aile geçmişisni 1450 lere kadar araştırmış ve bunları osmanlı ve de cumhuriyet belgelerine dayandırarak belgelemiş emekli imam tarihçi.

kendisindeki azim, çalışkanlık ve özveri ve atatürk sevgisi gözlerimi yaşartan bilim insanı emekli imamdır. ismi bir okula bir tarih enstitüsüne verilmelidir. el üstünde tutulmalıdır. kütüphanlerde salonlara ismi verilmelidir.

(bkz: hayatımızdaki azizleri kullanma kılavuzu)

(bkz: bu ülkede hala umut var)

15.05.2017 09:35 ~ 09:36 o degil de neyse”

24

“mustafa kemal atatürk'ün soy ağacını "kitaplaştırmış" insan

öğretmenler özellikle dershanede kpss anlatan kişiler arasında "kitabı olan her şey anlatılır" diye bir söz vardır. bu söz insanların karşısında bilmenin değil biliyormuş gibi gözükmenin önemini vurguladığı için anlamlıdır. biliyormuş gibi gözükmek ise halk arasında "çene" denilen şeye sahip olmayı gerektirir ki bu özellik okuyucunun etrafında hatta kendinde bile olabilir.

mehmet ali öz beyefendi belki hitabet yeteneğine veya çeneye sahip olmayabilir ama onun yaptığı şeyi etrafınızda yapmış hatta yapabilecek birini dahi bulamazsınız. hele ki geldiği yer ve edindiği meslek itibari ile yaptığı şey olağanüstü taktir edilmesi gereken bir şeydir. yaptığı şeyi yapmak için para alan kimseler ise utanç içinde olmalıdır.

kısaca en baştaki sözde dediğim gibi bir çok insan bir kitaba bakarak anlatım yapar ama o kitabı sadece bir kişi yazar.

kendisi ile memleketli olduğum için gurur duyuyorum. bu gururun nedeni sadece cumhuriyete olan sevgisi değil bence milletimizde daha az bulunan azimdir.

16.05.2017 23:35 ~ 23:38 orfur”

25

“atatürk'ün soy ağacını 1500 lere kadar araştırıp belgelerle ortaya koyan emekli imam. kendi imkanlarıyla yaptığı bu araştırmalar, tarihçiyim diye geçinen hokkabazlara ders niteliğinde olmuştur. en kısa zamanda kitabını alıp okuyacağım. araştırmalarına devam ettiğini belirtiyor. hem ufak bi katkı hemde bu derin araştırmalara en kısa yoldan ulaşmak için kitabını almanızı şiddetle tavsiye ederim.

kitap yurdu

d&r

idefix

17.05.2017 20:19 hergecemehtabacikanadam”

26

“az önce ktk adlı bir kanalda görüp izledim kendisini. ülkemizde üniversitelerde atatürk araştırmaları yaptığını söyleyen onca kurum varken. emekli bir imamın onların çok çok önünde olması gerçekten düşündürücü.

bir de, " bilgisayarındaki 750 sayfalık bilgiyi bir sabah kalktığında yanlışlıkla sildiğini söyledi. "şimdi o bilgileri (sanırım yeni kitabı olacak o) yeniden yazacağım" dedi.

kısacası takdir ettim kendisini

07.06.2017 01:17 baybars”

 

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder