3 Mart 2020 Salı

DEPREM VE KENEVİR


DEPREM VE KENEVİR




Endüstriyel Kenevir 49 yıldır ekilmeyen, ektirilmeyen bir servet,

50 bin sınai ürüne ara ve ana madde olan bir Nebat.

100 Milyar TL’lik bir ekonomi, Çiftçimize de bütçemize de soluk aldırır.

Enerjiden – Bioplastiğe, İp Urgandan – Terletmeyen Kumaşa, Kurşungeçirmez yelekten – Radyasyon geçirmeyen tekstile ayrıca 240 hastalığın tedavisinde inisiyatifi olan çağımızın belaları Obezite, Şeker, Demans, Alzheimer, Parkinson’a aman vermeyen Kanserle doğrudan savaşan, Ümmin sistemimizde direncimizi artıran bu Nebat ile DEPREME DAYANAMAYACAĞINDAN KORKTUĞUMUZ HASARLI BİNALARIMIZIN TAŞIYICI SİSTEMİNİ DE GÜÇLENDİRELİM.

·         Kentsel Dönüşümde, başka dönüşümler oldu başarılı olamadık.

·         Hasarlı 550 bin tespitli bina var İstanbul’da Avcılar, Küçükçekmece, Fatih, Zeytinburnu hassas bölgeler.

·         Bu hasar raporlu binaları mantıksız ve pahalı güçlendirmelerle daha fazla yorup, örselemenin âlemi yok.

·         Binaları hafifleterek gençleştirmek ve Kenevir bazlı sargılarla kolonları sıkılaştırıp özel epoksi reçinelerle Kompozit ve 2,5 misli deprem dayanımı sağlamak mümkünken başka metotlar aranmamalıdır.
 

·         Kenevirden yeni nesil yapı malzemeleri yapmış sorumluluk hisseden bir Vakıf Kuruluşumuz AR-GE yapmış Stratejiler geliştirmiş ve başarmıştır. Yatay ve Yeşil yerleşmelerde model açmıştır.

·         İşte Kenevirden yapılan Ahşap; İster mobilya yapın, İster doğrama, isterseniz de kalıp. Ormanlarımız bize kalıyor, Atmosfere 25 misli daha fazla oksijen salıyor ve Karbon Ayak izi bırakmadan Ahşap üretebiliyoruz.


İşte Tuğla Kenevirden; Isı ve ses geçirmeyen dahası Radyasyonda geçirmiyor. Çağımızın bir kirliliği de bu kadar elektronikler 4,5 G’ler, 5 G’ler hepsi Radyasyon ve bizi koruyan bir Nebat Endüstriyel Kenevir.

19 Vilayette Serbest, daha artıralım diyoruz. Mart ayı ekilecek ay geldi, Bakanlık taleplere cevap veremiyor.

Bitkisel Üretim Genel Müdürü, Bitkici değil Baytar hayvandan anlıyor.

Ülkemizde Tarımın hali başından anlaşılıyor.


1 yorum: