YEŞİLLİKLERİ NASIL SAKLAMALI
“Artık ihtiyacınız olduğu zaman pörsümüş, sararmış
yeşillikler görmeye son verebilirsiniz. Maydanoz, dereotu, nane, roka gibi
yeşil otları buzdolabında uzun süre bozulmadan saklamak mümkün. Üstelik çok
kolay ve son derece etkili bir yöntemle. Bu yeşil otlar taze olarak
buzdolabında birkaç hafta bozulmadan dayanıyor. Peki bu yeşillikleri
buzdolabında bozulmadan saklamanın püf noktası nedir?
Maydanoz, Dereotu, Roka Gibi Yeşillikler Buzdolabında
Bozulmadan Nasıl Saklanır? - Sibel Göktürk #yemekmutfak
Yeşilliğin saplarını biraz kesip bağını çözün. Yıkamadan
dağınık bir şekilde kağıt havlunun veya bir bezin üzerine mümkün olduğu kadar
yayarak açın. Birkaç saat
yaprakların üzerindeki fazla suyu kuruyana kadar bu şekilde bekletin. Daha
sonra bu yeşillikleri elinizle gevşek bir demet yapın. Bir kavanoza sapları
aşağıda kalacak şekilde yerleştirin ve kavanozun kapağını kapatıp buzdolabına
kaldırın.
Kullanacağınız
zaman gerektiği kadar yeşilliği çıkarıp yıkayın. Kavanozu tekrar buzdolabına
yerleştirin. Yeşilliklerin uzun süre bozulmadan dayandığını göreceksiniz.
Sadece böylesine pratik bir yöntemi uygulayarak bozulan ve çöpe atılan
yeşilliklere, bir anlamda da israfa son vermiş olacaksınız.”
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder