27 Mart 2021 Cumartesi

YEŞİLLİKLERİ NASIL SAKLAMALI

 

YEŞİLLİKLERİ NASIL SAKLAMALI

 

“Artık ihtiyacınız olduğu zaman pörsümüş, sararmış yeşillikler görmeye son verebilirsiniz. Maydanoz, dereotu, nane, roka gibi yeşil otları buzdolabında uzun süre bozulmadan saklamak mümkün. Üstelik çok kolay ve son derece etkili bir yöntemle. Bu yeşil otlar taze olarak buzdolabında birkaç hafta bozulmadan dayanıyor. Peki bu yeşillikleri buzdolabında bozulmadan saklamanın püf noktası nedir?

Maydanoz, Dereotu, Roka Gibi Yeşillikler Buzdolabında Bozulmadan Nasıl Saklanır?   -  Sibel Göktürk #yemekmutfak

Yeşilliğin saplarını biraz kesip bağını çözün. Yıkamadan dağınık bir şekilde kağıt havlunun veya bir bezin üzerine mümkün olduğu kadar yayarak açın. Birkaç saat yaprakların üzerindeki fazla suyu kuruyana kadar bu şekilde bekletin. Daha sonra bu yeşillikleri elinizle gevşek bir demet yapın. Bir kavanoza sapları aşağıda kalacak şekilde yerleştirin ve kavanozun kapağını kapatıp buzdolabına kaldırın.

Kullanacağınız zaman gerektiği kadar yeşilliği çıkarıp yıkayın. Kavanozu tekrar buzdolabına yerleştirin. Yeşilliklerin uzun süre bozulmadan dayandığını göreceksiniz. Sadece böylesine pratik bir yöntemi uygulayarak bozulan ve çöpe atılan yeşilliklere, bir anlamda da israfa son vermiş olacaksınız.

http://www.yemekmutfak.com/mutfak/1/30/maydanoz-dereotu-roka-gibi-yesillikler-buzdolabinda-bozulmadan-nasil-saklanir#:~:text=Bir%20kavanoza%20saplar%C4%B1%20a%C5%9Fa%C4%9F%C4%B1da%20kalacak,uzun%20s%C3%BCre%20bozulmadan%20dayand%C4%B1%C4%9F%C4%B1n%C4%B1%20g%C3%B6receksiniz.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder