Düdüklüde bunların her birisini bağımsız olarak kaynatıp plastik bardaklara dağıtıp buzluğa koyuyorum. sonra tüketeceğim zaman sadece 1 bardak alıp bunu; soğanı kavurup, maydanoz zeytinyağ ve limonla karıştırıyorum. mesela; kuru fasulye, nohut, bakla, ayşekadın,... başka hangi sebzeler böyle çalışır... Böylelikle yemekler beklememiş oluyor. Bekleyen yemek riskli olabilirmiş. Ayrıca besin değerini kaybedermiş.
15.10.2024
ChatGPT
Bu yöntemi kullanabileceğiniz diğer sebzeler ve
baklagiller şu şekilde olabilir:
- Yeşil mercimek
- Kırmızı mercimek
- Börülce
- Barbunya
- Taze fasulye
- Kereviz sapı
- Ispanak (önce buharda haşlanıp sonra dondurulabilir)
- Karnabahar (kısa süre haşlanarak saklanabilir)
- Brokoli
- Pırasa (buzluğa koymadan önce kısaca haşlayabilirsiniz)
- Brüksel lahanası
Bunları da benzer şekilde haşlayıp dondurarak, yemek
programı için pratik hale getirebilirsiniz.
Şunu dedin:
başka
ChatGPT
Ek olarak aşağıdaki sebzeleri de aynı şekilde
hazırlayıp saklayabilirsiniz:
- Havuç (dilimleyerek ya da küp şeklinde doğrayıp haşlayıp
saklayabilirsiniz)
- Patates (küp küp doğrayıp
haşlayarak ya da püre haline getirip dondurabilirsiniz)
- Kabak (dilimleyip haşlayarak saklanabilir)
- Mısır (tanelerini haşlayıp dondurabilirsiniz)
- Şalgam (küçük küplerde haşlayıp saklayabilirsiniz)
- Kereviz (saplarını ve kökünü haşlayabilirsiniz)
- Biber (özellikle dolmalık biberleri haşlayıp saklayabilirsiniz)
- Patlıcan (kısaca haşlayıp buzluğa atabilirsiniz)
- Yer elması (küçük küpler
halinde haşlanıp saklanabilir)
- Balkabağı (haşlayarak püre şeklinde ya da dilimler halinde
dondurabilirsiniz)
Bu sebzeler de pratik bir şekilde yemek hazırlamanıza
yardımcı olacaktır.
Şunu dedin:
ama
yumru türleri buzluğa koymayın diyorlar. örneğin patates, soğan, kereviz, yer
elması vs.
ChatGPT
Evet, haklısınız. Yumru sebzeleri, özellikle patates
gibi sağlıklı açıdan zengin olanlar, dondurulmaz dayanıklılık bozulmazlar ve
dokuları değişebilir. Dondurulduktan sonra patatesin kaybı gücünü kaybedebilir,
bu da yemeğin lezzetini olumsuz etkileyebilir. Aynı şekilde soğan da çiğ olarak
dondurduğunuzda su değiştirebilir ve yumuşar, bu da dokusunda ve tadında
farklılıklara neden olabilir.
Ancak patates gibi sebzeler pişirilmiş veya püre
halinde dondurmak daha iyi sonuç verebilir. Soğan ise kavrulup ya da pişirilip
dondurulduğunda daha uygun hale gelir.
Yumru sebzelerin haricinde diğer sebzeleri gönül
rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder