4 Mayıs 2020 Pazartesi

AK PARTİ 2018 SEÇİM BEYANNAMESİNDE KÜTÜPHANELER



AK PARTİ 2018 SEÇİM BEYANNAMESİNDE KÜTÜPHANELER


“Prof. Dr. Fuat Sezgin ve Dr. Ursula Sezgin kütüphanesini açtık.”

“Türk edebiyatının klasik eserlerini elektronik ortama aktararak okuyucuların hizmetine sunduk. Vatandaşlarımızın kütüphanelerden daha fazla faydalanmalarını sağlamak amacıyla il halk kütüphanelerinin çalışma saatlerini 22.00’ye kadar uzattık.”

“Yenilikçi ve kapsayıcı bir kütüphanecilik yaklaşımı getiriyoruz. 2023 yılına kadar en az 30 ilde kafeterya, cep sineması, çocuk oyun alanları, bireysel ve grup çalışma alanları, internet erişimi, görsel-işitsel sunum alanları bulunan “yaşayan kütüphane” yaklaşımıyla donatılmış kütüphanelerle hizmet vereceğiz. Bu kapsamda 40 milyon kütüphane 69 YAPARSA YİNE AK PARTİ YAPAR kullanıcısına, 20 milyon ödünç verme ve 5 milyon üye sayısına ulaşmayı hedefliyoruz. Özellikle halk kütüphanelerinin ve okul kütüphanelerinin sayı ve niteliğini artıracağız. Milli Kütüphaneyi idarî ve işlevsel olarak yeniden yapılandıracağız ve aslî olarak araştırma ve referans kütüphanesi olma niteliğini güçlendireceğiz. Rami Kışlasının renovasyon ve restorasyonunu tamamlayarak İstanbulumuza, yedi milyon kitaba sahip, Türkiye’nin en büyük kütüphanesini kavuşturacağız. Yerel yönetimlerle işbirliği yaparak nüfusu 5 binin üzerindeki yerle- şim birimlerinde en az bir kütüphane kuracağız. Halen 54 olan gezici kütüphane sayımızı 81 ilde bir adet olacak şekilde arttırarak gezici kütüphanesi olmayan il bırakmayacağız. Bütün il merkezlerimizde en az bir çocuk kütüphanesi açacak ve 2023 yılı itibarıyla 150 çocuk kütüphanesine ulaşacağız.”

“Cami, kütüphane, medrese, saray, tarihi kamu binaları gibi bütün kültür varlıklarımızın mimari çizimleri ve projelerinin oluşturulmasını ve eserlerin hasar görmesi durumunda tekrar inşa edilecek şekilde bu tasarım ve projelerin arşivlenmesini sağlayacağız”

“Gençlerimizin ve potansiyel gençlerimiz olan çocuklarımızın okuma alışkanlıklarının geliştirilmesini sağlayacağız. Çocuk, halk ve üniversite kütüphanelerimizi koleksiyon bakımından çeşitlendirecek, içerik bakı- mından zenginleştirileceğiz.”

“Gezici Kütüphane uygulaması ile kitapları, yaşlılarımızın ayağına götürdük.”

“Kültürel destek amaçlı olarak yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız için hazırladığımız kitap setlerini yaygın bir biçimde dağıtacağız, yurt dışında vatandaşlarımıza yönelik Türkçe kütüphaneler oluşturacağız.”

“Rami Kışlası Renovasyon ve Restorasyon Projesi Restore edilerek kütüphane ve kültürel amaçlı kullanılmak üzere Kültür Bakanlığına tahsis edilen Rami Kışlası’nın Türkiye’nin en büyük kütüphanelerinden biri olarak kullanıma açılması planlanmaktadır. 321 YAPARSA YİNE AK PARTİ YAPAR Rami kışlasının restorasyonu ile teşhir-tanzimi 3 Etap halinde planlanmıştır. Rami Kışlası’nın Restorasyonunun 1.Etabı 2017 yılında tamamlanmış olup 2. Etabın restorasyon çalışmaları devam etmektedir. 3. Etabın restorasyonuna yönelik olarak hazırlık çalışmaları gerçekleştirilmektedir. 2018 yılı sonunda kısmen, 2019 yılında ise tamamının restorasyonun tamamlanarak hizmete açılması öngörülmektedir.”

“Haliç Bilim ve Teknoloji Merkezi Haliç Tersanesi’nde Yaklaşık 70 bin m2 ’lik alana inşa edilecek Haliç Bilim ve Teknoloji Merkezi (HBTM) Avrupa’nın en büyük Bilim ve Teknoloji Merkezi olacaktır. Yerli ve milli teknolojilerle yapılan, “Bilim, İnsan ve Medeniyet” temalı bir merkez haline gelecek HBTM’nin, eğitim ve teknoloji atölyeleri, kuluçka merkezleri, tematik/dijital kütüphane, deneyim merkezi, sergi salonları ve gösteri merkezleri, video mapping alanı ile yılda yaklaşık 2 milyon ziyaretçiyi ağırlaması hedeflenmektedir.”



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder