4 Ocak 2022 Salı

Ne Kadar Başarılı Olduğunuzu Nasıl Anlarsınız?

 

Ne Kadar Başarılı Olduğunuzu Nasıl Anlarsınız?

https://www.temelaksoy.com/ne-kadar-basarili-oldugunuzu-nasil-anlarsiniz/?utm_source=Temelaksoy.com&utm_campaign=01d3678a5a-ne-kadar-basarili-oldugunuzu-nasil-anlarsiniz&utm_medium=email&utm_term=0_1ce1180b8e-01d3678a5a-160651661

Yazının tamamı yukarıdaki linktedir. 

Yazıda yer alan maddeler;

"Ne Kadar Başarılı Olduğunuzu Nasıl Anlarsınız?

1- İlk adım olarak insanın hayatta kendisini neyin motive ettiğinin farkına varması gerekir.

 

2- İkincisi, insanın kendisine bir hedef belirlemesi ve bu hedef doğrultusunda ilerlemesi gerekir. Başarılı olmak için insanın önüne çıkan zorluk ve engellere rağmen saptadığı hedefe ve bu hedefe gidecek yola (stratejiye) sarılması şarttır. Çünkü sebat etmeden başarı elde edilemez.

 

3- Christensen’in dikkat etmemizi önerdiği üçüncü konu ise sahip olduğumuz kaynakları etkili bir şekilde yönetmektir.

 

4- Dördüncüsü, insanın ailesine ve dostlarına ayırdığı zamandır. İnsan sevdiklerine yeterince zaman ayırdığı ve onlarla dolu dolu zaman geçirdiği ölçüde mutlu olur. Çoğu insan hayatta kendine bir yer açmak, bir hedefe varmak için çabalarken sevdiklerini görmez olur, onları ihmal eder.

 

5- Beşincisi, insanın empati duygusunu geliştirmesidir. Hem özel hem de iş ilişkilerinde insanın her zaman kendisini karşısındaki insanın yerine koyarak davranması gerekir.

 

6- Altıncısı insanın çocuklarını doğru yetiştirmesidir. Bence insanın hayattaki en önemli sorumluluğu -eğer varsa- çocuklarını eğitmektir. Her anne baba, imkanları ölçüsünde çocuklarının fiziksel ve akli gelişmesini sağlamak ve bunun yanı sıra onların ruhen olgunlaşmasına destek olmak zorundadır.

 

7- Başarılı olmak için insanın hem bazı değerlere sahip olması hem de bu değerlerle uygun davranması gerekir.

 

8- Christensen’e göre hayatımızı yönetirken çok önemli bir konu da alçak gönüllü olmaktır. Çoğu insan farkında olmadan şişik bir egoyla dolaşır. Şişik bir ego sadece insanın kendisini beğenmesine ya da yaptıklarını abartmasına yol açmakla kalmaz, bundan daha kötüsü başkalarını değersiz görmesine, onları hafife almasına neden olur.

 

9- Bütün bunların sonucunda insanın başarılı olmasının gerçek ölçütü, kendisinin nereye vardığından çok, başka insanlara sağladığı faydadır."


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder