22 Temmuz 2020 Çarşamba

ÇELİK GÜLERSOY’UN İLERİ GÖRÜŞLÜLÜĞÜNE BÜYÜK BİR ÖRNEK: 15 Temmuz 2016 İşgal Girişimi


ÇELİK GÜLERSOY’UN İLERİ GÖRÜŞLÜLÜĞÜNE BÜYÜK BİR ÖRNEK:

15 Temmuz 2016 İşgal  Girişimi


Bülent Ağaoğlu
22.7.2020

“Çelik Gülersoy, kimseyle laubali olmazdı. Kendisini zorlamadan otoriter, saygı uyandıran bir insandı, konuşmadan konuşulmazdı. Ama o gece, dayanamayıp, bunca bürokratik engele ve rakiplerinin, hasımlarının (Eczacıbaşı) saldırılarına göğüs germek, attığı her adımda hesap vermek pahasına niçin tarihi diriltmeye çalıştığını sordum. Yanıtı ilginçti:
"Bu İstanbul'u, Türklere bırakmayacaklar Mine hanım. Gelecekler ve geri alacaklar. İşte o zaman, geldiklerinde ve gördüklerinde, bu Türkler de hepten barbar değilmiş, onlar da bir uygarlık yaratmış, olanı korudukları da olmuş ve güzel şeyler de yapmışlar, desinler istiyorum!". 7.7.2003.  http://www.radikal.com.tr/yazarlar/mine-g-kirikkanat/bu-kent-turklere-kalmaz-675280/
Bu konuşma 1975 yılında yapılmış olabilir. Çünkü Karacaahmet Mezarlığının restorasyon çalışmaları 1975 yılında yapılmış. (Kaynak:Google:  Karacaahmet Turing 1975).
Çelik bey ile Temmuz 1981senesinde 23 yaşındayken tanıştım, 3.5 sene yanında çalıştım. Bu açıklamalarında ben de tanık olmuştum.
Çelik beyin çok geniş ve derin bir kültürü vardı. Milli ve vatanperver bir insandı. Tarihe geniş bir çerçeveden ve kuşbakışı bakabiliyordu.
"Bu İstanbul'u, Türklere bırakmayacaklar” tahmini söylendikten 41 sene 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşmek üzereydi… Yurtdışı odaklı bu işgal hareketinin hedeflerinden birisi de İstanbul’u Türkiye’den ayırmaktı. O zaman adı “Boğaz Köprüsü” olan yerde Avrupa yakasına gidişlerin asker üniformalı işbirlikçi teröristler tarafından kesilmesinin bir amacı da buydu.
Ne yazık ki, bu kadar derin siyasi tarih kültürü de olan bu büyük insanımız, kültür değerimiz birçok siyasi tarafından engellenmiştir…
Muhafazakar kesimde hakkını teslim eden bazı yazarlar da bulunmaktadır. Bu yazarların Çelik Gülersoy hakkındaki görüşleri için bkz.:  https://bulentagaoglu.blogspot.com/2020/07/muhafazakar-kalemlerin-gozunden-celik.html
Gülersoy’un; "Bu İstanbul'u, Türklere bırakmayacaklar” açıklaması Mehmet Şevki Eygi tarafından 19  yazısında anılmıştır. Yukarıdaki linkte bu atıflar derlenmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder