17 Temmuz 2020 Cuma

ÇELİK GÜLERSOY ANI SİTESİ YAYINDA: www.gulersoy.net




ÇELİK GÜLERSOY ANI SİTESİ YAYINDA: 



Bülent Ağaoğlu,
3.7.2006

6 Temmuz 2003 tarihinde aşık olduğu İstanbul'da hayata gözlerini yuman Çelik Gülersoy hakkında www.gulersoy.net adıyla ilk web sitesi yayına başladı.

İdealist, yaratıcı, mücadeleci ve karizmatik kişiliğiyle özellikle İstanbul'da yaptığı güzellik odaklı restorasyon çalışmalarıyla tanınan Gülersoy hakkındaki anı sitesinde vefatından sonra basın-yayın organlarında çıkan 212 yazı fotoğraflarla birlikte yer alıyor.

Sitenin kurucusu, Çelik Gülersoy'un yanında 1984-1987 arasında çalışan Bülent Ağaoğlu. Ağaoğlu siteyi kurma nedenini; "Çelik Gülersoy "... Hem gayretli, hem de kamu yararına yönelik gençlerin sayısının artmasıyle, sorunlarımız uzun vadede çözümlenme yoluna girebilecektir" derdi. Gençliğinden itibaren kendisini kamu yararına çalışmalara adayan Gülersoy için gönülden bu siteyi hazırlamak istedim. Vefatından sonra basının ilgisiyle hakkında çok sayıda yazı çıktı. Anısına Turing tarafından bir kitap yayınlandı, fakat bunların arkası gelmedi. Yaptıkları ve yazdıklarıyla adı İstanbul ile özdeşleşen, çok değerli özelliklerine yakından şahit olduğum bu büyük insan hakkında üç yıl geçtiği halde halen adına bir ödül düzenlenmemiş olması, adının bir yere verilmemesi ve heykelinin dikilmemesi de bu siteyi hazırlamamda etken oldu. Bu gidişle Gülersoy'u da unutacağız. Çelik Gülersoy'u genç kuşaklara tanıtmalıyız. Türkiye'nin başka Gülersoyların yetişmesine ihtiyacı var" şeklinde açıklıyor.

İlk etabı tamamlanan sitenin sponsor bulunabilirse içeriğin geliştirilmesi amaçlanıyor. Bu çerçevede yapılması planlanan 22 proje sitede açıklanıyor.

03.07.2006

(Haber bülteni)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder