13 Şubat 2020 Perşembe

KEDİ GIRLAMASININ (MIRLAMASININ) YAYDIĞI FREKANSIN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜ



KEDİ GIRLAMASININ (MIRLAMASININ) YAYDIĞI FREKANSIN  İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜ

13.2.2020

1
"Kulakla algılanan titreşim, deriye yakın bulunan sinir uçlarından geçiyor ve 20 ile 50 Hertz arasında düşük bir frekans yayan bir uğultu algılamamızı sağlıyor. Sonra da gelsin pozitif düşünceler. Biz zaten her zaman “çare kedi” diyorduk ama bilimsel bir destek olması da, hoşumuza gitmedi değil. 🙂 İşte kedi mırlamasının iyileştirici gücü. Mıııırrrrrrrr. <3.". https://listelist.com/kedi-mirlamasinin-faydalari/  

2

"Mırlayan kedilerle ilgili bilimsel araştırmalar olduğunu biliyor muydunuz? Fransa’da yapılan bir araştırmada, kedi mırlamasının insanı stresten arındıran bir etki yaptığı kanıtlanmış. Mırıltı, hem kulak yoluyla hem de deriye yakın sinir uçları kanalıyla mutluluk veriyormuş. Bakalım sevgili dostlarımızın mırlamasının stresten arındırma ve mutluluk vermesinin yanında daha başka sağlığa ne gibi faydaları varmış:

-Kediler 20-140 Hz aralığında mırlama titreşimleri yayarlar. Bilimsel araştırmalar göstermiştir ki, bu frekansta titreşen sesler, birçok hastalığın tedavisinde etkili olmaktadır.
-Mırlayan bir kediyi sevmek sakinleştirir ve stresi azaltır.
-Kedi sahibi olan insanların 40% daha az kalp krizi riskleri vardır.
-Mırlama titreşimleri tendon ve kas sakatlanmalarını rahatlatmaktadır.
-Kedi mırlamaları yaraların enfeksiyon ve şişlik riskini azaltmaktadır.
-Mırlamalar solunum güçlüğü semptomlarını azaltmaktadır.
-Mırlamanın titreştiği frekans aralığı, birçok hastalığa iyi gelen ses frekansı aralıklarına denk düşmektedir.
-Kediyi sevmek ve mırlamasını dinlemek kan basıncını düşürür.".  https://klasikyoga.com/kedi-mirlamasinin-faydalari/

3

"Kediler 20-140 Hz frekans aralığında mırlayarak titreşim yaydığı için kas sakatlanmalarından enfeksiyon ve şişliklere kadar bir çok hastalığa iyi gelebilir.". https://www.sozcu.com.tr/2016/yasam/kedilerin-az-bilinen-faydalari-965750/10/?_szc_galeri=1 

4

"Kediler Sizi Evinizdeki Negatif Enerjilerden Ve Kötü Ruhlardan Korur".

5

"kedilerin küçük şifacılar olması". https://kedisozluk.com/kedilerin-kucuk-sifacilar-olmasi.html 

6

Kedi Mırlaması Kolesterol Haplarından Daha Faydalı.  http://ahmetrasimkucukusta.com/2016/10/24/derdime-bir-care/kedi-mirlamasinin-faydalari/ 

7

"Rahatlama ve şifa bulmanın bir aracı
Bu ses her ne kadar enerji kaybına neden olsa da, bir çok kedinin ağrı ya da acı çekme sırasında bu sesi çıkardığı görüşmüştür. Peki, bu çabaya değer olan şey nedir?

Bir çocuğun kendini daha iyi hissetmesi için baş parmağını emmesi gibi, bir kedinin kendini yatıştırmasının bir yolu olabilir.

Ancak bazı araştırmalar, mırıltının aslında kedilerin daha hızlı iyileşmesine yardımcı olduğunu ileri sürüyor. Kedi gırlama sesinin düşük frekansı, vücutlarında bir dizi titreşime neden olabilir. Bu titreşimler ise şunları tetikler:

Kemik ve yaraları iyileştirme
Kas inşası ve tendon tamiri
Nefes almayı kolaylaştırma
Ağrı ve şişliği azaltma.
Bu, kedilerin neden yüksek yerlerden düştüklerinde kurtulduğunu açıklayabilir ve ameliyatlardan sonra, köpeklerden daha az komplikasyona sahip olma eğiliminde olduğunu anlamaya yardımcı olabilir.". https://www.kedilikler.com/kedilerde-girlama-sesi-nedenleri/2/

8
şifacı kediler. https://tinyurl.com/tbzb74u

9

"Kedi dostunuzun mırıldadığı esnada hem sizi hem de kendisini iyileştirdiğini biliyormuydunuz ?
Bir kedinin tüylerini okşarken belkide stresinizin azaldığını sakinleştiğinizi hissettiğiniz olmuştur.Bu aslında bir his olmaktan da öte bilimsel bir gerçektir.
Kediler 20- 140 Hz aralığında mırlama titreşimleri yayarlar. Bazı bilim insanları bu sesin gırtlaktaki bir titreşim sayesinde oluştuğunu bazıları da kedilerin göğüs duvarındaki kan damarlarının titreşimiyle bu sesin çıktığını iddia etmektedir. Bu konuda araştırmalar yapan tüm bilim insanlarının ortak görüşü ise ” Kedi mırıltısının tedavi edici gücüdür ”
Kedilerin mırıltısını her zaman mutluluklarıyla özdeşleştirmişizdir. Bu doğru olmakla birlikte aslında biraz eksiktir. Kediler mutsuzken veya canları acırken de mırıldarlar. Örneğin doğum yapan kedilerin doğum anında mırıldadığı gözlemlenmiştir. Bu onlar için bir tür terapidir.
Mırlama titreşimleriyle kendilerini hem fiziksel hem de psikolojik olarak iyileştirirler. İşte minik dostlarımızın kendilerini iyileştirmelerine yarayan bu ses bizleri de daha sağlıklı hale getirmektedir.
Kedi mırıltısı stresi azaltır. Düşük frekansta seyreden ve devamlı bir uğultu halinde olan bu ses işitildiğinde beyindeki temporal lobun derin yapılarında bulunan Hesl Giyrusu denen yerde oksijen ve glikoz tüketimi artar, vücuttaki kan basıncı düşer Bu durum kişide pozitif duyguların oluşmasına sebep olur. Mırıltı esnasında insan vücudunda kendimizi daha mutlu hissetmemizi sağlayan serotonin, pralaktin ve oksitosin hormonlarının da arttığı belirlenmiştir.

Görülen o ki minik dostlarımız sevimli olmalarının yanı sıra yaşamımızı daha mutlu geçirmemize de yardımcı oluyor." https://sonsuzsifa.com/blog/kedi-miriltisinin-tedavi-edici-gucu/ 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder