26 Şubat 2020 Çarşamba

(Surlar Ve Atatürk Bulvarı Arasında) FATİH’İN ÖNEMİ


(Surlar Ve Atatürk Bulvarı Arasında)

FATİH’İN ÖNEMİ


Haz.: Bülent Ağaoğlu

20.5.2018




https://drive.google.com/file/d/1H93pelXrJBnt7Mzs0jQ4l6rt7raO8HuA/view


------------------------------------.

EK1


“İstanbul Fatih semti çok değişik ve önemli bir yerdir. 1453 yılında İstanbul’u fetih eden Fatih Sultan Mehmet Han için Aksaray, Atikali, Hırka-i Şerif, Karagümrük, Kocamustafapaşa, Şehremini gibi tarihi dokusu olan yerleri içinde barındırır.

Fatih semtini esas önemli ve güzel yapan şey, bu semtin ülkemiz çok değerli insanları sınırları içinde barındırmış ve yine bu kişilerin doğum yeri olmasıdır.
Mehmet Akif Ersoy, Hasan Ali Yücel, Uğur Dündar, Müjdat Gezen, Metin Akpınar, Zihni Göktay, Halit Kıvanç, Peyami Safa, Aykut Barka, Perihan Savaş, Suat Sayın, Fatih Erkoç, Mehmet Günsür

Fatih semtinde yaşamış, öğrenim görmüş ve semt ile bütünleşen kişiler ise yine yakın tarihimizin en bilinen isimleridir.

Gazanfer Özcan, Memduh Ün, Erol Manisalı, Kemal Sunal, Erol Büyükburç, Yahya Kemal Beyatlı, Şener Şen, Yusuf Ziya Ortaç, Metin Ersoy…

İstanbul Fatih semti ülkemize sanatçı, şair, yazar, siyasetçi, bilim adamı ve birçok konuda övünç duyduğumuz insanları kazandırdı.

“Bir gün herkes 15 dakikalığına ünlü olacak” diyen Andy Warhol’un önermesinde olduğu gibi bu kişilerin hiçbiri 15 dakikalık ünlü olmadı. Her biri konusunda otorite sahibi, bilinirliği yüksek kişiler olarak mesleklerini sürdürmüş olup, ölümlerinden sonrada isimleri hep var olmuştur.

Bunun en güzel örneği Mehmet Akif Ersoy’dur.”. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder