KALIN
KABUKLU CEVİZ DAHA MI YAĞLIDIR
Bülent Ağaoğlu
İstanbul, 13.1.2020
Webde konuya ilişkin aradığım
bilgiyi bulamayınca 6 kuruyemişçiyle ve 2 de vatandaşımızla görüştüm.
5’i kalın kabuklu cevizin
daha yağlı olduğunu söyledi, 2 kişi de net görüş açıklayamadı.
İnsanımız tercihini ince
kabuklu cevizden yana yapıyor, satıcılar da “ince kabuklu” sloganıyla tanıtım /
pazarlama faaliyeti içindeler.
Kolay kırıldığı ve
ayıklandığı için ince kabuklu cevizi tercih ediyoruz olsa gerek.
Burada sorgulanmamış bir
ezber var.
Detaylı araştırma, sorgulama, bilgilenme çabası göstermeme, detaylı
düşünmeme de mevcut. Bunları yapmayınca sonuç maalesef bilgisizlik
kısırdöngüsüne yol açıyor.
Böyle ezberlerimiz çok sayıda
… ( http://www.ezberkaliplarinisorgula.com/
)
Kolay çetin ceviz ayıklama: https://bulentagaoglu.blogspot.com/2020/01/cetin-cevizi-kolay-ayiklama.html
2 ALINTI
“Cevapların çoğunda içinde
sallanmalı kolay kurulup kolay ayrılmalı desede aslında bunlar yanlış bu
cevizler aşı cevizler olup kolay olsun diye üretilen genetiği değişmiş yada
ithal cevizlerdir. En iyi ceviz yerli cevizdir
çetin cevizdir kabuğu zor kırılır içinden zor ayrılır ama tadı çok güzeldir
aynı zamanda içindeki besin değerleri
çok yüksek ve kalitelidir.”. https://sorhadi.net/d/740-iyi-ceviz-nasil-anlasilir
“İyi
cevizler genellikle daha sert olurlar, kırılması zor ve renkleri açik
kahverengi olur. Ayrıca bir cevizin tadına baktığınızda kalitesini
tadından da anlayabilirsiniz.”. https://sorhadi.net/d/740-iyi-ceviz-nasil-anlasilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder