6 Mayıs 2020 Çarşamba

15 TEMMUZ İŞGAL GİRİŞİMİ SONRASI BAZI KÖŞE YAZILARI LİNKLERİ VE ALINTILAR




15 TEMMUZ İŞGAL GİRİŞİMİ SONRASI BAZI KÖŞE YAZILARI LİNKLERİ VE ALINTILAR


19 TEMMUZ 2016









-------------------------,
"Dün telefonla aradığım Kaan Terzioğlu, o gece yaşadıklarını şöyle anlattı:

KESİN TALİMATI GELMİŞ

"Olayın daha en başında bizi arayan darbeci ekibin söylediği aynen şuydu: “İstanbul ve Ankara’da terör saldırıları bekleniyor. Bu sebepten dolayı askerler koruma amaçlı EMASYA Protokolü çerçevesinde pozisyon alınıyor. Ülke güvenliği söz konusu. O yüzden şuan için tüm iletişim altyapısını kapatmanız gerekiyor.”

ŞÜPHELENDİK, HAREKETE GEÇTİK

Bu talimatı ilk başta, “halkın güvenliği” söz konusu olduğundan önemli bulduk. Ekiplerimiz, iletişim altyapısını kısmaya hazırlanıyorlardı ki son anda durumun farklı olduğunu hissetmeye başladık. Hemen harekete geçerek “Talimatları uygulamama” kararı verdik. İlgili birimlerimize, “Kimden ne talimat gelirse gelsin, ben ve Genel Müdür Yardımcısı arkadaşımın bilgisi olmadan hiçbir adımın atılmaması” talimatında bulunduk.”
Ardından Başbakanımız Binali Yıldırım ve sonrasında da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın saat 00.26’daki açıklamalarından işin gerçeğini anladık. Vakit kaybetmeden de saat 00.38 sularında “Darbe girişimine karşı hükümetimizin yanındayız” mesajı yayımladık.”

TEK KAHRAMAN: HALK

Kaan Bey ayrıca, “Bunlar inisiyatif gerektiren şeylerdi. Biz de o sorumluluğu, o inisiyatifi alarak yolumuza devam ettik” diye de konuştu ve şu noktaya vurgu yaptı: “Türkiye büyük bir badire atlattı. Bunun tek kahramanı sokakta demokrasiye sahip çıkan halkımız.”

ŞEBEKE KAPATILSAYDI?

Kaan Terzioğlu’dan bunları dinledikten sonra oturup yazmak istedim. Ya Turkcell o iletişim hattını kapatsaydı. Ya Cumhurbaşkanı Erdoğan, cep telefonu üzerinden o tarihi açıklamayı yapıp, ‘Türk milletini göreve’ çağıramasaydı.

HEDEF O O MESAJDI

Terzioğlu, şöyle devam etti: “İletişimin durdurulması, Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızdan gelen mesajları engellemek amacını güttü. Biz de iletişim kesilmesin diye her şeyi yaptık. O andan itibaren tek amacımız, iletişimi kesintisiz olarak devam ettirmekti .”

ÇOK GEÇ OLABİLİRDİ

Sorular çok, cevap tek: Bugün, Meclis’i dağıtılmış, bütün tersanelerine girilmiş, orduları dağıtılmış, sokakları kan gölüne çevrilmiş, “sahibi belli bir cuntanın yönettiği” ülkeye uyanacaktık." http://www.aksam.com.tr/yazarlar/mehmet-ali-ergun/turkcell-iletisimi-kesseydi-milyonlar-erdoganin-cagrisini-duyamayabilirdi/haber-534472

"Gebze’deki merkezi basıp şebekeyi kesmek istediler
DARBE kalkışmasının yaşandığı gece Turkcell’in Gebze’deki Data Center’ının da darbeciler tarafından basıldığını anlatan Kaan Terzioğlu, “Gebze Data Center’ımızı bastılar. Oradaki arkadaşlarımızın ellerindeki telefonları topladılar. İletişim şebekemizi kapatmaya çalıştılar. Fakat bugünün dünyasında bizim bir lokasyonumuzu ele geçirmeleri yetmez. İki, üç, dört lokasyonumuzu da ele geçirseler biz anlık olarak beşincisini hatta altıncısını yaratabilecek bir altyapıya sahip durumdayız. “Eski dünyadaki gibi bir tane santrala gideyim, bir televizyon kanalını ele geçireyim, kapatayım diyerek bu işler olmuyor. Bizim çok yedekli bir altyapı sistemimiz var. Üstelik bu sadece Türkiye’de değil, yurtdışında da bize ait yedekli bir altyapı. Onları kullanarak doğru iletişimi insanlara gönderdik. SMS (kısa mesaj) makinalarımızı çalıştırdık. Gerekiyorsa yurtdışından faaliyetlerimizi devam ettirecek yeterliliğimiz de var. Anlık böyle reflekslere sahip ciddi bir altyapıya sahibiz. Teknolojimiz bu imkanları mümkün kılıyor, biz de bunları kullandık” diye konuştu.
TRT’yi acilen yayından kaldırdık
Darbe kalkışmasının hainleri, 15 Temmuz gecesi TRT’yi basmış ve sözde sıkıyönetim bildirisini TRT spikerine okutmuştu. Kaan Terzioğlu, bununla ilgili de gözlerden kaçan bir ayrıntıyı şöyle aktardı: “Herkese Cumhurbaşkanımızın mesajını gönderdik. Daha sonra da darbeci cuntanın bildirileri yayınlanmaya başladı. Bu bildirilerin ortadan kalkması için de gerekli tedbirleri aldık. TRT’yi Turkcell TV+ platformumuzdaki yayından kaldırdık.”"
--------------------------,
"Gülen’in malikânesinin bulunduğu Saylorsburg köyünde iki dini lider var. Biri Gülen, diğeri Arsha Vidya Gurukulam Narende Modi. Bu Hindu Vedik tarafından kurulan dini eğitim merkezi Gülen hareketine benzer bir Hint hareketi. Bu Hindu Vedik de Hint bürokrasisinde etkili biri.. Biliyorsunuzdur Koreli Moon tarikatı da ABD’nin himayesindeydi. Dayananda Saraswati (Arsha Vidya) bugünkü Hint yönetimi üzerinde de ciddi bir etki gücüne sahip.
Gülen bütün İslam ülkelerinde olduğu gibi Hindistan’da da örgütlü idi. " http://www.haber7.com/yazarlar/abdurrahman-dilipak/2051634-saylorsburg-sendromu
-------------,
--------------,
"tam aksine, daha önceki askeri darbelerden ayrı olarak, bu alçakça darbe girişiminin iktisadi temeli “dışarıdaki” krize bağlı... "

"Bu yapının körlüğü, onların aslında hangi dünyaya ait olduğunu da gösteriyor. Bu dünya, bir önceki yüzyılın temel kontrol sanayilerinin ve siyasetinin ürettiği bir dünya... Yani yetmişli yıllardan itibaren krizin içinde olan ve 2008 kriziyle tamamen çöken bir ekonomi bu..."

"Bu ekonominin bel kemiğini ise, militarizmi ayakta tutan, petrokimya, demir-çelik gibi geleneksel sektörler oluşturuyor. ABD militarizmini hâlâ ayakta tutan ve bütün dünyadaki iç savaşları, terörü ve terör örgütlerini destekleyen yapının temeli de budur. Kimi zaman neocon kime zaman da eski sömürgeci günlerine özenen İngiliz yayılmacılığı ağırlığıyla ortaya çıkan bu gerici yapı, özellikle ABD siyasetinde hâlâ etkin. İşte Gülen örgütü bu yapının Türkiye merkezli taşeronudur. Gülen, Soğuk Savaş döneminde bu yapının doğrudan Türkiye’deki adamı idi. Yani siz buna Gladio da diyebilirsiniz. Gülen, hiçbir zaman bir din adamı değildi, bu görüntüde olan bir ajandı."

"Bu açıdan Türkiye’nin Rusya ve İsrail anlaşmaları neoconların hoşuna gitmemiş ve bu gelişmeler muhtemelen darbe kararını öne çekmiştir. Rus uçağının düşürülmesini artık yeniden değerlendirmeliyiz. 
Bundan sonra ne olacak; bundan sonra Türkiye, daha güvenli ve istikrarlı olarak yoluna devam edecek. Çünkü bu darbe girişimi, şimdiye değin yaşanılan terörün perde arkasını da bize göstermiştir."
--------------------------------,
"Putin, Türk katılımının garantisini istedi. Bay Kerry pek yakında bunun sağlanacağını ifade etmiş olmalıydı. 15 Temmuz gününün öğleden sonrasında Kerry’ye İncirlik Üssünün Amerikalı komutanından bir mesaj gelmiş miydi?Çünkü aynı gün Pennsylvania’da oturan Fetulah Gülen’in sağ kolu ve İncirlik Türk Komutanı Tuğgeneral Ercan Van Amerikalılarla tam 12 kez görüşmüştü. "

"Hiçbir tartışmaya yer olmayacak şekilde açık ve seçik bir gerçek var. Türkiye’deki darbe girişimini FETÖ organize etmiştir. Fetö Örgütü’nün lideri Gülen de John Kerry’nin hükümetinin koruması altındadır. Bu durumda kendisi ne derse desin John Kerry ve diğer Amerikalı yetkililer töhmet altındadır. Elbette, darbeyle olan daha ayrıntılı ilişkileri de günün birinde ortaya çıkacaktır. "

----------------------------,
"Cuntacılar ise hiyerarşi dışı yapıları, zaman baskısı altındaki zayıf hazırlıkları, hatalı stratejileri, irrasyonel tutumları ve yapısal zorluklar nedeniyle kaybettiler. Adeta bir “intihar bombacısı” gibi davrandılar. Asla kazanamayacakları bir savaşa tutuştular ve kaybettiler. Hepimiz için asıl imtihan ise şimdi başlıyor." http://www.haber7.com/yazarlar/nihat-ali-ozcan/2051630-darbe-girisimi-neden-basarisiz-oldu
---------------------------,
“Zerre sapma olmasın ve referans olarak tarihe çivilensin ki, Türkiye’de darbe girişimini NATO ordusu yaptı.
FETÖ ordusu aysbergin görünen kısmı. FETÖ Truva atı.
NATO kendini perdelesin diye yancı FETÖ ordusunu şu an yem olarak feda ediyor.
NATO ordusu lağvedilerek yerine sıfırdan milli bir ordu kuruluncaya kadar bu vatanda tehlike bitmeyecek!
NATO (FETÖ) ordusu, Ebabil kuşları karşısında donakalan Habeş ordusu gibi nereden ve nasıl bitiverdikleri belli olmayan (Allah’ın lütfu)  insan seli karşısında çaresiz kaldı.” http://www.haber10.com/yazar/omer_altas/ebreheye_karsi_ebabiller-643384 
------------------------,
"FETÖ devlet içinde ABD ve NATO’nun son kalıntılarıydı. Hakimiyetleri kırılmış, giderek temizleniyorlardı.
Kimileri ağırdan alsa da terörle mücadeleyi yürüten Ordu ve Emniyet Teşkilatı bu konuda başarılıydı.
Nitekim darbe kalkışmasını kışla içinde bertaraf eden Ordu ve Polis idi. Sokağa taşanları da millet halletti.
ABD bu darbe girişimi ile Türkiye’ye diz çöktürmeyi hedefledi. Bütün kurumlarına saldırdı."
"TSK, NATO Ordusu olmadığını kanıtladı."
"ABD’ye darbe yaptırmaya mecbur eden şey, Ordu’nun son dönem oynadığı roldür. İslam Ordusu’nun bir parçası olması, Katar’a, Somali’ye üs kurmasıdır."
"Türkiye’nin ABD ile meselesi Gülen’in iadesinden ibaret değildir.
Türkiye ABD’nin dost ve müttefik olmadığını tescil ve ilan etmelidir."
"Gayrı saatlerin ABD’ye göre ayarlanma devri sona ermiştir."
--------------,

20 temmuz 2016.

21 Temmuz 2016.

22 Temmuz 2016.

23 Temmuz 2016.

http://www.tumkoseyazilari.com/images/resim_medya/k_aksam.gif Akşam Gazetesihttp://www.tumkoseyazilari.com/images/basa_git.gif

http://www.tumkoseyazilari.com/images/resim_medya/k_htlogo.gif Habertürk Gazetesihttp://www.tumkoseyazilari.com/images/basa_git.gif

http://www.tumkoseyazilari.com/images/resim_medya/k_hurriyet.gif Hürriyet Gazetesihttp://www.tumkoseyazilari.com/images/basa_git.gif

http://www.tumkoseyazilari.com/images/resim_medya/k_milli_gazete.png Milli Gazetehttp://www.tumkoseyazilari.com/images/basa_git.gif

http://www.tumkoseyazilari.com/images/resim_medya/k_milliyet.png Milliyet Gazetesihttp://www.tumkoseyazilari.com/images/basa_git.gif

http://www.tumkoseyazilari.com/images/resim_medya/k_sabah.jpg Sabah Gazetesihttp://www.tumkoseyazilari.com/images/basa_git.gif

http://www.tumkoseyazilari.com/images/resim_medya/k_star.png Star Gazetesihttp://www.tumkoseyazilari.com/images/basa_git.gif




http://www.tumkoseyazilari.com/images/resim_medya/k_takvim.gif Takvim Gazetesihttp://www.tumkoseyazilari.com/images/basa_git.gif

http://www.tumkoseyazilari.com/images/resim_medya/k_turkiye.jpg Türkiye Gazetesihttp://www.tumkoseyazilari.com/images/basa_git.gif

http://www.tumkoseyazilari.com/images/resim_medya/k_vatan.gif Vatan Gazetesihttp://www.tumkoseyazilari.com/images/basa_git.gif

http://www.tumkoseyazilari.com/images/resim_medya/k_y_akit.jpg Yeni Akit Gazetesihttp://www.tumkoseyazilari.com/images/basa_git.gif


http://www.tumkoseyazilari.com/images/resim_medya/k_yenisafak.gif Yeni Şafak Gazetesihttp://www.tumkoseyazilari.com/images/basa_git.gif

http://www.tumkoseyazilari.com/images/resim_medya/k_zaman.jpg Zaman Gazetesihttp://www.tumkoseyazilari.com/images/basa_git.gif


“ABD'nin koruyup kolladığı bir sahte Mesih, bir şizofren, ABD istihbaratının destek ve planlamasıyla sistem içine yerleştirilmiş uzantılarını, terör çetelerini uyandırdı. Yine ABD'nin plan ve talimatları doğrultusunda Türkiye'yi dize getirmek için harekete geçirildi.” http://www.yenisafak.com/yazarlar/ibrahimkaragul/acimasiz-direnis-ev-ev-fert-fert-sokak-sokak-2030602

“Bu girişim başarılı olsaydı, Güneydoğu bambaşka bir hal alacaktı. Alevi-Sünni kavgası, Türk-Kürt kavgası bütün ülkeyi kaplayacaktı. Hedef sadece devlet yönetimine el koymakla sınırlı değildi. Türkiye içinde bir toplumsal çatışma senaryosu vardı. Yaşadığımız coğrafyayı rehin alan kimlik çatışmaları Türkiye'ye servis edilecekti.” http://www.yenisafak.com/yazarlar/ibrahimkaragul/acimasiz-direnis-ev-ev-fert-fert-sokak-sokak-2030602
 “Unutmayın, bu açık saldırı, ülkemizin parçalanması, milletimizin parçalanması, Türkiye'nin bölgesel ve küresel güç haritasından tamamen çıkarılması için başlatılmıştır. Tam anlamıyla çokuluslu niteliği vardır. Türkiye içeriden işgal edilmek istenmiş, yüz yıldır mücadelesini verdiği o büyük dava, o bağımsızlık-özgürlük mücadelesi bitirilmek istenmiştir. Müdahale devam etmektedir. Yöntemler değişmekte ama devam etmektedir.” http://www.yenisafak.com/yazarlar/ibrahimkaragul/acimasiz-direnis-ev-ev-fert-fert-sokak-sokak-2030602
“Milletimiz şanlı bir direniş veriyor. İlk kez bir askeri müdahale, bir dış müdahale milletimizin feraseti ve direnciyle boşa çıkarıldı. O ilk akşam, tankların önüne dikilen, kurşunlara göğüs gerenler tarihi şekillendirdi. O tarih bin yıllık Anadolu tarihinin devamıdır. Haçlı Savaşları'na, Birinci Dünya Savaşı'na direnenlerin tarihidir. Tarih yapıcı ana omurga, bir kez daha çokuluslu bir saldırıyı püskürttü.” http://www.yenisafak.com/yazarlar/ibrahimkaragul/acimasiz-direnis-ev-ev-fert-fert-sokak-sokak-2030602
“Yeni siyasi kimlik, Son İstiklal Savaşı
Buradan yeni bir kimlik çıkacak. Yeni kuşaklar yetişecek. Yerli ve milli olanlar yeni bir direniş tarihi, siyasi tarih yazacak. Bu yüzden hep Son Kurtuluş Savaşı diyorduk. Bu yüzden 15 Temmuz direnişine Son İstiklal Savaşı diyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar, tarihin akışını değiştiremeyecekler. Bu milletin büyük yürüyüşünü durduramayacaklar.
Acımasız direniş ülkemizin en ücra köşelerinde bile devam edecek.” http://www.yenisafak.com/yazarlar/ibrahimkaragul/acimasiz-direnis-ev-ev-fert-fert-sokak-sokak-2030602
“Asla unutmayın: Bu, sadece Gülen ve teröristlerinin darbe girişimi değil. Sadece Pensilvanya'dan yönetilmiyor. Pentagon'dan ve İncirlik'ten de yönetiliyor. Bu satılmışlar, sadece aldıkları terör ihalesiyle tarihin utanç sayfalarında yer alacaklar. Ama ABD girişimin arkasındadır ve siyasi tarihimiz bunu aynen böyle yazacaktır.” http://www.yenisafak.com/yazarlar/ibrahimkaragul/acimasiz-direnis-ev-ev-fert-fert-sokak-sokak-2030602
“Onlar, bu kez orduyu “topyekûn” harekete geçirerek yenilmeyeceklerini sanıyorlardı.
Planları kusursuzdu.
Habeş Valisi gibi büyük bir debdebe ve özgüvenle yola çıktılar.
Ebrehe, Kâbe’yi yıkmayı kafasına koymuştu.
Ordusunu hazırladı.
Öylesine mağrurdu ki…
Zira ordusunda sayısız fil vardı!
Mekke bedevilerinin iki deve bir kılıçla bu fil ordusuna karşı koyması imkânsızdı.
O dönemlerde savaşta fil sahibi olmak, zaferin diğer adıydı.
Ebrehe, Peygamberin (AS) dedesi Abdulmuttalip liderliğinde Kureyş’in barış talebini umursamadı bile.
Ebrehe, sadece kendisinin hükmettiği ekonomik ve siyasi bir çekim merkezi olsun istiyordu.
Kâbe, bunun sembol mekânıydı.
Bu nedenle benzer bir mabedi kendi ülkesinde inşa etmişti; itibar eden olmadı.
Çok istemesine rağmen hayat, bir türlü doğal akışın dışına çıkmıyordu.
Bu kez mutlak galibiyetine az kalmıştı. Kâbe, yerle bir edilecekti!
Ancak tarih, o an evrensel kutsal bir mitolojiyi kaleme alıyordu.
Son sahnesi birazdan yazılacaktı:
Tek başına kifayetsiz kalacak kanatlar bir araya geldi.
Milyonlarca Ebabil Kuşu havalandı.
Minicik gagalarındaki volkanik balçıkları, gökten aşağı bıraktılar.
Fillerin bir yarısı olduğu yere çakılarak dizleri üzerine çöktü. Diğer yarısı geldikleri yere kadar kaçtılar.
Askerlerin hepsi çiğnenip atılmış ekinler gibi oldular.
“Rabbinin fil sahiplerine ne yaptığını görmedin mi?”
FETÖ; tanklarını, karargâhlardan çıkardığı an Ebrehe gibi mağrurdu.
Hiçbir gücün karşı koyamayacağı bir üstünlüktü bu. Tüm boyutlarıyla küresel desteği mündemiç bir kalkışmaydı bu.
Ülkemizdeki darbeler tarihi boyunca her tank mutlaka iktidarın altın anahtarını alarak geri dönmüştü.
“Hile dolu planlarını boşa çıkarmadık mı?”
Ancak “Ümmet/Millet” bu ülkede o an küresel bir destan yazıyordu. En çarpıcı bölümü birazdan tecelli edecekti.
Tek başına bir hükmü olmayan fertler, bir araya geliyordu.
Yüzbinlerce insan, ölümü göze alarak ayağa kalktı.
Ülkenin dört bir yanında, akın akın meydanlara indiler.
“Onların üzerine Ebabil Kuşları’nı göndermedik mi?”
Dev makinalar işlevsiz kaldı.
Muhkem kaleleri yıkan tanklar, olduğu yere çakıldı.
NATO (FETÖ) ordusu, Ebabil kuşları karşısında donakalan Habeş ordusu gibi nereden ve nasıl bitiverdikleri belli olmayan (Allah’ın lütfu)  insan seli karşısında çaresiz kaldı.
“Hepsi çiğnenip atılmış ekin gibi olmadılar mı?”
Onlar bundan böyle sabahlara kadar başarısızlığın nedenlerini düşünüp duracaklar.
Nice akademisyen tez yazacak, nice bilirkişi kapsamlı raporlar sunacak.
Ama asıl olarak, bu vatanın ve bu milletin “ortak değerine” saldırdıkları gerçeğini göremeyecekler.
Doğanın havada, karada ve denizde daha nice Ebabilleri sakladığını bilemeyecekler.
http://www.haber7.com/15-temmuz/p1
24 TEMMUZ 2016.
Hayatın ve toplumun içindeki güç mücadelesine, siyasetin kendine özgü usul ve yöntemlerindense, bambaşka bir yoldan spritüel hilelerle ulaşmayı deneyebilirdiniz, bunda son noktaya kadar da gelebilirdiniz ama nihai başarı şansınız hiç ama hiç olamazdı. Pisagorcularla birlikte başlayan ve o günden beri, yani 2500 yıldır türlü çeşit kılıkta karşımıza çıkan Haşhaşi kafa, herkesin kolayca fark edeceği, bu basit gerçeği hiçbir şekilde göremiyordu. Şimdi de göremiyor. Her seferinde kendilerini aldatacak, iğrenç emellerini meşrulaştıracak bir gerekçe buluyorlar. Zavallılar…” http://www.yenisafak.com/yazarlar/erolgoka/ilk-hashasilerin-akibeti-2030655

-------------------------------------,
--------------------,
“BAĞIMSIZ BİREY OLMAK
Generaller, kurmay subaylar, hâkim ve savcılar, profesörler... Okullar, üniversiteler...
O çok bilinen “cahil halk” kavramıyla izah edilemeyecek bir tablo. Diyanet İşleri
Başkanı’nın dediği gibi “bugüne kadar hangi saiklerle itibar gördüğü konusunda
hepimizin soğukkanlı analizlere, tefekkür ve müzakereye ihtiyacımız” vardır.
Kanunlarımızın suç saydığı eylemleri bulunanlar elbette soruşturmaya tabi
tutulurken bu sorunu da bilimsel olarak araştırmak lazımdır.
Mistik karizmaya tutularak veya yoksul aile çocuğu olup Cemaat sayesinde okuyarak
yahut mehdi sanarak bağlanmış olanlara bu “mistik” problemin hem ilmi hem dini
açıdan incelenerek topluma anlatılması mutlaka uyarıcı olacaktır.
Uzun vadede temeldeki sorun “bağımsız irade sahibi birey” kültürümüzün yeterince
------------------,

“Dini bir grubun modern kült'e (cult) dönüşmesinin psikolojik, teolojik şartları üzerinde uzun uzun düşünmekte yarar var. İşin istihbarat, siyaset ve iktisat boyutu bir yana sorun; Müslüman bir kitlenin açık dini hükümlere rağmen kült haline dönüşmesi, profanlaşması ve aynı sosyolojiyi, kültürel değerleri paylaşan toplumuna karşı kan dökmeyi göze alabilmesidir. Potansiyel olarak benzer sapmalarla sonuçlanacak yapıların farklı versiyonlarının mevcut olmadığı da söylenemez.” http://www.yenisafak.com/yazarlar/akifemre/neyi-nasil-yapmamali-2030697
---------------------,
“Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’le konuştum. 53.000 nüfuslu ilçede 9 şehid var. 8000 direnişçi 82 yaralı ile darbe karşısında kahramanca direniyor.. Bunu kimse hesaba katmadı.. Ne FETÖ ne de CIA! Ve sonuç ortada. “Kazan faktörü”.
Bilmem biliyor musunuz, Kazan ilginç bir ilçe; Türkiye’nin dört bir yanından insan var ama Türkiye’nin en sessiz, en sakin ilçelerinden biri, ne adi suç, ne terör, ne asayiş sorunu olmaz.. Böyle bir ilçede nerede ise aktif nüfus olarak her evden bir kişi sokakta. Bunu görelim.” http://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/abdurrahman-dilipak/la-galibe-illallah-15856.html
-----------------------,
"İsmi darbeye karışanların büyük bölümünün tuğgeneral ve tuğamirallerden oluşmasının 2 nedeni bulunuyor.
Birincisi; TSK’da görev yapan 358 general ve amiralin 230’u, yani yarısından fazlası tuğgeneral ve tuğamiral rütbesini taşıyor. İkincisi; paralel yapılanmanın zaman alması gösteriliyor.
ŞİMDİ O HAİNLERİN ÇOĞU KURMAY ALBAY
TSK içerisinde Fethullahçı yapılanmanın son 30 yılda hız kazandığı ve TSK’ya bu dönemde sızanların en fazla tuğgeneral rütbesine kadar yükselebildikleri değerlendiriliyor." http://www.haber7.com/guncel/haber/2055666-genelkurmay-karargahindaki-4-j-baskan-tutuklandi
-------------,
"Cemaat konusunda ABD yönetimi geri adım attı. Fuller panikledi. Çünkü bu mesele bir Türkiye meselesi, İslam dünyası meselesi değil, başta ABD, AB, Vatikan ve İsrail olmak üzere 140 ülkeyi ilgilendiren devasa bir sorun bu.

ABD’nin gelinen noktada Gülen’i filan düşündüğünü sanmıyorum. Kendi paçalarını kurtarmaya çalışıyorlar. Fuller de öyle.. Kaybettiler. Şimdi asıl sorun bundan sonra ne yapacaklarını bilmemelerinden kaynaklanıyor.. Darbe girişiminin başarısız olacağına ihtimal vermiyorlardı. Evdeki hesap çarşıya uymadı." http://www.haber7.com/yazarlar/abdurrahman-dilipak/2055539-cirkin-amerikali
---------,
 “Ancak ibretle izliyoruz ki; hakikat kendini ne kadar berrak gösterirse göstersin hainlik ve düşmanlıkta ayak direyen iflah olmaz bir güruh var!
Bâtıl’ın ve Batı’nın, bu topraklarda azımsanmayacak sayıda bir gâvur kitlesi var edebildiğine de şahitlik ettik."
-------------------,
“Şeytani olanı, fitne ve fesadı yayan,  annesine, babasına, ailesine, toprağına, vatanına, milletin ortak evine (Meclis’ine) düşmanlık edene, başlarına bomba atana, üzerlerinden paletle geçene, “seni ben doğurdum” diyen anaya kurşun sıkana kucak açacak kadar sapkın bir zihinde olanlar, kim olursa olsun, şerdir.
Ne acınır ne şüpheye düşülür!
Ayan beyan görüldü ki, onlar bu toprakların insanı değiller.
Tamamı devşirildiler.
Şeytanın soyu oldular.
Onlar Haçlı zihniyetine teslim oldular.
Emperyalistlerle iş tutular.
Özlerine ihanet ettiler.
Ailelerinin yolunu, örflerini terk ettiler.
Onların yolu, yordamı; inancı, istikameti ayrı.
Vatanı, milleti; milliyeti, medeniyeti ayrı.
Onların Allah’ı, elçisi, kitabı ayrı.
Kuşku yok ki onların dini ayrı.”
--------------------,
“Millet tek yürek diyor ki:
Biz sizin boyunduruğunuza girmeyiz.
Siz de bize hainlik etmekte geri durmayacaksınız.
Bundan sonra da bizimle sürekli savaş içinde olacaksınız.
Mutlak hukuksuzlukla bize dair her şeye kast ediyorsunuz, çıldırmış gibi saldırıyorsunuz.
Sizin ekseniniz, bloğunuz, paktınız, kuşağınız, jeopolitik stratejileriniz size bizim eksenimiz, bloğumuz, paktımız, kuşağımız, jeopolitik stratejilerimiz bize!
Tabii olarak kendimizi; kimliğimizi var eden ve koruyan en güçlü dinamiğimiz ve silahımızla savunuyoruz:
Ey darbeciler!

-------------------------
" Burada en acı ve vahim olan 40 yıllık süreç içerisinde bu ülkenin nesillerini nasıl bir beyin yıkamayla sapık bir inanışla yıkaması, kazanmak için her yol mübahtır diye düşünen bir yapı...
"Meseleyi daha büyük bir resimde görmek lazım. Artık millet olarak kukla değil kuklanın arkasındakiyle ilgileniyoruz..."
"Artık çok daha optimist bakıyorum. Halkın, bireylerin, kurumların farkındalığı anlamında çok önemli kazanımlar elde edildi..." http://www.takvim.com.tr/guncel/2016/07/26/bakan-albayraktan-darbe-girisimi-hakkinda-aciklamalar
-----------------------------,
“Marifetli neoconlar...
Şimdi bu tespiti doğrulayacak veriler elimize geliyor. Bu darbe girişimi olmadan önce, ancak bir komplo teorisinden öteye gitmeyecek-böyle görünerek üzerinde durulmayacak- bilgi ve kanıtlar şimdi elimizin altında. Örneğin ABD’li neoconların darbe öncesi İstanbul’da cirit atması, Fuller’in ekibinin yaptığı toplantılar açığa çıkmıştır. Hatta Graham Fuller’in Türkiye’de olduğu ve şaibeli yollarla 16 Temmuz’da bir komşu ülkeye kaçtığı çok ciddi istihbarat bilgileridir.
Zaten darbe girişimi öncesi ve sonrasında bu “marifetli” neoconun yazdıkları da ortadadır.
FETÖ örgütünün Türkiyeli bir örgüt olmadığı böylece ortaya çıkmış oluyor. Şimdilerde FETÖ dışında olup da bu neoconların kuyruğuna takılanlar da ortaya çıkıyor. Esasında bu girişimin FETÖ ve asker kılığındaki teröristler dışındaki “sivil” yandaşlarını da biliyoruz. Bu darbe gerçekleşseydi bunun sivil yürütücüleri kimler ve hangi kesimler olacaktı. Yalnız FETÖ kadrolarının bu işi üstlenmeyeceği/üstlenemeyeceği çok açık.”
-----------------------,
“Ne istiyorlar?
Bugün ABD’den başlamak üzere, dünyayı yeniden 20. yüzyılın en karanlık günlerine döndürmek isteyen, bir önceki yüzyılın konvansiyonel sektörlerini yeniden baskın kılmak isteyen bir siyasi oluşum var. Bunlar, ABD’nin militarizme ve savaşa dayalı Bush dönemi bile aratacak politikasına dönmesini ve gelişmiş dünyanın da bu politik hiyerarşiyi ABD’den başlayarak yeniden oluşturmasını istiyorlar. AB’nin bir birlik yapısından çıkıp gerici-saldırgan bir ulus-devletler cehennemi olmasını, İngiltere’nin AB’den ayrılıp ABD ile birlikte bu savaş ve darbe ekonomisini desteklemesini istediler ve bunu da önemli ölçüde başardılar. Ortadoğu’da DEAŞ gibi paramiliter yapılar oluşturarak yeni bir iç savaş çevrimi oluşturdular. Türkiye’deki etnik terörü PKK ile tırmandırdılar ve buna DEAŞ terörünü ekleyip darbe ve iç savaşın tüm ekonomik-politik-sosyolojik altyapısını oluşturmaya çalıştılar. Parlamento içindeki partilere operasyon çektiler. Bütün bunları 15 Temmuz öncesi gören ve buraya müdahale eden yalnız Cumhurbaşkanı idi. Ve burada Cumhurbaşkanı’na halk büyük bir destek verdi.”
“Şunu da ilave edelim; bu darbe girişiminde bulunan yapının Türkiye’ye yönelik ekonomik saldırısı da boşa çıkacak. Her türlü önlemi alıyoruz. Türkiye, daha dışa açık, yatırımları daha çok çeken, daha rekabetçi bir ülke olacak. Bu yöndeki reformları daha hızlı bir şekilde yapacağız.” http://www.haber7.com/yazarlar/cemil-ertem/2056931-darbecilerin-dunyasi
-----------------,

-------------------------,

http://www.tumkoseyazilari.com/images/resim_medya/k_aksam.gif Akşam Gazetesihttp://www.tumkoseyazilari.com/images/basa_git.gif

http://www.tumkoseyazilari.com/images/resim_medya/k_gunes1.jpg Güneş Gazetesihttp://www.tumkoseyazilari.com/images/basa_git.gif
http://www.tumkoseyazilari.com/images/resim_medya/k_hurriyet.gif Hürriyet Gazetesihttp://www.tumkoseyazilari.com/images/basa_git.gif

http://www.tumkoseyazilari.com/images/resim_medya/k_milliyet.png Milliyet Gazetesihttp://www.tumkoseyazilari.com/images/basa_git.gif

http://www.tumkoseyazilari.com/images/resim_medya/k_sabah.jpg Sabah Gazetesihttp://www.tumkoseyazilari.com/images/basa_git.gif

http://www.tumkoseyazilari.com/images/resim_medya/k_star.png Star Gazetesihttp://www.tumkoseyazilari.com/images/basa_git.gif

http://www.tumkoseyazilari.com/images/resim_medya/k_takvim.gif Takvim Gazetesihttp://www.tumkoseyazilari.com/images/basa_git.gif

http://www.tumkoseyazilari.com/images/resim_medya/k_vahdet.png Vahdethttp://www.tumkoseyazilari.com/images/basa_git.gif

http://www.tumkoseyazilari.com/images/resim_medya/k_vatan.gif Vatan Gazetesihttp://www.tumkoseyazilari.com/images/basa_git.gif

http://www.tumkoseyazilari.com/images/resim_medya/k_y_akit.jpg Yeni Akit Gazetesihttp://www.tumkoseyazilari.com/images/basa_git.gif

http://www.tumkoseyazilari.com/images/resim_medya/k_yenisafak.gif Yeni Şafak Gazetesihttp://www.tumkoseyazilari.com/images/basa_git.gif

http://www.tumkoseyazilari.com/images/resim_medya/k_yenicag.gif Yeniçağ Gazetesihttp://www.tumkoseyazilari.com/images/basa_git.gif

http://www.tumkoseyazilari.com/images/resim_medya/k_zaman.jpg Zaman Gazetesihttp://www.tumkoseyazilari.com/images/basa_git.gif

------------------------------------------,
http://www.tumkoseyazilari.com/images/resim_medya/k_aksam.gif Akşam Gazetesihttp://www.tumkoseyazilari.com/images/basa_git.gif

http://www.tumkoseyazilari.com/images/resim_medya/k_gunes1.jpg Güneş Gazetesihttp://www.tumkoseyazilari.com/images/basa_git.gif

http://www.tumkoseyazilari.com/images/resim_medya/k_htlogo.gif Habertürk Gazetesihttp://www.tumkoseyazilari.com/images/basa_git.gif

http://www.tumkoseyazilari.com/images/resim_medya/k_hurriyet.gif Hürriyet Gazetesihttp://www.tumkoseyazilari.com/images/basa_git.gif
http://www.tumkoseyazilari.com/images/resim_medya/k_sabah.jpg Sabah Gazetesihttp://www.tumkoseyazilari.com/images/basa_git.gif

http://www.tumkoseyazilari.com/images/resim_medya/k_y_akit.jpg Yeni Akit Gazetesihttp://www.tumkoseyazilari.com/images/basa_git.gif

http://www.tumkoseyazilari.com/images/resim_medya/k_yenisafak.gif Yeni Şafak Gazetesihttp://www.tumkoseyazilari.com/images/basa_git.gif


“Bugünlerde dikkatle bakın; darbenin planlayıcısı oldukları söylenenlerin bazılarının gözlerini iyi inceleyin. Ben seri katil fotoğraflarına çok baktım. Onlar da dahil olmak üzere bu darbecilerin gözleri kadar kin dolu olanına bugüne kadar rastlamadım.
Bir insanda bu kadar kin ve öfke nasıl oluşabilir, anlamam mümkün değil. Hayat felsefem bunu anlamama müsait değil.
Bir de deniliyor ki bunlar, yani darbe girişimini yapanlar 21 milyon insanı fişlemişler. Bu kindarlar gerçekten de bu düzeyde fişleme yaptılarsa, darbe başarıya ulaşsaydı büyük ihtimalle Nazi Almanya’sındaki gibi toplama kampları da kuracaklardı. AK Partilisi, CHP’lisi, dindarı, seküleri, Alevi’si Sünni’si hep birlikte bekleyecektik sonumuzu o toplama kamplarında. O gözlerdeki kindar ifadelerin gösterdiği korkunç gerçek bu.”  http://www.haberturk.com/yazarlar/serdar-turgut-2025/1272383-gozler-yalan-soylemez
---------,
“40 BİN FETÖ'CÜ VAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan “evlerinize dönebilirsiniz” diyene kadar tüm vatandaşların teyakkuzda olmasını isteyen Üçok, şunları söyledi: “Savcılıklar sadece 2006-2015 yılları arasında FETÖ'nün çeşitli kumpaslarla orduya soktuğu üye sayısının toplamın yüzde 70-80'ini oluşturduğunu tespit etmiş durumda. Subay ve astsubay sınavlarında, kurmaylık sınavlarında full çekenlerin sayısı da bu orana yakın. Her yıl 5 bin civarı subay ve astsubay alındığını düşünürseniz, yılda 4 bin kişi eder. Bu 10 yılda 40 bin demektir. Şu an tutuklu ya da gözaltındaki subay astsubay sayısının sadece 2 bin 839 kişi olduğunu düşündüğünüzde, darbecilerin F-16'ları bir kez daha kaldırması hiç de şaşırtıcı olmaz.” http://superhaber.tv/gundem/f16lar-yeniden-kalkabilir-balyoz-magduru-hakim-tskda-40-bin-fetocu-var-2-bin-839u-gozaltinda/haber-13894
---------------------,
“Türkiye’nin ‘süper güç’ olma yolunda sür’atle ilerlediğini Haçlı mahfilleri ve Batılı emperyalistler Türkiye’de yaşayan aydın bozuntularından daha iyi görmüşlerdi. Mehdîlik iddiasındaki muhteris bir haini kullanarak 15 Temmuz darbe teşebbüsünde bulundular. Lâkin, karşılarında binlerce yıllık devlet tecrübesine sahip ‘Büyük Türk Milleti’, bu İslâm ve Türk düşmanlarına karşı kahramanca direndi ve görülmemiş bir demokrasi destanına şehitler ve gaziler vererek imzasını attı.” http://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/hasan-celal-guzel/gelecegin-super-gucu-yeni-turkiye-1-15871.html
---------------------,
“Batı ile ilişkiler, ABD ile ilişkiler rasyonel bir zemine oturtulmalıdır. Suriye meselesi yeniden masaya yatırılmalı, Rusya ve İran'la ilişkiler baştan sona gözden geçirilmelidir. Bölgesel parçalanma, savrulma senaryoları dikkatle okunmalı, bu senaryoların Türkiye ayağına karşı sürekli teyakkuz halinde olunmalıdır.” http://www.yenisafak.com/yazarlar/ibrahimkaragul/turkiyeyi-kiyamet-savasina-zorluyorlar-2030735
-----------------------,
“Bu örgütün yönetim algoritmasını, din anlayışını, insanları robota dönüştüren metotlarını, beyin yıkama tekniklerini, ikna ve hipnoz modellerini, inanç sistemlerini ve aidiyet duygularını çözmek zorundayız.
Yani canavarları doğuran Alfa sistemini bulmalıyız. Yoksa bu canavar robotlar, cani Gülen ölse de militan üremeye devam edebilir.” http://www.yenisafak.com/yazarlar/kemalozturk/fetode-daha-urkutucu-bir-durum-2030736
---------------------------,
--------,
“ABD Neden Türkiye'ye Şimdi Saldırdı?
         Bu soruya “YAŞ toplantısı geliyordu, FETÖ’cü subaylar tasfiye edilecekti” türünden bir cevap verilemez.
         Düğmeye basma kararı stratejiktir; konjonktürel değil.
         Devlet Bahçeli “ABD Türkiye’de iç savaş planlıyor” dedi.
         CIA adına çalışan Stratfor, “Ortadoğu Türkiye’siz dizayn edilecek” diye yazdı.
         Şayet ABD saldırısı gerçekleşseydi, Türkiye bir iç savaşa girecek ve bir işgal yaşayacaktı.
         Bu Türkiye’nin Ortadoğu’dan düşmesi demekti.
         İşte o zaman istedikleri gibi Ortadoğu’yu dizayn edeceklerdi.
         Suriye bölünecek, Türkiye parçalanacak, PKK’ya bir devlet kurdurulacaktı. İsrail benzeri bir proje devlet üzerinden bölge insanını zulmedecek, istedikleri gibi at koşturacaklardı. Pek çok yerde Şii yapılar olacak, her etnik gruba birer şehir devleti hediye edilecek; Ortadoğu ve İslam dünyası iyice parçalanacaktı.
         Türkiye ABD’nin merkezinde olduğu bir küresel saldırı ile karşı karşıya olduğunu biliyor. İlk atılan adımlar bunu gösteriyor.” http://www.haber10.com/yazar/celal_kazdagli/15_temmuz_kuresel_savasin_bir_parcasi-644896
-------------,


“Sonuçta ideolojiden kalkarak dinleşenler ile dinden kalkarak ideolojileye dönüşenler bir noktada birleşmektedirler: O da dünyayı kurtarma misyonlarını kendilerinde görmeleri. Theodor Herzl'in mesiyanik siyonizmi ile Adolf Hitler'in mistik "Beyaz Kartal" hareketini Nazi ideolojisi haline dönüştürmesi, karşıt yönlerden hareket eden böylesi iki mühim hareket örneğidir. 1978 yılında Guyana'da topluca intihar eden Jim Jones'un "Halkın Tapınağı" hareketinden Güney Koreli Moon hareketine kadar, çağımız böylesi pek çok kült hareketlere şahit olmuştur.
Fakat bu liderlerin fantezileri, hülyaları ve vehimleri sadece kendisine inanan insanlar arasında mütedavil kalmayıp bir devleti ele geçirmek, oradan dünyayı ele geçirmek ve hatta kainatı ele geçirmek gibi bilim-kurgu türünden senaryolara dönüştüğünde, tehlike global düzeye çıkmış demektir. Üstelik yönetimini ele geçirmek istedikleri ülkenin üzerinde pek çok mihrakın uzun yıllara dayalı emelleri de varsa, ortak çıkarları, bu gurupları zamanla paralel hareket etmeye sevk eder. Lakin büyük operasyon için evvela yerli unsurlar bir öncü birlik olarak, bir Truva atı olarak kullanılırlar ve bu gurubun açtığı kapıdan operasyonun ikinci ayağı başlar ve o andan itibaren daha büyük oyuncular sahaya girerler ve belki de ilk grubu da yiyerek olayı tam işgal haline getirirler.” http://www.ahaber.com.tr/gundem/2016/07/25/pensilvanya-mezhebine-karsi-anadolu-irfani
---------------------------,
“Ancak darbe girişimi bu kesime, deyim yerindeyse, ölümü gösterip, onları sıtmaya razı etti. Öncelikte iç pazardaki orta sınıf dinamiğini ve gücünü kaybetmekten korktular, bu gücün talep yetersizliğine düşmesinin ve kamunun büyük altyapı yatırımlarının ve projelerinin durmasının getireceği durgunluk onları da korkuttu. Ellerindeki medya dahil bütün güçleriyle merkezi Cumhurbaşkanı ilan edip, merkezde konsolide olma kararını verdiler.
Öncelikle bu kararın gecikmiş ama “onlar” için de çok rasyonel bir karar olduğunu belirtelim. Çünkü burayı okuyamayan sermaye çevreleri ve onlara dayanan siyasi yapılar zaten orta ve uzun vadede, ekonomik dinamiklere bağlı olarak, tasfiye olacaklardı.”
“Türkiye’de geleneksel -büyük- sermaye, küresel rekabeti öne çıkartan ve gücünü burada kullanan yeni bir yönelime kayacak. Burada Erdoğan’ın vizyonu, onlar için de, orta sınıftan sonra, temel bir strateji olmak durumunda.
Umarım bu gerçeği -artık- görürler. Şu on gündür benim gözlemim, bunun görülmeye başlandığı ve “başka bir Türkiye’nin artık olmadığı uzlaşısının” öne çıktığı yönünde... Burada devletin bütün iletişim kanalları açıktır. Yeni döneme herkesin katkısı olacaktır. Ve bu yeni bir anayasa olarak taçlanacaktır.

Bir diğer önemli konu da bu işgale varan darbe girişiminin küresel gerici aktörleri de yalnız Türkiye’de değil, artık tüm dünyada yenildiklerini kabul edeceklerdir. Bu da yeni bir dünya ekonomisi ve siyaseti demektir.” http://www.milliyet.com.tr/direnenlerin-ekonomisi--ekonomi-ydetay-2285171/
---------------------------,

----,
1.8.2016.


http://www.tumkoseyazilari.com/images/resim_medya/k_sabah.jpg Sabah Gazetesihttp://www.tumkoseyazilari.com/images/basa_git.gif

http://www.tumkoseyazilari.com/images/resim_medya/k_star.png Star Gazetesihttp://www.tumkoseyazilari.com/images/basa_git.gif

http://www.tumkoseyazilari.com/images/resim_medya/k_takvim.gif Takvim Gazetesihttp://www.tumkoseyazilari.com/images/basa_git.gif

http://www.tumkoseyazilari.com/images/resim_medya/k_y_akit.jpg Yeni Akit Gazetesihttp://www.tumkoseyazilari.com/images/basa_git.gif

http://www.tumkoseyazilari.com/images/resim_medya/k_yenisafak.gif Yeni Şafak Gazetesihttp://www.tumkoseyazilari.com/images/basa_git.gif

18 temmuz 2016





19 temmuz 2016


22 Ağustos 2016
http://www.tumkoseyazilari.com/images/resim_medya/k_aksam.gif Akşam Gazetesihttp://www.tumkoseyazilari.com/images/basa_git.gif

http://www.tumkoseyazilari.com/images/resim_medya/k_gunes1.jpg Güneş Gazetesihttp://www.tumkoseyazilari.com/images/basa_git.gif




24.8.2016


25.8.2016


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder