4 Mayıs 2020 Pazartesi

60 YAŞINDA ÖĞRENDİKLERİMDEN BAZILARI: ))




60 YAŞINDA ÖĞRENDİKLERİMDEN BAZILARI: ))

Bülent Ağaoğlu
10.3.2019

1/
Keten tohumu

2/
Sarımsak kavurma

3/
Buzlukta salça

4/
Tandır ekmeği

5/
Beyaz Ekmek, 384 kcal , (150 gr) .
250 gr. Ekmek kalorisi:

6/
“Uzmanların yaptığı açıklamaya göre ev yangınlarının çoğu kış aylarında gerçekleşiyormuş.
Bu nedenle elektronik aletlerinizin ne kadar enerji tükettiğini ve gerek çoklu prizlerin gerekse de uzatma kablolarının bu enerjinin ne kadarını kaldırabileceğini iyice inceleyin.”. http://www.milliyet.com.tr/coklu-prizde-yapmamaniz-gereken-o-pembenar-galeri-dekorasyon-2587703/?PAGE=5

8/

9/

10/
Plexiglas mutfak tezgahı. formika

11/
Stil sakal tıraşı

12/
“Özeti şu: Tam buğday ya da tahıldan yapılmış, ekşi maya ile mayalanarak pişirilmiş bir dilim ekmek her öğünde afiyetle yenilebilir...”. http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/osman-muftuoglu/kabahat-bugdayda-mi-unda-mi-40719318

13/

14/
"Ekşi hamur içerisindeki faydalı (Laktik Asit Bakterileri) bakteriler  hamurun mayalanmasını sağlar. 
Mayalanma sonucu ekmek hamuru kabarır. Ayrıca bu faydalı bakteriler, gıdadaki çürümeyi önler, zararlı  bakterilerin büyümesini de engeller ya da öldürür. Faydalı bakterilerin (LAB) özelliklerinden biri probiyotik  bir ürün olarak sağlamıza yaptığı olumlu etkidir. 
Organik Tam Buğday Ekmeği; mide-bağırsak fonksiyonlarını iyileştirdiği , bağışıklık sistemine olumlu etkisinin olduğu, kandaki kolestrolü,  kan şekerini ve insülin önemli derecede düşürdüğü ortaya çıkmıştır. Kepekçe zengin ekmeklerin tadı ve  ekmek yapısı da ekşi hamur yöntemi sayesinde geliştirebilir. Tahıl unlarındaki minerallerin vücut tarafından daha iyi sindirilmesini sağlar. "

15/
İnce belli bardak / sallama çay.

16/
Pudra

17/
2 diş sarımsak

18/
Son geri dönüşüm çöp torbası işi. Detaylar

19/
Eserlerimi ekitap olarak yayınlamak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder