12 Mayıs 2020 Salı

İSLAM DÜŞÜNCE ATLASI İÇİN BAZI ÖNERİ VE HAYALLER : KENDİMCE ÖNEMLİ ÖNERİ VE HAYALLERİM




İSLAM DÜŞÜNCE ATLASI İÇİN BAZI ÖNERİ VE HAYALLER 

KENDİMCE ÖNEMLİ ÖNERİ VE HAYALLERİM


Webde kullanım, erişim kolaylıklarının çoğaltılması, geliştirilmesi.


Kitabın internette tam metin (dijital kopya) olarak yayınlanması


En önemli 10 tanıtım spotunu düşüne düşüne bulmak


Tek sayfada her birisi tek satırlık en önemli tanıtım cümleleri, spotları. ( Bir örnek: "Nedir" başlığı altındaki listeleme gibi: http://www.sivaper.com/Kisa_tanitim.html *** http://www.sivaper.com/yapi.pdf )


Tek yaprak broşür: En cazip mesela 20 satırda spotlar. Büyük punto.


İslam Düşünce Atlası konulu tüm yazılı ve görsel malzemelerin dikkatle okunarak, dinlenilerek incelenmesi, tanıtım için böylelikle yeni düşünceler üretilmesi.


Ekli "İslam Düşünce Atlası Kaynakçası"nda künyeleri yer alan her bir yazının dikkatle okunması ve önemli cümlelerin tespit edilmesi ve buradan hareketle yeni tanıtım dokümanı hazırlanması.


Mevcut ve ortaya çıkacak öneriler için bir değerlendirme tablosu düzenlenebilir. Mesela 20 kritere göre: Uçuk / Gerçekleştirmek için çok para gerekir güçlü finansman  /  makul finansman / vs. vs.


KURULUŞLAR İÇİN PAZARLAMADA, TANITIMDA İÇERİKLE PAZARLAMA TRENDİ

Tanıtım malzemelerinin incelenmesi: gözlemlerde bulunulması: kısa az öz anlatım, çarpıcı, vurucu, cazip açıklama anlatımı vs. Yönlerden.


Kullanım kolaylıklarına ilişkin bir broşür hazırlanması.

"İSLAM DÜŞÜNCE ATLASI NEDİR?" başlıklı metnin geliştirilmesi. (Mesela "İslam Düşünce Atlası Nedir" başlıklı 5-10 ayrı metin hazırlanması sonra bunların kısa cümlelerle tek bir metin halinde sentezlenmesi.

Kitapta neler var, bu konuda zihinlerde net bilgi oluşumunun sağlanması, bunun örneklerle desteklenmesi.


Tanıtım konusunda fikir, öneri ve hayal derlenmesi için 5-10 kişinin katılacağı beyin fırtınası toplantıları yapılması.


"İslam düşünce atlasının ana cümlesi: Parçaları yeniden birleştir, küreyi keşfet." Ana cümlenin kolay anlaşılması için neler yapılabilir.  "Musul bugün yok, adı DEAŞ’le akıllara geliyor. Halep harap durumda, Şam harap durumda. Hafızasızlık işte böyle bir şey. Bu hafızayı yeniden kazanmak, coğrafyayı yeniden kazanmak anlamına gelir. Bunu başarmanın yolu yeniden o küreyi inşa etmek ve hatırlamaktan geçiyor. İslam düşünce atlasının ana cümlesi: Parçaları yeniden birleştir, küreyi keşfet." http://www.gercekhayat.com.tr/roportaj/islam-dunyasini-yeniden-kesfettik/


"Kitabın büyük önemi nedir" konusunda farklı metinlerin hazırlanması.


Kitabın faydalarının listelenmesi


"Neden İslam Düşünce Atlası" başlıklı bir görsel metin hazırlanması. (Yanda başka bir konudan çarpıcı bir görsel sunarım).

Kendimce en önemli notum; kitabın olası faydalarının madde madde açıklanmasıdır. Faydalarının yazılması.


Faydaları / Avantajları konulu bir broşür hazırlanması


Neden-niçin İslam Düşünce Atlası dokümanı hazırlanması. [Fonksiyonel metin]


Neden Önemlidir? [Vizyoner metin]

Yandaki linkte 6. ve 7. sayfalarda mevcut "Önem ve Gerekçeler" kısmının genişletilmesi. (Kısa metin - Detaylı Metin olarak düzenlenmesi)

Yandaki linkte 6. ve 7. sayfalarda mevcut "Önem ve Gerekçeler" kısmının genişletilmesi. (Kısa metin - Detaylı Metin olarak düzenlenmesi) ve ana web sitesinde kapak sayfasında yayınlanması.

Katip Çelebi insanımız için çok önemli bir özgüven örneğidir. Onun yaptığını günümüze kadar hiçbir dünyalı başaramamıştır. 15 bin kitabın künyesini çıkarmanın ötesinde, esas yaptığı bu yazmaların önemli bir kısmı için özet-değerlendirme-açıklama yazmıştır. Bunun gibi kitaptaki düşünürlerin başardıklarına ilişkin özgüven örnekleri ayrı bir metinde açıklanabilir.
#IslamDüşünceAtlası, @kilicarslan_is'nın tabiriyle"bir özgüven teklifi"dir. Tefekküre ufuk açan bir yol haritasıdır.Herkesin göz, kulak ve gönül vermesi gereken önyargıları kıracak mühim bir hamledir.
Şurada esâmisi ta'dâd edilen zevâtın sa'y u ikdâmıdır:

Ekli "Katip Çelebi İçin Öneriler" örneğindeki gibi İDA'da mevcut 500 islam aliminden seçileceklerin her birisi hakkında öneri dokümanı hazırlanması.


Niçin - Nedenler - Amaç - Gerekçe - Hedefler dokümanı hazırlanması.


Kitapta yer alan bilginlerin her birisi için bundan sonraki baskılar için "Katkılar" bölümü yazılması, şimdiden webde yer verilmesi. Ayrı bir kitap olarak da  yayınlanması.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder