16 Mayıs 2020 Cumartesi

SERTİFİKA PROGRAMLARI: “NEDEN / NİÇİN / AVANTAJLARI / FAYDALARI” DERLEMESİ






SERTİFİKA PROGRAMLARI:
“NEDEN / NİÇİN / AVANTAJLARI / FAYDALARI” DERLEMESİ



Haz.: Bülent Ağaoğlu


28.04.2016 / İSTANBUL














EYÜP KİTABİYAT MERKEZİ

İçindekiler













Yöntem
Google araması: sertifika programları niçin
Google araması: sertifika programı avantajları (Ekrana gelen ilk 200 link incelendi)
158 üniversite bünyesindeki “Sürekli Eğitim Merkezlerinin” web sayfaları incelendi.
























CAMPUS YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI 

Eğitimini gördüğünüz alanda bilgilerinizi sağlamlaştırıp, sahip olduğunuz donanımı ispatlamanın ve yeni tecrübeler edinmenin en güzel yollarından bir olan sertifika programı pek çok alandan öğrenciye hitap etmektedir.         
• Katılımcının eğitim gördüğü alandaki bilgilerine katkıda bulunacağı için, katılımcının uzman olduğu alanda, yani mesleki anlamda kendine olan güvenini artırır. 
• Çalışacağınız alanda ön plana çıkmanızı sağlar. Sektörünüzde uzmanlaşmanıza yardımcı olur.         
• Alanınızla ilgili bilgilerinizi uluslar arası alanda da pekiştirmiş olacağınızdan vizyonunuz genişleyecektir.   
Belli bir konuda uzmanlaşmaya yönelik hazırlanan sertifika programlarına olan talep son 5 yıl içerisinde % 400 artmıştır. Üniversiteyi bitirmiş bir profesyonelin uzmanlaşmak istediği konu ile ilgili 3-5 ay içinde eğitim alabilmesi, ardından okulun ayarladığı bir şirkette sertifika eğitimi aldığı konuda staj yapabilmesi ve süresi 9 ayı geçen programlardan sonra 1 yıl yasal çalışma iznine sahip olması, sertifika programlarının popülerliğini arttıran ve sertifika programlarını master’a alternatif hale getiren en önemli etkenlerdir. 

CAMPUS YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI 

Sertifika Programının Avantajları 
Teoriden çok pratiğe yönelik düzenlenen bu programlarda dersler; öğretim görevlilerinin yanı sıra öğrenim görülen dalda üst düzeylere gelmiş profesyoneller tarafından da veriliyor. Bunun en önemli avantajı, onların deneyim ve tecrübelerinden yararlanabilmeniz, en yeni gelişme ve trendlerden haberdar olarak kendinizi geliştirebilmeniz...        
Ayrıca iş ortamını ve iş hayatında karşılaşabileceğiniz problemleri "case study" denen yöntemle analiz ediyor, çözüm alternatifleri üretiyor ve en iyi çözüm yollarını bulmayı öğreniyorsunuz. Derslere aktif katılımın şart olduğu bu programlarda, konu hakkında fikirler üretip tartışmalara katılıyorsunuz. Böylece iş dünyasında işinize çok yarayacak olan "kendini ifade edebilme" yeteneğinizi geliştiriyorsunuz.                    

STUDYZONE INTERNATIONAL       

Sertifika ve diploma programları çok sayıda avantaj sunmaktadır:  
Master programlarından daha kısa süreli ve daha ekonomiktir.
Üniversite sonrası iş hayatına atılmadan önce kariyer planınızı ilgi alanlarınız doğrultusunda yapabilmenize yardımcı olur.           
Çalıştığınız sektöre ilişkin bilgi ve becerilerinizi güncel tutmanızı sağlar. .     
Yıl boyunca esnek başlangıç tarihleri sunmaktadır.      
İngilizcenizi geliştirmenizi sağlar.       
Geniş program yelpazesi sunar.           
Pratik ve gerçek hayatta uygulanabilir bilgiler içeren bir eğitim verir.  
Sertifika ve Diploma Programlarının bazıları, program bitiminde yurtdışında staj ve çalışma imkanı sunar.                  

MİLLİYET.COM.TR WEB SİTESİ       

Yurtdışı Sertifika Programları ve Avantajları    
Üniversiteden yeni mezun oldunuz, iş bulma şansınızı arttırmak ve kendinizi diğer üniversite mezunlarından ayrıcalıklı kılmak istiyorsunuz ya da çalıştığınız alanda uzmanlaşmak, kendinizi sektörünüzde ve işinizde yenilemek, güncellemek istiyorsunuz ya da yaptığınız işten memnun değilsiniz ve sektörünüzü, mesleğinizi değiştirmek istiyorsunuz fakat tüm bunları yapmak için ne ayırabileceğiniz uzun yıllara ne de yüksek bütçelere sahipsiniz. O halde esnek başlangıç tarihleri, kabul kolaylığı, yüksek lisans programlarına nazaran daha ekonomik olması ve kısa sürmesi ile profesyoneller ve yeni mezunlara hitap eden ‘Sertifika Programları’ ilginizi çekebilir 
İstediğiniz alana yoğunlaşıp teorik ve pratik eğitim almanızı sağlayan sertifika programları, yılın belirli dönemlerinde başlayıp biten, birçok farklı alan seçeneğiyle çeşitli ihtiyaç ve beklentilere karşılık veren özel programlardır.  
Genellikle 3 ile 9 ay arasında değişen sürelerde eğitim alabileceğiniz programların ana amacı; meslek bilginizi yabancı dilinizle beraber yurtdışında geliştirmek ve uluslararası bir ortamda staj ya da iş deneyimi kazanarak kariyeriniz için önemli adımlar atmanıza olanak sağlamaktır. 
Sertifika programları lisans veya yüksek lisans programlarından farklı olarak size bir ana dalı değil, sadece seçmiş olduğunuz alanda öğretim ve uzmanlaşma hedefler.    
Sertifika programlarında eğitmenler; akademisyenler ve alanlarında deneyimli profesyonellerden oluşur. Bu size hem onların deneyim ve tecrübelerinden yararlanma hem de en son gelişmelerden haberdar olup kendinizi geliştirme imkanı tanır.            
 Dersler büyük oranda interaktif olarak işlenir ve işinizde başarılı olabilmeniz için pratik ipuçları verilir.         
Pek çok sertifika programının içerisinde veya sonrasında, isteğe bağlı olarak kısa veya uzun dönemli staj yapma imkanı da sunulur. Hatta 9 aylık bir sertifika programına katıldıktan sonra 1 yıl OPT (Optional Practical Training ) dediğimiz maaşlı çalışma izninden de yararlanabilirsiniz. Sertifika programlarını tamamladıktan sonra size sunulan staj olanaklarıyla mesleğinize yönelik eğitiminizin verimini daha çok arttırabilir ve CV’nize ekleyeceğiniz bir yurtdışı çalışma deneyimine de sahip olabilirsiniz.                  

EĞİTİŞİM KARİYER ENSTİTÜSÜ      

Sertifikanın faydaları nelerdir?    
1- Rekabet Avantajı Sağlar: Araştırmalar gösteriyor ki, sertifika sahibi insanlar daha hızlı ve verimli çalışmakta, yönetim konuısunda daha başarılı olmaktalar. Onlarla beraber görev aldıkları kurulular da hedeflerine daha kolay ve çabuk ulaşmakta, böylelikle rakiplerinin önüne geçmekteler. 
2- İş Bulma Kolaylığı: Sertifikalı personelin daha üstün standartta hizmet vereceği ve işe daha uygun olduğu bilindiği için, şirketler de tercihlerini onlardan yana yapmaktalar.     
3- Zamandan Kazanma Şansı: Uzun yıllar süren deneyimler sonucu edinilen bilgileri konsantre sertifika programlarında öğrenme fırsatından faydalanarak, önceden yapılmış hataları tekrarlamadan, daha hızlı ve verimli bir başlangıç yapmaya olanak sağlar.  
"“Eğitişim Kariyer Enstitüsü Sertifikası”nın önemi nedir?
Eğitişim Kariyer Enstitüsü Sertifika Programları’nı benzerlerinden ayıran en önemli özelliği eğitmenlerin iş hayatının önder şirketlerinde çalışan profesyoneller arasından seçilmesidir. Bu sayede katılımcılar teorik bilgilere destek olacak gerçek hayat tecrübelerini ilk ağızdan edinirler, yüz yüze kuracakları diyaloglarla kendilerine referans sağlayabilirler, eğitim kapsamında tasarlayacakları projelerle kendilerini sektör liderlerine tanıtma fırsatını yakalarlar. Her eğitimde işlenen konular sertifikayla beraber verilen transkriptte, eğitmen isimleriyle birlikte yer alırlar."   
Niçin sertifika programlarına katılmalı? 
Sertifika programlarına farklı yaş gruplarındaki kişiler farklı ihtiyaçlarından yola çıkarak katılabilirler.            
Öğrenciler öncelikle, kendilerini daha iyi tanımak, sonrasında sektörleri ve pozisyonları öğrenerek doğru kariyer hedefleri belirlemek için bu programlara katılmalı. Bu programlar sonrasında iş hayatında başarılı ve mutlu olma ihtimalleri çok yüksek oluyor   
Çalışma hayatındaki kişiler de bu programlara katılarak terfi şanslarını artırmanın yanında farklı sektör ve pozisyonlardaki fırsatları görme şansı elde ediyorlar.   
Bu firsatların yanında önemlisi aslında, bütün katılımcılar çok iyi bir network oluşturma avantajı elde ediyorlar.
"Programları gerçek bir başarı ile bitiren katılımcılara herhangi bir avantaj sağlıyor musunuz?
Onlara çalışmak istedikleri şirketlerin yöneticileriyle buluşturup birlikte hoş vakit geçirebilecekleri ortamlar oluşturuyoruz. Aynı zamanda iş ve staj arayışlarında yardımcı oluyoruz. Sevdikleri ve başarılı olacaklarına inandıkları firmaların IK yöneticileriyle iş görüşme randevularını organize ediyoruz."                

ACADEMIX YURTDIŞI EĞİTİM DANIUŞMANLIĞI     

Hemen hemen her konuda ve ihtiyaca yönelik olarak hazırlanan sertifika ve diploma programları, özelikle çok iyi üniversiteler tarafından verildiğinden beri her yaştan kişinin gözdesi.         
En ilgi çekici tarafı ise yüksek lisans eğitiminin ciddi bir alternatifi olması ve sertifika diplomasının iş hayatında sağladığı avantajlar. Yüksek lisans programları ile kıyaslandığında sertifika ve diploma programlarının, daha kısa sürede, daha ucuza, pratik eğitimi ön planda tutarak iş hayatına hazırlıyor olması bir adım öne çıkmasını sağlıyor.
Sertifika programı yapmayı tercih edildiğinde en büyük kazançlardan biri zaman. Genellikle en uzun sertifika programları 1 akademik yıl sürüyor. İhtiyaca ve almak istenilen eğitime bağlı olarak 2 haftalık programlar bile mevcut. Oysa yüksek lisans yapmak için en az 2 yılınızı (hatta giriş sınavlarına ( GMAT, GRE, TOEFL v.s.) hazırlık ile beraber 3 yıl diyebiliriz.) bu işe ayırmanız gerekiyor. Ayrıca hem çalışıp, hem de eğitiminize devam etmeyi düşündüğünüz takdirde, üniversitelerin akşam programları veya olabilecek bütün alternatifler düşünülerek hazırlanmış sertifika programları, kazandırdığı zaman ile daha hızlı ilerleme imkanı sunuyor.  
Dersler akademisyenlerin yanı sıra, konusunda uzman profesyonel iş adamları tarafından da veriliyor. Bu size deneyim ve tecrübelerinden yararlanma, en son gelişmelerden haberdar olarak kendinizi geliştirme imkanı tanıyor.          
"İş Tecrübesi
Sertifika ve diploma programlarının çoğunun sonunda çeşitli sürelerden oluşan staj olanakları tanınmakta. Staj imkanı yurtdışında size önemli bir iş tecrübesi sağlarken, ülkenize geri döndüğünüzde daha rahat iş bulma ve kariyerinizde hızlı yükselebilmeniz için büyük avantaj. Üstelik bazı programların sunduğu ücretli iş imkanı ise eğitim için harcamış olduğunuz parayı geri kazanma imkanı da sunmuş oluyor."           
"Yaşamınıza Yeni Bir Yön Vermek İçin de Sertifika!
Sertifika programlarını, sadece master programlarının alternatifi olarak düşünmek doğru değil. Hemen hemen her konu hakkında sertifika programının bulunması, bir yaş sınırlandırmasının olmaması, insanların hayatlarının herhangi bir döneminde bu eğitimi alabilmesini sağlıyor. Meslek değiştirmek, farklı bir iş veya sanat öğrenmek kısacası yaşamlarına yeni bir yön vermek isteyenler de, sertifika ve diploma programlarını tercih ediyorlar."       
Uzmanlaşmak istenen konu ile ilgili birkaç ay eğitim alınması, ardından okulun ayarladığı bir şirkette sertifika yapılan konuda staj yapılması ve süresi dokuz ayı geçen programlardan sonra bir yıl yasal çalışma iznine sahip olunması, sertifika programlarını popüler hale getiren en önemli etkenlerdir.                   

EDUCATION WORLD YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI http://www.educaworld.net/sertifikalarprogramlar.php?pno=4

Neden sertifika programları?      
Yurtdışında eğitim maliyetleri çok yüksektir.   
Lisans eğitimi için en az 3 yıl, yüksek lisans eğitimi için en az 1 yıla ihtiyacınız vardır. Master yapmak için gerekli olan zamanı ve yeterli ekonomik gücü olmayan kişiler kısa dönem sertifika veya diploma programlarına gün geçtikçe daha fazla ilgi göstermektedir.    
Ayrıca okulun ayarladığı bir şirkette sertifika yapılan konuda staj yapılabilmesi ve dokuz ayı geçen programlardan sonra bir yıl yasal çalışma iznine sahip olunabilmesi de sertifika programlarını popüler hale getiren en önemli etkenlerdir.       
Sertifika Programlarının avantajları nelerdir?   
 Uygulamaya dayalı eğitim verilmesi    
 Ekonomik oluşu          
 Staj ve çalışma imkanı
 Program alternatifleri 
 Kolay kabul koşulları  
           

ADORE STUDY

Sertifika programı istediğiniz alanda en kısa sürede ve en yoğun şekilde eğitim imkanı sunan bir programdır.
Genellikle program katılımcıları varolan bilgilerini pekiştirmek, alanlarından uzmanlaşmak, kendilerine farklılık kazandırmak gibi amaçlarla programa katılmışlardır.  
Sertifika programları genel itibari ile 3-10 ay arası sürmektedir. Sunulan sertifika programlarında teorik bilginin yanı sıra katılımcılara iş hayatından somut örneklerle eğitim veriliyor böylelikle katılımcılar hem bilgiden hem de tecrübelerden yararlanarak iş hayatlarında kendilerine çok büyük bir artı sağlayabiliyorlar.   
Sertifika programları içerik olarak ön lisans ve lisans eğitimleriyle benzerlik gösterir, lisans programlarında ele alınan dersler çok ayrıntılı olarak işlenir ve daha yoğun teorik bilgi içerir, sertifika programlarında ise sadece eğitim almak istenen konuda ayrıntılı anlatım yapılır, sonuç odaklıdır ve teorik bilgiden çok örnek olaylardan yararlanarak uygulamalı eğitim verilir. 
Sertifika programları gerçekten çok faydalı, katılımcılara geniş olanaklar sunan bir kariyer fırsatıdır, eğitim programından neler beklediğinizi bize bildirirseniz; dosya halinde isteğinize uygun sertifika programları, ülke ve şehir seçenekleri, mevcut kampanyalar ve tavsiyelerimizi sizinle ayrıntılı olarak paylaşacağız ayrıca size sunacağımız danışmanlık hizmeti tamamen ücretsiz!                      

ADORE STUDY        

Yurtdışında Sertifika Programının Avantajları  
Sertifika programları, amacı alanında uzmanlaşmak veya kendini geliştirmek isteyenler için bulunmaz bir fırsattır. Sertifika programlarında katılımcıların en büyük avantajı; üniversitede yıllar süren teorik eğitimden sonra alanından uzman yöneticiler tarafından pratik bilgiler almaktır. İş hayatında yıllarca yöneticilik yapmış kişilerin yaşadıkları ticari başarı ve başarısızlıkları örnek olaylarla katılımcılara anlatılması, şirket yönetiminde kullanılan metotların açıklanması, yol göstermesi katılımcıların iş hayatlarında çok büyük avantajlar sağlayacaktır.      
Kısa sürede yoğun şekilde eğitim alan sertifika programı katılımcıları hem maliyet hem de zaman tasarrufu etmiş olurlar. Sertifika programlarının tercih edilme nedenleri aşağıda kısaca gösterilmiştir.
Sertifika programlarına kabul oranı diğer eğitim programlarına göre çok daha fazladır           
Teorik eğitimden çok uygulamalı eğitim yapılır           
Eğitim süresi kısa fakat dersler yoğundur        
Diğer eğitim programlarına göre çok ekonomiktir        
Program katılımcıları bazı ülkelerde süreli olarak çalışma izni alabilirler         
İş hayatına yeni girenler için kariyer fırsatı sunar          
Varolan İngilizce’nizi daha da geliştirmenizi sağlar     
           

OKUL ARIYORUZ      

Sertifika/diploma programlarının avantajları nelerdir?         
Sertifika/diploma programları ile kısa süre içinde, ilgi duyduğunuz meslek hakkında yeni beceriler, uluslar arası deneyim ve bazen iş deneyimi kazanırsınız.           
Sertifika/diploma programları 2 haftadan – 1 yıla kadar değişen uzunluktadır.
Sertifika/diploma programı dönüşünüzde kazanmış olduğunuz tüm pratik ve gerçek iş yaşamından alınmış bilgileriniz mesleğinizde ilk sabahtan itibaren kolayca uygulayacaksınız ve diğer meslektaşlarınız arasında farklı bir bakış açısıyla işlerinizi devam ettireceksiniz.
Sertifika/diploma programları lisans veya yüksek lisans programlarına oranla çok daha hızlı ve ucuzdur.         
Başvuru koşulları nispeten daha kolaydır.         
Dünyanın farklı kültürlerinden gelmiş diğer meslektaşlarınız ile tanışır ve daha sonrasında güçlü mesleki bağlar kurarsınız.           
İş yaşamınızın size sunduğu kısıtlı zaman diliminde kendinize uygun herhangi bir tarihte başlayan Sertifika/diploma programı bulma şansınız yüksektir.                 

ICEP WORLD  

Kariyer odaklı hareket etmek isteyen kişiler için, iş hayatında gerekli olan bilgi ve beceriyi kısa sürede sunması nedeniyle Sertifika Programları, iş aramakta olan ya da iş hayatında ilerlemek isteyenler için ideal programlardır.          
Bazı Sertifika Programları, öğrenciye program sonunda 1-2 ay ücretsiz staj imkanları da sağlar. Bu sayede eğitim aldığınız alan ile ilgili iş deneyimine de sahip olmuş olursunuz.             

AKARE

Sertifika programları her yaştan insanın gözdesi. Çünkü lise veya programa göre üniversite mezunu olup, beli seviyede dil bilgisi olan herkes istediği okulda, gönlünün arzu ettiği konuda kısa dönemli bu eğitimi alarak, sertifika sahibi olabilir, kariyerini bile aldığı bu eğitim doğrultusunda değiştirebilir.   
Yüksek lisans eğitiminin ciddi bir alternatifi olması da bir diğer özelliği. Master yapmak yerine sertifika programlarının seçilmesindeki en önemli sebep ise tabii ki sağladığı tartışılmaz avantajlar.   
Bin bir çeşit konu, kısa zamanlı eğitim, uygun fiyat seçenekleri, zorlamayan başvuru şartları ve ülkemizde gördüğü kabul yüzünden sertifika programları yurtdışında alternatif eğitime gitmek isteyenlerin birinci tercihi…       
Her Konuda Eğitim Sertifika ve diploma programlarının bu kadar popüler olmasının en önemli nedenlerinden biri her konuda bir sertifika eğitiminin bulunabilmesi. İşletme, pazarlama, finans, proje yönetimi, film, prodüksiyon, reklam, halkla ilişkiler, dans, ,gazetecilik gibi genel, 16mm dijital film, eğlence programları oyunculuğu, mücevher tasarımcılığı gibi özel konular ve daha buraya yazamadığımız bir çok konu sertifika programlarının çeşitliği arasında yer alıyor.            
Zaman Avantajı Sertifika eğitimi almayı tercih ettiğinizde en büyük kazancınız ise, zaman. Genellikle en uzun sertifika programları 1 akademik yıl sürüyor. İhtiyacınıza ve almak istediğiniz eğitime bağlı olarak 2 haftalık programlar bile mevcut. Oysa yüksek lisans yapmak için en az 2 yılınızı (hatta giriş sınavlarına ( GMAT, GRE, TOEFL v.s.) hazırlık ile beraber 3 yıl diyebiliriz.) bu işe ayırmanız gerekiyor. Ayrıca hem çalışıp, hem de eğitiminize devam etmeyi düşündüğünüz takdirde, üniversitelerin akşam programları size göre. Olabilecek bütün alternatifler düşünülerek hazırlanmış sertifika programları, kazandırdığı zaman ile daha hızlı ilerleme imkanı sunuyor.     
Bu eğitimin amacı kişiyi kısa sürede hazırlamak olduğu için teoriden çok pratik eğitim ön planda. Konular, aldığı eğitime uyum sağlanabilmesine yönelik ve en son gelişmeleri aktaracak şekilde işleniyor. Dersler akademisyenlerin yanı sıra, konusunda uzman profesyoneller tarafından da veriliyor. Bu size deneyim ve tecrübelerinden yararlanma, en son gelişmelerden haberdar olarak kendinizi geliştirme imkanı tanıyor.     
Staj Olanakları Bir de bu programların çoğunun sonunda çeşitli sürelerden oluşan staj olanakları tanınmakta. Staj imkanı yurtdışında size önemli bir iş tecrübesi sağlarken, ülkenize geri döndüğünüzde daha rahat iş bulma ve kariyerinizde hızlı yükselebilmeniz için büyük avantaj. Üstelik bazı programların sunduğu ücretli iş imkanı ise eğitim için harcamış olduğunuz parayı geri kazanma imkanı da sunmuş oluyor.            
Uygun Fiyat Seçenekleri Bu programlar, eğitimine ciddi bir bütçe ayıramayanlar için önemli bir seçenek. Fiyatları okuluna ve süresine göre değişmek ile birlikte genellikle her keseye göre program bulmak mümkün. Amerika’da 1 akademik yılı kapsayan programlar ortalama 7500 dolar. Oysa 1 yıllık yüksek lisans eğitimi için ortalama 15.000 dolar ayırmanız gerekiyor. Fiyatlar okuluna, bulunduğu şehre, sertifika konusuna bağlı olarak çeşitlik gösterebiliyor.   
İş Hayatında Yükselmenin Anahtarı Artık iş hayatında özellikle ülkemizde yurtdışından alınan sertifikalar kabul görmekte. Çünkü sertifika, eğitim aldığınız konu hakkında yeterli bilgiye ve işinizi yapabilecek yeteneğe sahip olduğunuzu gösterirken, aynı zamanda da konu ile ilgili yabancı dil bilgisine son derece hakim olduğunuzu gösteriyor. Ayrıca yurtdışında kazandığınız yaşam ve iş tecrübesini de belgeliyor.     
Bütün bunlar sizin bir adım öne geçmenizi, dikkat çekmenizi sağlarken, kariyer planlarınıza çabuk ulaşmanıza da yardım edecektir.        
Yaşamınıza Yeni Bir Renk Katmak İçin de Sertifika! Sertifika programlarını, sadece master programlarının alternatifi veya iş hayatında yükselmenin anahtarı olarak olarak düşünmek doğru değil. Hemen hemen her konu hakkında sertifika programının bulunması, bir yaş sınırlandırmasının olmaması, insanların hayatlarının herhangi bir döneminde bu eğitimi alabilmesini sağlıyor. Meslek değiştirmek, farklı bir iş veya sanat öğrenmek kısacası yaşamlarına yeni bir yön vermek, yeni bir renk katmak isteyenler de, sertifika ve diploma programlarını tercih ediyorlar.                   

ABD EĞİTİM WEB SİTESİ     

"Sertifika / diploma programlarının, lisans programlarından farkı nedir?
Sertifika / diploma programlarına kısa ve kuramsal kavramlar yerine pratik yönlere daha fazla odaklanma eğilimindedir. Derslere ek olarak, yoğun tartışma yerine gerçek vaka çalışmalarından faydalanmak ve ilgili ortamları ziyaret içerir. Bazı programlar eğitimi tamamlamak için isteğe bağlı staj olanağı sunarlar."         
Sertifika / diploma programlarının ana avantajları nelerdir? 
Amerikada sertifika eğitim      
Bu programlar size yeni beceriler, kısa bir süre içinde uluslararası deneyim ve bazı iş deneyimlerini kazandırmak için imkân verir. Programların süresi bir yıl ile üç ay arasında değişmektedir. (konu ve programın formatına göre).           
Programların öğretim programları hazır bilgi becerilerini kullanarak, çok daha pratik olma eğilimindedirler. Daha hızlı ve lisans programlarından (lisans veya yüksek lisans) daha ucuzdur.         
Lisans ve yüksek lisansın giriş koşulları ağırdır ancak sertifika ve diploma programlarının giriş koşulları daha yumuşaktır.            
Bu eğitim programları diğer ülkelerden profesyoneller ile iletişim için büyük bir fırsat sağlar. Zamanlama açısından esneklik ve kolaylık sağlayarak, yılda birkaç kez sunulmaktadır.           

İSTANBUL İŞLETME ENSTİTÜSÜ     

E- sertifika programları nedir ?  
Hayatımıza internetin girmesiyle bilgi çağına geçtik. Aradığımız her bilgiye ulaşabilir ve istediğimiz her şeyi öğrenebilir olduk. Ama bu kadar fazla bilginin bir arada olması bilgilerin güvenilir olup olmadığı konusunda soru işaretleri oluşturdu. Bizim bilgiye bu kadar kolay ve rahat ulaşmamız çok güzelken içine düştüğümüz bilgi denizinde doğruyu bulmak çok zor bir iş haline geldi.            
Hal böyleyken her konuda olduğu gibi iş hayatında daha iyi olmak için kendimizi geliştirmek istediğimizde de klasik yöntemler yerine internet üzerinden rahatlıkla ulaşabileceğimiz e-sertifika programlarına yönelmeye başladık. Bu programların klasik yöntemlere göre birçok avantajı vardı. Bunlardan en önemlisi e-sertifika programlarında uymamız gereken bir program olmamasıdır. Bize en uygun programı kendimiz belirler, yüklenmiş ders videolarını izleyerek istediğimiz konuyu istediğimiz kadar tekrar edebiliriz. Programın bitme süresi tamamen bize bağlıdır. Çok zaman ayırırsak daha kısa zaman da az zaman ayırırsak daha uzun zaman sürede programı bitirebiliriz. İnternet üzerinden iletişim sağlandığı için kurum giderleri kurslara göre bir miktar daha az olduğundan fiyatları da kurslara göre daha uygundur.                       
Tüm bu avantajlarına rağmen internetteki bilgi kirliliği ve kötü amaçlı kullanıcılar yüzünden e-sertifika programları veren kurumu seçme konusunda insanlar bir adım geri durmaktadır. Bu sektörde ki tek kurum biz olmadığımız için ve bazı köyü niyetli kişilerce bu durum suiistimal edilmeye açık olduğu için hataya düşmemek adına çok iyi araştırma yaparak karar vermek gerekmektedir. Programa kayıt olmadan önce aklınızda ki her türlü soruyu sorup emin olduktan sonra kararınızı vermelisiniz. Biz bu konuda size destek olmak için her zaman yanınızdayız.                

FITNESS AKADEMİ   

Blue Vision Fitness Akademi / ACE / EHFA / MEB sertifikalı Personal Fitness Trainer olmanın avantajlarından birkaç tanesini aşağıdaki gibi sayabiliriz.       
Blue Vision Fitness Akademi Eğitimi sonunda, ACE, EHFA ve MEB sertifikalı eğitmenler sektörde çok talep görmektedirler ve bu nedenle gelecekte güvende olacaklardır.    
Blue Vision Fitness Akademi Eğitimi sonunda, ACE, EHFA ve MEB sertifikalı eğitmenler başarılı yüzdelerine göre Sektörde iş imkanı sağlanacaktır. Uzun vadede müşterilerinizi yönlendirmede, motive etmede, müşterinin sürekliliğini sağlamada daha donanımlı olacaklardır.
Blue Vision Fitness Akademi Eğitim çözüm partnerleri ACE, EHFA, MEB den uzun süreli kariyer desteği alırken kendilerine ve geleceklerine güvenli olarak bakacaklardır.                 

GELİŞİM GEZGİNLERİ WEB SİTESİ   

AVANTAJLARI:        
Online yani intenet ortamındaki Koçluk programının yüz yüze alınan Koçluk eğitimlerinden hiç bir farkı bulunmamaktadır. Ek olarak sağladığı bazı avantajlar da şöyledir.    
YILLIK İZNİNİZİ KULLANMANIZA GEREK YOK: Online eğitimler hafta içinde akşamları ve 2 gün olan sınıf içi eğitimler hafta sonuna denk geldiği için mesainize ve yıllık izninize dokunmadan tüm programı rahatlıkla tamamlayabilirsiniz.         
TECRÜBE ve DENEYİMLİ KOÇLUK OKULUNDAN EĞİTİM ALMA İMKANI: Yurtdışında da online olarak hizmet veren, uluslar arası koçluk kurumları tarafından da onaylanmış Center for Coaching Certification koçluk eğitimleri konusunda tecrübeli ve deneyimli bir kurumdur.          
YÜKSEK MOTİVASYON ve ENERJİ ile KATILIM: Online eğitimler internet ortamında, canlı, mesai sonrası, akşamları yapıldığı için zamanınız trafikte, otopark aramakla veya geç kaldım telaşı ile geçmeyecektir.    
TÜRKİYENİN ve DÜNYANIN HER YERİNDEN KATILIM: Eğitimler online olduğu için şehir ve ülke sınırlaması sözkonusu değildir.            
KONFORUNUZDAN ÖDÜN VERMEYİN: Kendinizi en rahat hissettiğiniz yerde çay/kahvenizi içerken eğitimlere katılabilirsiniz. Evinizde, isyerinizde, seyahat halindeyseniz otel odanızda veya mola halinde arabanızda. Sadece bilgisayarınızla internete bağlanmanız ve 90 dakikalık online, canlı eğitimlere katılmanız yeterli.          
BİR ÇOK EK AVANTAJLA: Koçluk eğitimlerini tamamlayan Koçlarımız hem Center for Coaching Certification (CCC) sitesindeki Uluslararası Koç listesinde yer alabilecek, hem de Gelişim Gezginleri Grup (GGG) Koç Gelişim havuzunda yer alarak Süpervisor desteği alırken, Uzman Koç olarak GGG bünyesinde hizmet sunabileceklerdir.

CMA SERTİFİKASI TÜRKİYE PROGRAM OFİSİ        

CMA® Sertifikası Sahibi Olmanın Faydaları       
Tüm dünyaca kabul görmüş bir sertifikasyonun sağladığı profesyonel prestij ve tanınırlık Yöneticilik kariyeri yolunda profesyonellere kendilerini farklılaştırabilme olanağı Dünyaca kabul görmüş bir programa dahil olarak geniş bir profesyonel iş ağı içinde bulunmak Kurumsal Finans Yönetimi alanında profesyonel yetkinliklerin uluslararası tanınırlığını sağlamak Uluslararası şirketlerin önem verdiği global sertifikaların kariyer planına katkısı Finansal Yönetim konusund yeni gelişmeleri sürekli izleme olanağına sahip olmak              

FOCUS YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI   

Sertifika Programının Avantajları 
Sertifika programı,geleneksel bir derece programından daha verimli bir eğitim ve yoğunlaştırılmış çalışma sunar:      
Mevcut işiniz veya yeni kariyeriniz için yeni beceriler   
Geniş kapsamlı iş deneyimine sahip eğitmenler           
Akademik teori ve pratik bilginin bir araya getirilmesi
Focus Sertifika Programları      
Yukarıda sıraladığımız avantajlarının yanı sıra;
İş dünyasında başarılı olmak için yönetimden iletişime gerekli tüm becerileri edinin.   
Sınıfta yapılan tartışmalar ve takım projeleri ile iş İngilicenizi geliştirin          
35’in üzerinde ülkeden gelen zeki ve hırslı öğrenciler ile etkileşim içinde olarak farklı kültürleri ve iş pratiklerini tanıyın           
İster uluslararası bir şirkette çalışmayı, ister aile işinize girmeyi veya kendi işinizi kurmayı seçin, küresel pazarda rekabet etmek için hazırlanın.  
Genç profesyoneller, yeni alanlarda becerilerini güncelleyen deneyimli yöneticiler, M.B.A. programları için hazırlanan yeni üniversite mezunları ve yöneticilik eğitimi almak isteyen şirket çalışanları gibi farklı, başarılı öğrencilerden oluşan bir gruba katılın.
Kendi global profesyonel ağınızda paha biçilemez bir kaynak elde edin.                     

ONYX.EDU    

İngiltere’de sertifika programının avantajları: 
Esnek başlangıç tarihli olması  
Esnek program süresi  
Kolay katılım şartları   
Spesifik program seçenekleri   
Staj imkanı      
Pratik ve uygulamalı iş deneyim imkanı
Mesleki İngilizce geliştirme                 

E-AKADEMİ KURUMSAL KAMPÜS    

Avantajları   
Zamandan ve Mekandan Bağımsız Eğitim         
Eğitimler internet üzerinden zaman ve mekandan bağımsız gerçekleştiğinden işinizden, okulunuzdan yada evinizden giriş yapılarak ulaşılabilir durumdadır. Belirli zamanlarda, belirli eğitim salonlarına/mekanlarına gitmek zorunda değilsiniz. Üstelik eğitim almak istediğiniz zamana siz karar verirsiniz.   
Özgürsünüz     
Eğitimleri tamamlama konusunda belirli süre kısıtlamaları bulunmuyor. İstediğiniz her an eğitime başlayabilir ve istediğiniz sürede bitirebilirsiniz. İster bir günde, ister bir haftada, isterseniz aylarca süren bir süreçte. Karar sizin.        
Gelişimci         
Alacak olduğunuz eğitimlerde edineceğiniz bilgiler iş yaşamınızda oldukça yardımcı ve pratiğe yönelik bilgiler. Yetkinliklerinizi arttırmak için fırsat bizden, bu fırsatı kullanmak yada kullanmamak sizin inisiyatifinizde.      
Hesaplı
Biz, bir otelin yada diğer bir kurumun konferans salonunu kiralamıyoruz, bir eğitimciye binlerce dolar ücret ödemiyoruz, çevreci bir yaklaşımla binlerce kağıt, toner, mürekkep, vs harcamıyoruz; elektronik olarak hizmet veriyoruz. Dolayısıyla azalan bu maliyetlerimizi katılımcılarımıza yansıtmayı yeğleyerek, minimum maliyetle devamlı gelişen ve değişen en opsiyonel bilgileri internete bağlanabildiğiniz her yerden katılımcılarımıza sunuyoruz.
İspatlanabilir   
Katılımcılarımıza sağlanan sertifikalar benzersiz olarak numaralandırılmış, kaşeli ve imzalı olarak, yasal bir kurum olarak tarafımızdan düzenleniyor. İşveren kurumlarca sertifikaların gerçekliği bahsi geçen sertifika numarası ile sitemizden sorgulanabiliyor.                     

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (SAUSEM) http://www.sausem.sakarya.edu.tr/3/26/Egitim/EGITICININ-EGITIMI-SERTIFIKA-PROGRAMI- (UZAKTAN-EGITIM)

EĞİTİM KAZANIMLARI:        
Eğitim süreci sonucunda katılımcılar;   
Yetişkin eğitiminin temel özelliklerini kavrama,          
Eğitim süreci ve kurum içinde etkili iletişim kurma,     
Kurum içi belirlenen bir konuda eğitimi planlama,       
Planlanan eğitimi uygulamalı olarak yürütme,  
Uygun sunu tekniklerini kullanma,        
Eğitimin amacına uygun görsel ve işitsel materyaller geliştirme,          
Katılımcıların öğrenme stillerine uygun öğretim model ve yöntemlerini kullanma,        
Yapılan eğitimi uygun ölçme araç ve yöntemleri ile değerlendirme,     
Yapılan eğitimin etkililiği ve verimliliği hakkında geri bildirim sağlama,         
Tüm süreci kurumun hedefleri doğrultusunda raporlayabilme becerilerine sahip olacaklardır.              

NAATURE AKADEMİ  

Soru Sertifikanın faydaları nelerdir?      
Rekabet Avantajı Sağlar: Araştırmalar gösteriyor ki, sertifika sahibi insanlar daha hızlı ve verimli çalışmakta, yönetim konusunda daha başarılı olmaktalar. Onlarla beraber görev aldıkları kurulular da hedeflerine daha kolay ve çabuk ulaşmakta, böylelikle rakiplerinin önüne geçmekteler.       
İş Bulma Kolaylığı: Sertifikalı personelin daha üstün standartta hizmet vereceği ve işe daha uygun olduğu bilindiği için, şirketler de tercihlerini onlardan yana yapmaktalar.     
Zamandan Kazanma Şansı: Uzun yıllar süren deneyimler sonucu edinilen bilgileri konsantre sertifika programlarında öğrenme fırsatından faydalanarak, önceden yapılmış hataları tekrarlamadan, daha hızlı ve verimli bir başlangıç yapmaya olanak sağlar. 
 Niçin sertifika programlarına katılmalı?
Sertifika programlarına farklı yaş gruplarındaki kişiler farklı ihtiyaçlarından yola çıkarak katılabilirler. Öğrenciler öncelikle, kendilerini daha iyi tanımak, sonrasında sektörleri ve pozisyonları öğrenerek doğru kariyer hedefleri belirlemek için bu programlara katılmalı. Bu programlar sonrasında iş hayatında başarılı ve mutlu olma ihtimalleri çok yüksek oluyor. Çalışma hayatındaki kişiler de bu programlara katılarak terfi şanslarını artırmanın yanında farklı sektör ve pozisyonlardaki fırsatları görme şansı elde ediyorlar.                 

ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ E-TİCARET SERTİFİKA PROGRAMI

Programın Avantajları       
E-Ticaret süreçlerinin ve nasıl işletileceğinin öğrenilmesi        
E-Ticaret hakkında A’dan Z’ye tüm bilgilerin ve pratiklerin ilk kez bu çapta sunulması
Sektörün önde gelen firmalarında staj yapma ve tam zamanlı çalışma imkanı   
Bireysel ve Kurumsal tecrübelerden yola çıkarak profesyonel hayata dair önemli ipuçları, örnek ve interaktif çalışmaların sunulması        
Program, sektör standartlarına uygun olarak pratik bilgileri de içeren bir yapı halinde sunulmaktadır. 
           

E-SERTİFİKA WEB SİTESİ    

E-Sertifika Avantajları      
Uluslararası Geçerliliğe Sahip – Hologram Baskılı: Eğitim programına katılımınız sonrası adresinize gönderilecek olan sertifikalar Universal Certificate onaylı ve uluslararası geçerliliğe sahiptir. Bu sertifikalar tek nüshada hem Türkçe hemde İngilizce olarak hazırlanır, üstün güvenlik sistemi olan hologram baskılı ve ıslak imzalı olarak adresinize gönderilir.   
Zamandan ve Mekandan Bağımsız Eğitim: Eğitimler internet üzerinden zaman ve mekandan bağımsız gerçekleştiğinden işinizden, okulunuzdan yada evinizden giriş yapılarak ulaşılabilir durumdadır. Belirli zamanlarda, belirli eğitim salonlarına/mekanlarına gitmek zorunda değilsiniz. Üstelik eğitim almak istediğiniz zamana siz karar verirsiniz.       
Özgürsünüz: Eğitimleri tamamlama konusunda belirli süre kısıtlamaları bulunmuyor. İstediğiniz her an eğitime başlayabilir ve istediğiniz sürede bitirebilirsiniz. İster bir günde, ister bir haftada, isterseniz aylarca süren bir süreçte..    
Gelişimci: Alacak olduğunuz eğitimlerde edineceğiniz bilgiler iş yaşamınızda oldukça yardımcı ve pratiğe yönelik bilgiler. Yetkinliklerinizi arttırmak için fırsat bizden, bu fırsatı kullanmak yada kullanmamak sizin inisiyatifinizde.      
Hesaplı: Eğitim Programlarını, minimum maliyetle devamlı gelişen ve değişen en opsiyonel bilgileri internete bağlanabildiğiniz her yerden katılımcılarımıza sunuyoruz.       
İspatlanabilir: Katılımcılarımıza sağlanan sertifikalar benzersiz olarak numaralandırılmış, kaşeli ve imzalı olarak, yasal bir kurum olarak tarafımızdan düzenleniyor. İşveren kurumlarca sertifikaların gerçekliği bahsi geçen sertifika numarası ile sitemizden sorgulanabiliyor.               

JUST ABROAD

Sertifika ve Diploma Programları kısa süreli olarak yoğun bir eğitim programı ve seçilen alanda uzmanlaşma imkânı sunar.           
Sertifika ve Diploma Lisans ve yüksek lisans programlarına alternatif olarak düşünülebilecek sertifika programlarında sadece eğitim almak istenen alana odaklanılarak, konular ayrıntılı şekilde ele alınır. Sonuç odaklıdır ve teorik bilgilerden çok gerçek pratik uygulamalara yer verilir. Bazı programlarda Sertifika Programının kapsamında edinilen uygulamalı deneyim ise edinilen akademik birikimin pratiğe çevrilmesi için en iyi fırsatlardan birini sunar.      
Sertifika ve Diploma Programları’nın en büyük avantajları zaman ve maliyettir. 3-12 ay arası sürelerde tamamlanabilen programlar, mesleki gelişimi amaçlayan ve sektöründe ön plana çıkmak için yurt dışı tecrübesi edinmek isteyen fakat akademik eğitimini yurt dışında tamamlayacak zamanı bulamayanlar için en ideal çözümlerdir.          
İş Tecrübesi Kazandıran Fırsatlar ! Sertifika veya diploma kursu sonunda branşınızla ile ilgili 2 hafta ile 1 yıl arası staj yapma imkân ve olanakları sağlanır. Yurtdışında yapacağınız staj size önemli bir iş tecrübesi kazandırırken ülkenize geri döndüğünüzde kariyer hedeflerinize daha hızlı ulaşmanızı sağlar.       
           

ICAEW UFRS SERTİFİKA PROGRAMI 

ICAEW UFRS Sertifikası Nedir? Neden Önemlidir?        
ICAEW (Institute of Chartered Accountants in England and Wales) 1880 yılında İngiltere'de kurulmuştur. Merkezi Londra'da olan ve 1973 yılında Uluslararası Muhasebe Standartları Komitesi'nin kurulmasında öncülük eden uluslararası kuruluştur.                       
Dünyada, 160 ülkede 138.000'in üzerinde üye ve 17.500 öğrencisi bulunmaktadır. 700 personeli ile Brüksel, Dubai, Singapur, Malezya, Pekin ve Hong Kong'da ofisleri bulunmaktadır. Teknik uzmanlık merkezleri olarak faaliyet gösteren; Finansal Raporlama, Denetim ve Güvence, Finans ve Yönetim, Finansal Hizmetler, Vergi, Kurumsal Finansman ve Bilgi Teknolojileri olmak üzere 7 departmanı bulunmaktadır. Avrupa Komisyonu tarafından, Avrupa Birliği'nde UFRS'nin ilk uygulamasının değerlendirilmesi için görevlendirilmiştir. Dünya Ekonomik Forumu'na üye olan tek profesyonel kuruluştur.                       
ICAEW tarafından verilmekte olan bu Sertifika "Uluslararası Finansal Raporlama" alanında profesyonel yetkinliklerinizin tescillenmesine yönelik bir sertifika olup dünya çapında tanınmakta ve kabul görmektedir. Ayrıca bu sertifikayı almaya hak kazananlara mesleki prestij sağlamaktadır. Sertifika sahipleri yurt içinde mesleki anlamda öne çıkmakta ve yurt dışındaki iş olanakları için de ayrıcalıklı bir konum elde edebilmekte                    

UNITED TOWERS YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI        

Yurtdışında eğitim maliyetleri bazı ülkelerde ciddi düzeye çıkabilir ve lisans/yükseklisans programları için zaman kısıtlamanız olmaması gerekmektedir zira lisans için en az 3, yükseklisans için en az 1 yıl ayırmış olmanız gerekmektedir. Bu nedenlerle, birçok kişi yurtdışında kısa dönem sertifika veya diploma programlarına ilgi göstermektedir. Bu kurslar en az 4 hafta en çok 1 yıla kadar uzayabilir. Ayrıca, birçok okul sertifika programı sonrası bir şirkette staj olanağı sağladığı için kısa bir dönemde kendinizi geliştirip iş yaşamına atılabilir veya kariyerinizde hızla yükselebilirsiniz.  
Son yıllarda giderek yaygınlaşan bir eğitim seçeneği olan Sertifika programlarının master programlarına oranla daha fazla tercih edilmesi kuşkusuz tesadüf değildir. Sertifika programlarını master programlarından ayıran temel 5 nokta;        
Kabul koşullarının master programlarına göre daha esnek olması,       
Daha pratik ve gerçek hayatta uygulanabilir bilgiler içermesi, 
Daha kısa süreli olmaları,        
Yıl boyunca daha esnek başlangıç tarihlerine sahip olmaları,   
Daha ekonomik olmaları                      

MICROSOFT SERTİFİKALARI

Sertifikasyonlar bize ne kazandırır? Sertifikasyonlar bize ne kazandırır kısmında aslında amaç bellidir. Bu da bizim sınavına girdiğimiz konu ile ilgili bilgi sahibi olduğumuzun göstergesidir. Bu sayede bir iş görüşmesinde sertifikalar CV'de belirtilerek. "Ben bu konuyu biliyorum" mesajı verilir.  
           

FİBER EĞİTİM

Sertifikanın Faydaları       
SERTİFİKA PROGRAMININ AMAÇLARI VE KAZANIMLARI    
1-Belli bir alanda bilgi sahibi olduğunuzu kanıtlamak istiyorsanız, en pratik yöntem o alana ilişkin bir sertifika edinmektir.           
Belli bir konuda uzmanlaşmanızı sağlayan, iş hayatı açısından yüksek lisans programlarına alternatif olarak değerlendirilmesi gereken ve üniversite eğitiminden sonra katılabileceğiniz programlardır. Sertifika ve diploma programlarını genelde farklı bir alanda yeteneklerini geliştirmek veya yeni bir alanda kariyer yapmak isteyenler tercih etmektedir. Ayrıca bu programlar, kendi iş alanlarıyla ilgili ek eğitim isteyen profesyonellerden, yeni mezun üniversite öğrencilerine kadar pek çok kişi için idealdir. Kısacası belli bir alanda bilgi sahibi olduğunuzu kanıtlamanın en pratik yöntemi o alana ilişkin bir sertifika edinmektir.           
2-Sertifika programlarının içeriği daha güncel bilgilerle sizi donatır ve rakiplerinizden sizi bir adım öne geçirir.        
Bu programlar, sizi iş hayatınızda kullanacağınız çok güncel ve değerli bilgilerle donatır. Yaşanmış iş tecrübeleri ile durum analizi yapabilme, fikir üretebilme ve problem çözebilme gibi yetilerinizi geliştiren bu programlara olan ilgi, tüm bu nedenlerden dolayı son 5 senede %600 artmıştır.        
3-Sertifika programları, master programlarının gerektirdiği kadar bütçe ve zamanı olmayan öğrenciler için popüleritesi gün geçtikçe artan bir eğitim türüdür.        
Sertifika programları, master programlarına göre daha pratik ve gerçek hayatta uygulanabilir bilgiler içermesi, daha kısa sürmesi, kabul koşullarının daha esnek olması ve eğitimin daha ekonomik olması nedeniyle cazip, tercih edilen programlardır. 
4-Sertifika programları sayesinde katılımcı kısa zamanda yeni bir kariyer kazanabilir 
En az 4 hafta en çok 1 yıla kadar uzayabilen, tasarımdan iletişime, medyadan muhasebeye, pazarlamaya, sinemaya, bilgisayar bilimlerine, modaya, reklamcılığa, hukuka, hatta havacılık ve denizcilik gibi teknik alanlara kadar uzanan geniş bir alanda eğitim veren bu programlara katılan kişi 3 ya da 6 ay gibi kısa bir zamanda hem ihtiyaç duyduğu eğitimi hem de dünyanın her yerinde geçerli eğitim belgesini edinebilir ve böylece kariyerinde hızla yükselebilir.       
 5-Üniversitede edindiği meslek ile iş bulma şansının çok düşük olduğunu düşünenler 
Maalesef günümüzde üniversitede okuyan birçok kişi mesleklerine olan sınırlı talep olduğunu, ya da o mesleği yapan çok fazla aday olduğunu düşündüklerinden daha mezun bile olmadan iş bulamayacakları konusunda endişe duymaktadır. İlgi duyduğunuz, ya da talep olduğunu düşündüğünüz bir alanla ilgili alacağınız sertifika ve diploma programları sayesinde bu endişeye son verebilir, iş bulma sahanızı genişletebilirsiniz.  Örneğin Sosyoloji bölümünden mezun olmak sizi diğer adaylardan ayrıcalıklı bir yere koymaz fakat buna bir Aile Danışmanlığı Sertifikası eklerseniz  artık mezun olduğunuz bölüm mezunları içinde Aile Danışmanlığı alanında bir adım önde olacaksınız. Sizde iş hayatında diğer üniversite mezunlarından bir adım önde olmak istiyorsanız eğitim danışmanımız size yardımcı olacaktır.                       

MCI TÜRKİYE 

Profesyonel Sertifika Programlarının Avantajları        
Günümüzün hızla değişen global toplum düzeni yabancı diller öğrenmeyi ve sürekli eğitimin gerekliliğinin farkında olmamızı gerektirmektedir. İşverenler farklı eğitim seviye ve dallarından olan ve spesifik özellikleri taşıyan kişileri işe almaktadır.           
Yeni bir kariyere başlayabilmek, iş aramak ya da hâlihazırdaki işyerinizde terfi almak için daha da fazla eğitim ve tecrübe sahibi olmanız gerekmektedir. Günümüz ekonomisinde başarı, büyük ölçüde kişinin akademik ve sosyal, problem çözebilme, takım ile çalışabilme ve uluslararası iş ortamına uyumlu olabilme becerileri ile gelir.  
Günümüzde artan teknolojik ve ekonomik değişim döneminde, işverenler en yeni ve ilgili eğitim ve tecrübesi olan kişileri işe almaya öncelik vermektedirler. İyi iş pozisyonlarını elde edebilmek için, rekabet ortamında da ileride olmak gerekmektedir. Rekabet gücü ise güncel iş dünyası ve teknik bilgi ile artmaktadır. Tüm bu nedenler dolayısıyla her geçen gün daha fazla sayıda öğrenci Profesyonel Sertifika ve Diploma programlarına katılmaktadır.  
Profesyonel Sertifika Programlarını tamamlamak daha az zaman ve bütçe alır, üstelik daha konu odaklı bir eğitim sunulur. Profesyonel Sertifika ve Diploma programlarına katılmak için GMAT, GRE ya da SAT gibi sınavlara girmek de gerekmemektedir. Ancak bu programlara katılmak için İngilizce düzeyinizin ileri düzeyde olması zorunludur.
Amerika ve Kanada’da bu tip bir programa girmek için TOEFL IBT’inizin okula göre en az 69 ile 80 arasında olması gerekmektedir. İngiltere’de IELTS ya da TOEFL skorunuz olmasa da okulların verdiği İngilizce sınavını geçmeniz yeterlidir. Avustralya’da ise IELTS skorunuzun en az 5.5 olması gerekmektedir.   
Profesyonel Sertifika ve Diploma programlarının en önemli avantajlarından birisi de başarı ile programı tamamlayan öğrenciye staj hakkı tanınmasıdır. Ancak unutulmamalıdır ki bu staj opsiyonunu her okul sunmamaktadır, bu nedenle staj isteyenler bunu sunan okulları tercih etmelilerdir. Stajları sırasında farklı şirket yöneticileri ile de tanışma fırsatı bulan öğrenciler kursta öğrendiklerini uygulama fırsatının yanı sıra, gelecekte kariyerlerine katkıda bulunabilecek bağlantılar da geliştiririler.    
Profesyonel Sertifika ve Diploma programlarının katılımcıları farklı ülkelerden ve farklı kültürlerden geldiklerinden, sınıf içerisinde dahi farklı düşünceler ve fikirler ile karşılaşarak bir nevi gerçek iş dünyasının simülasyonunu yaşarlar.         
Sertifika programlarından kabul almak lisans ve master programlarına göre çok daha kolaydır. Sertifika programlarına kabul edilebilmek için yüksek bir not ortalamasına sahip olmanız gerekmediği gibi katılacağınız program ile ilgili alandan mezun olma şartı da aranmamaktadır. Ayrıca Sertifika programlarına katılabilmek için yeterli yabancı dil bilgisine sahip olduğunuzu IELTS gibi bir sınavla belgelemeniz gerekmemektir.    
Akademik altyapınız önemli olmaksızın bu programlar ile yeni bilgiler ve beceriler edinebilirsiniz.     
Uluslararası bir atmosferde eğitim alarak farklı ülkelerden profesyoneller ile tanışma fırsatınız olur. Bu sayede iş hayatınız için çok olumlu olabilecek bir network oluşturabilirsiniz.         
Programların başlama tarihlerinin esnek olması, dilediğiniz tarihte programa katılabilme avantajı sunmaktadır.

CISCO CCNA EĞİTİMİ

CISCO Sertifikalarına Sahip Olmanın Kişilere ve Kurumlara Getireceği Yararlar    
Günümüzde her kurum için network altyapısı yaşamsal öneme sahiptir. Bu yüzden kurumlar, network altyapılarının sürekli ve verimli çalışabilmesi için uzmanlarla çalışmayı istemektedir. Cisco kariyer sertifikalarına sahip olmak, dünyanın her yerinde kabul gören saygın ağ uzmanlarından biri olmak anlamına gelir.         
Cisco sertifikalı uzmanlar, network altyapılarını en verimli şekilde tasarlamak, kurmak ve iletişimi sürekli kılmak için gerekli uzmanlığa sahip olduklarını kanıtlamış network profesyonelleridir.      
Uluslararası bağımsız araştırma kuruluşu IDC'nin incelemesine gore 2004 yılında Türkiye'de 20.000'in üzerinde ağ uzmanı açığı olacaktır. Bilgilerini Cisco Sertifikasyonuyla kanıtlamış kişilerin bu alanda çalışabilmeleri olasılığı daha fazladır.            
Cisco sertifikalı uzmanlar, diğer ülkelerdeki network uzmanlarıyla sürekli temas içinde olup diğer ülkelerdeki örnek projeleri yakından izleyebilirler.            
Cisco sertifikalı uzmanlarla çalışan kurumlar, rekabet güçlerini yükseltebilmek için, çağın gerektirdiği bilişim altyapısını en iyi şekilde oluşturabilirler. Bu kurumlar, sürekli gelişen teknolojiyi yakından izlemek, yeni teknolojilerin iş ihtiyaçlarına katkısını analiz etmek ve uygulanabilirliği olan çözümleri en kısa sürede kuruma entegre etmek için gereken vizyona sahip olurlar.            
Kurumlar, sertifikalı uzmanlarla çalıştıkları sürece bilişim altyapısında oluşan problemlerden kaynaklanabilecek her türlü iş ve para kaybını engellemek için gerekli kaynaklara sahiptirler.            
CISCO KARİYER SERTİFİKALARINA SAHİP OLMAK NEDEN ÖNEMLİ?       
Internet'in %85'inin Cisco networking çözümleri üzerinde çalıştığı günümüzde, kurumsal firmaların tamamına yakını network altyapıları için Cisco çözümlerini kullanmaktadır.        
En küçüğünden milyonlarca dolarlık network altyapılarına sahip en büyük firmalara kadar her kurum için network çözümleri yaşamsal öneme sahiptir. Bu yüzden kurumlar network altyapılarını tecrübelerine güvenebilecekleri profesyonellere teslim etmek istemektedirler. Dolayısıyla networking alanında ilerlemek isteyenlerin Cisco sertifikalarına sahip olmaları beklenmektedir.          
Cisco sertifikasyonları, tüm dünyada networking profesyonellerine olan yüksek talebi karşılayabilmek için hazırlanmış ve çeşitli seviyelerde network uzmanları yetiştirmek için planlanmıştır.    
Cisco Certified uzmanlar, network altyapılarını en verimli şekilde tasarlamak, kurmak, iletişimi sürekli kılmak, performansı arttırmak ve altyapıdan kaynaklanan problemleri -oluşmadan- çözerek toplam network maliyetini düşürmek için gerekli uzmanlığa sahip olduklarını ispatlamış ağ uzmanlarıdır.         
Bu yüzden Cisco sertifikaları, IT endüstrisinde yöneticiler tarafından kalite göstergesi olarak kabul edilen ve en fazla itibar gören networking uzmanlık sertifikalarıdır.      
Cisco sertifikalarına sahip olmanın kurumunuza ve size katkıları nelerdir?        
Cisco sertifikalı IT profesyonelleri, network planlamasında, ağ yönetiminde, danışmanlıkta, network kurulum ve destek aşamalarında en üst düzeydeki bilgileriyle mükemmel projelerin mimarı olurlar. Böylece çok daha kısa sürede, çok daha az maliyetle, daha sağlıklı ve verimli sonuçlar alınmasını sağlarlar.          
Cisco sertifikalı IT profesyonelleriyle çalışan kurumlar, rekabet güçlerini yükseltebilmek için, çağın gerektirdiği bilişim altyapısını en iyi şekilde oluşturabilirler.         
Cisco sertifikalı IT profesyonelleriyle çalışan kurumlar, sürekli gelişen teknolojiyi yakından izlemek, yeni teknolojilerin iş ihtiyaçlarına katkısını analiz etmek ve uygulanabilirliği olan çözümleri en kısa sürede kuruma entegre etmek için gereken vizyona sahip olurlar.   
Kurumlar, sertifikalı profesyonellerle çalıştıkları sürece bilişim altyapısında oluşan problemlerden kaynaklanabilecek her türlü iş ve para kaybını engellemek için gerekli kaynaklara sahiptirler.
Sertifikalı profesyonellerle çalışan kurumlar, ihtiyaçlarına karşı düşen çözümleri çok daha iyi planlayarak birlikte çalıştıkları çözüm ortaklarından en yüksek verimi elde edebilirler.
Cisco sertifikaları, IT profesyonellerinin endüstrinin taleplerini karşılayabilecek uzmanlar olduklarını kanıtlar. 
Cisco sertifikaları, tüm dünyada yöneticiler tarafından uzmanlık ve kalite göstergesi olarak kabul edilmiştir.
Cisco sertifikalı profesyoneller çalıştıkları kuruma en yüksek katkıyı sağlayarak daha üst düzey gelir ve sorumluluk sahibi olurlar.
Cisco sertifikalı profesyonelleri, tüm dünyaya yayılmış diğer network uzmanları ile sürekli temas içinde olup diğer ülkelerdeki örnek projeleri yakından izleyebilirler.      
Cisco sertifikalı profesyoneller, her yıl gerçekleşen ve tüm dünyadan konularında en üst düzeyde uzmanlaşmış network mühendislerinin katıldığı networkers toplantısına davet edilirler. Bu toplantılara katılarak 300'den fazla ileri teknoloji semineri arasından seçim yapmak ve ilgilenilen konularda sürekli önde kalmak mümkündür.

BİLGİNÇ.COM

  Java sertifikasyonuna sahip olmanın avantajlarından bahsetmeye başlamadan önce neden Java sorunun cevabını arayacağız. Java dünyadaki en yaygın dillerden biridir. Dünyada yaklaşık 800 milyon bilgisayar,  2 milyara aşkın mobil cihaz ve 3,5 milyar akıllı kartta kısaca 6 milyar cihazda Java dili kullanılmaktadır. Java dili yazdığınız uygulamalar, Java API dışında bir kütüphane kullanmadığı için, her platformda çalışır. Dolayısıyla yazdığınız uygulamaları daha kolayca yayabilirsiniz. Java uygulamalarını bir kez yazıp her yerde çalıştırabilirsiniz. Java güçlü hafıza yönetimine sahip olduğundan programcı hatalarını yakalayabilir ve her nesne için güvenli bir çalışma ortamı sağlar.                     

BİLGİNÇ IT ACADEMY         

International Business School LogosuBu blog yazımızda International Business School tarafından düzenlenen sertifika programlarının kişisel gelişiminize nasıl katkı sağladığını anlatacağız. Kişisel gelişim yaşam boyu öğrenme stratejisi çerçevesinde devamlılığı olan bir süreçtir. özellikle bilgi çağında olduğumuz ve bilginin baş döndürücu bir hızla değiştiği gerçeği kişisel gelişimi daha da önemli kılmaktadır. Kişisel gelişim süreci en iyi olarak çeşitli sertifika programlarıyla yönetilir ve gelişim ihtiyaçlara göre sürdürülür. Peki sertifika programları kişisel gelişiminize tam olarak ne faydalar sağlar.           
Sertifika programları kişinin ihtiyaç duyduğu bilgiyi, eksiklik hisettiği tecrübeyi sağlayan veya yetersiz kaldığı durumlarda sorunlarına çözüm niteliği taşıyan eğitimlerin genel adıdır. Kişisel gelişimin önünde ki en büyük sorunlardan olan mesleki yetersizlik, tecrübe eksikliği, özgüven düşüklüğü, başarısızlık korkusu ve çeşitli endişeler bir çok insanın kabusudur.  Bu kabuslar kişinin yetenek ve potasiyelini tam olarak kullanmasını engellediği gibi kendisini ifade etmesinde de ciddi sorunlara yol açmaktadır. International business school tarafından düzenlenen sertifika programları mesleki olarak kişisel gelişiminize katkıda bulunduğu gibi kişisel gelişiminizin önünde ki sorunları çözmektedir.     
International Business School Sertifika Programları;      
* Sizin üst düzey eğitim programına katıldığınızı gösterir       
* Sahip olacağınız sertifika kişisel gelişimizin yüksek olduğunu gösterir          
* Eksiklikleriniz bulunsa dahi onu giderecek potansiyele sahip olduğunuzu gösterir     
* Binlerce kişi arasından seçilmenize ve kendinizi göstermenize yardımcı olur 
* İhtiyacınız halinde güçlü referans niteliği  taşır         
* Uzmanlığınızı uluslar arası standartlarda kazandığınızı gösterir       
* Gelişime ve yeniliğe açık olduğunuzu gösterir           
* Altı dolu bir özgüvene sahip olduğunuzu gösterir      
* Kurumsal şirket kültürüne hakim olduğunuzu gösterir
* Liderlik ve yöneticilik becerilerinizin geliştiğini gösterir       
International business school sertifika programları katılımcılarının kişisel gelişimleri için ihtiyaç duyduğu bilgi ve becerileri sunar. Sizde eksikliklerinizden kurtulmak ve ihtiyaç duyduğunuz uzmanlıkları kazanmak istiyorsanız sertifika programlarımıza katılabilirsiniz.                     

BMI BUSINESS MANAGEMENT INSTITUTE  

Sertifika Programları Ne İşe Yarar?       
Günümüzde pek çok danışmanlık firması, kişilerin kariyer gelişimine katkıda bulunmak veya kariyerinin başında olan kişileri doğru yönlendirmek amacıyla sertifika programları düzenliyor. Peki bu programlar ne işe yarıyor?
Bugüne kadar kariyerinizde istediğiniz gelişimi sağladınız ama bundan sonra daha değişik alanlara yönelmek istiyorsunuz. Veya henüz iş yaşamınızın başlangıcındasınız ve iş fırsatlarını daha geniş bir yelpazede değerlendirmek için kendinizi geliştirmek istiyorsunuz. İşte bu noktada sertifika programları devreye giriyor.
Sertifika programları, son yıllarda eğitime verilen önemin de arttığının bir göstergesi. Lise ve üniversite diploması, iş deneyimi gibi konular işe alımda halen gerekli koşul olmasına rağmen, firmalar artık adaylarda çeşitli sertifika ve uzmanlık eğitimi belgeleri de arıyor. Çünkü yeni iş alanlarının açılması, bireylerin farklı becerilere sahip olmaları gerekliliğini de beraberinde getiriyor. Bu programlarda, özellikle bilişim teknolojileri ve yabancı dil eğitimleri başı çekiyor.   
           
Sertifika programları, kişinin uzmanlaşmak istediği alanda sağladığı eğitimlerle oldukça faydalı ve önemli bir programdır. Örneğin, işletme fakültesi işletme bölümünde okuyan bir kişi, kendini insan kaynakları alanında geliştirmek ve bu konuda uzmanlaşmak istiyorsa, sertifika programları eğitimi veren kurumlardan birinde insan kaynakları sertifika programlarına katılarak, kendini bu alanda geliştirebilir ve iş imkanı yaratabilir. İş bulduğu kurumda uzmanlaşmak istediği alanla ilgili bulunan bir eğitim programı diğer adaylardan bir adım önde olmanızı sağlayacaktır. İnsan kaynakları departmanına bu konuda eğitim almamış ve hiçbir sertifika programına katılmamış kişiyle, sizin aranızda oldukça belirgin farklar olacaktır. Bu nedenle de işe alım süreçlerinde sizi diğer adaylardan farklı kılacak eğitim programıdır. Alacağınız sertifika programları sayesinde cv nezde farklılar yaratabilirsiniz. Ayrıca eksikliğini hissettiğiniz kendi kişisel gelişiminizle alakalı konularda da bu eğitimlere katılabilir kendi gelişiminize de katkıda bulunabilirsiniz. Örneğin, isteklendirme konusunda problem yaşayan bir kişi motivasyon ve performans gelişimiyle ilgili sertifika programlarına katılarak uzman kişiler tarafından eğitim alabilirler ve kendilerini bu alanda geliştirebilirler Kendisine bu şekilde değer katmaya çalışan kişiler iş mülakatlarında ve işe alım süreçlerinde daha başarılı bir süreç geçirmektedirler.            

EĞİTİM KURS WEB SİTESİ    

Programın Hedef ve Yararları      
Programı başarı ile tamamlayanlar bulundukları ülkenin resmi kurumu tarafından onaylı orta düzey bir iş yeteneği sertifikası kazanmış oluyorlar.     
Programı başarı ile tamamlayanlar bulundukları ülkenin resmi kurumu tarafından onaylı orta düzey bir iş yeteneği sertifikası kazanmış oluyorlar.     
Örneğin NCFE İngiltere'de sınav düzenleyip sertifika verebilen büyük bir kurumdur. Program sonunda öğrenciler elde ettikleri iş tecrübesi ve gelişmiş İngilizceleri ile ülkelerine döndüklerinde daha fazla ve güzel iş imkânları bulabileceklerdir.   
Work & Study Programının Kişiye Faydaları Nelerdir?  
Yabancı dilinizi geliştirmek ve gelecekteki mesleğinize ilk adımınızı atmak icin harika bir deneyimdir,          
Yeni bir kültür tanımanızı sağlar,        
Kendinizi keşfetmenizi sağlar, 
İş ortamındaki yabancı dilinizi geliştirmeniz icin fırsat yaratır, 
Bazı sektörlerde ve bazı ülkelerde uzun dönemli stajlarda para kazanarak, kendi ayaklarınız üzerinde durmanızı sağlar,           
Tüm ülkelerden insanlarla tanışarak ve çalışarak sosyal yeteneklerinizi geliştirirsiniz, 
Yurt dışında kariyerine başlangıç yapmak isteyenler veya eğitimleri sırasında gelecek meslekleriyle ilgili pratik deneyim elde etmek ve uluslararası referans kazanmak için en etkin yol yurt dışında bir profesyonel staj yaparak çalışma imkânı yakalamaktır,  
Sahip olduğunuz profesyonel ve akademik özgeçmişiniz ve çok yüksek yabancı dil seviyeniz bu konudaki en önemli kriterleri oluşturuyor,     
Yabancı diliniz yeterli seviyede ve üniversite eğitiminize başladıysanız veya yeni mezun iseniz kariyerinize en sağlam adımları yurt dışında profesyonel staj aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz.         
Profesyonel Deneyim& Staj Programının Kişiye Faydaları Nelerdir?        
Ülkenize döndüğünüzde kariyerinizde daha sağlam bir başlangıç yapmanızı sağlar,    
Yurtdışında başlamak istediğiniz kariyerinizi için harika bir ilk adımdır,         
Yurtdışından alacağınız profesyonel referanslar CV'nizin en prestijli noktaları olacaktır,          
Yeni bir kültür tanımanızı sağlar,        
Kendinizi keşfetmenizi sağlar, 
İş ortamındaki yabancı dilinizi geliştirmeniz için fırsat yaratır, 
Bazı sektörlerdeki stajlarda para kazanarak, kendi ayaklarınız üzerinde durmanızı sağlar,      
Tüm ülkelerden insanlarla tanışarak ve çalışarak sosyal yeteneklerinizi geliştirmenizi  
2003'den bu yana, Work & Study Programı "The Step-UP to Work n' Study®" konukseverlik programı adı altında saygın bir Kanada şirketi olan English Bay College Ltd. tarafından yürütülür. English Bay College'in akredite edildiği ve üyesi olduğu kurumlar arasında Kanada Özel Dil Okulları Derneği, Vancouver ve British Colombia Ticaret Odaları ile Uluslar arası Öğrenci Güvenliği Programı yer almaktadır.      
Maaşlı stajınız esnasında saatlik olarak $8 CAD ile $14 CAD arasında para kazanabilirsiniz.   
Ayrıca Kanada'da çalıştığınız sürece vergi ödemeniz gerekmektedir. Maaşınızdan düşülecek olan vergiler eğer kazancınız toplamda $8000 CAD'ın altında ise geri ödenebilmektedir.     
ÖZEL RÖPORTAJ: Kanada Kültür Merkezi Müdürü İsmail İnce ile Work and Study Üzerine!          

PROG          

Programın Faydası  
Proje Yönetiminin Temelleri eğitimi ile proje organizasyonunu,
Proje Yönetiminde Dikkat Edilecek Hususlar eğitimi ile proje sırasında karşılaşılan zorlukların nasıl aşılacağını ve doğru proje planı hazırlamayı,           
Başarılı Toplantılara İmza Atın eğitimi ile toplantının ne olduğunu, toplantı çeşitlerini,
İş Hayatında Zaman Yönetimi eğitimi ile zaman yönetimi tekniklerini ve doğru kullanımlarını, 
Problem Çözme Yeteneğimizi Nasıl Geliştiririz? eğitimi ile problemin ne olduğu, çözüm teknikleri ve karar verme türlerini,           
Stresin Yararları ve Zararları eğitimi ile stresle başa çıkabilme yöntemlerinin yanı sıra stresin olumlu etkinlerini, iş stresi yaratan faktörleri öğreneceksiniz.        
İş dünyasında profesyonellerin aldığı eğitimlerin eş değerindedir.       
Özgeçmişinize İstanbul Üniversitesi onaylı “Proje Yönetimi” sertifikanızı ekleyebilirsiniz.         
Evinizden ya da istediğiniz her mekandan eğitimleri tamamlayabilirsiniz.       
Kurs için zaman ayırmanıza gerek kalmaz. Kurs saatinizi kendiniz belirlersiniz.          
Özellikle iş dünyasına yeni adım atan, yeni mezunlar, genç profesyoneller için faydalı bilgiler içerir.    

CEM ÖĞRETİR İLETİŞİM AKADEMİSİ

Sertifika Ne İşe Yarar       
Eğitimini gördüğünüz alanda bilgilerinizi sağlamlaştırıp, sahip olduğunuz donanımı ispatlamanın ve yeni tecrübeler edinmenin en güzel yollarından bir olan sertifika programı pek çok alandan öğrenciye hitap etmektedir. Sertifika Programları;    
Katılımcının eğitim gördüğü alandaki bilgilerine katkıda bulunacağı için, katılımcının uzman olduğu alanda, yani mesleki anlamda kendine olan güvenini artırır. 
Çalışacağınız alanda ön plana çıkmanızı sağlar. Sektörünüzde uzmanlaşmanıza yardımcı olur. 
Alanınızla ilgili bilgilerinizi uluslar arası alanda da pekiştirmiş olacağınızdan vizyonunuz genişleyecektir.      
Belli bir konuda uzmanlaşmaya yönelik hazırlanan sertifika programlarına olan talep son 5 yıl içerisinde % 400 artmıştır.                       

SÜREKDER    

"Sertifikanın Faydaları Nelerdir?
1- Rekabet Avantajı Sağlar: Araştırmalar gösteriyor ki, sertifika sahibi insanlar daha hızlı ve verimli çalışmakta, yönetim konusunda daha başarılı olmaktalar. Onlarla beraber görev aldıkları kurulular da hedeflerine daha kolay ve çabuk ulaşmakta, böylelikle rakiplerinin önüne geçmekteler. 2- İş Bulma Kolaylığı: Sertifikalı personelin daha üstün standartta hizmet vereceği ve işe daha uygun olduğu bilindiği için, şirketler de tercihlerini onlardan yana yapmaktalar. 3- Zamandan Kazanma Şansı: Uzun yıllar süren deneyimler sonucu edinilen bilgileri konsantre sertifika programlarında öğrenme fırsatından faydalanarak, önceden yapılmış hataları tekrarlamadan, daha hızlı ve verimli bir başlangıç yapmaya olanak sağlar."             

NTV.COM     

"Sertifika programları ne işe yarar?
Günümüzde pek çok danışmanlık firması, kişilerin kariyer gelişimine katkıda bulunmak veya kariyerinin başında olan kişileri doğru yönlendirmek amacıyla sertifika programları düzenliyor. Peki bu programlar ne işe yarıyor?
Güncelleme: 04:06 ET 16 Temmuz 2005 Cumartesi
İSTANBUL - Bugüne kadar kariyerinizde istediğiniz gelişimi sağladınız ama bundan sonra daha değişik alanlara yönelmek istiyorsunuz. Veya henüz iş yaşamınızın başlangıcındasınız ve iş fırsatlarını daha geniş bir yelpazede değerlendirmek için kendinizi geliştirmek istiyorsunuz. İşte bu noktada sertifika programları devreye giriyor."       

NTVMSNBC WEB SİTESİ      

Sertifika programlarının yüksek lisans programlarından farkları şöyledir:  
Sertifika programlarının amacı, katılımcıya pratik bilgiler vermektir. Daha akademik nitelikteki yüksek lisans programlarından farklı olarak sertifika programlarında büyük şirketlerin üst düzey yöneticilerine tanışma ve onlarla bilgi alışverişinde bulunma imkanı verilir.    
Sertifika programlarının amacı, katılımcıya pratik bilgiler vermektir. Daha akademik nitelikteki yüksek lisans programlarından farklı olarak sertifika programlarında büyük şirketlerin üst düzey yöneticilerine tanışma ve onlarla bilgi alışverişinde bulunma imkanı verilir.    
Sertifika programları yüksek lisans programlarına göre daha ekonomiktir.       
Yüksek Lisans programları daha genel bir eğitim sunarken, sertifika programları daha mikro çerçevede, özelleşmiş eğitim verilir. 
Genellikle 9-24 hafta arası olmak üzere,yüksek lisans ve lisans eğitimine göre çok daha kısa sürerler.
Eğitim genellikle uygulama ağırlıklıdır.           
Esnek başlangıç tarihleri ve kabul kolaylığı vardır.                  

MEZUN.COM WEB SİTESİ     

Neden Yurtdışında Sertifika Programı?  
Yurtdışında eğitim almak için yeterli zaman ve kaynağa sahip olmayabilirsiniz veya yüksek lisans eğitimi öncesi yurtdışı deneyim kazanmak istiyor olabilirsiniz.           
sertifika-programlariSertifika programları deneyim kazanmak için biçilmiş kaftan çünkü:        
Dilediğiniz her alanda sertifika programına katılabilirsiniz,     
Sertifika programları kısa süreli programlardır,           
Hem teorik hem de pratik bir deneyimdir,       
Farklı yaş ve meslek gruplarından insanlarla bir arada olma fırsatı sağlar,       
Kabul şartları zor değildir.      
           

YURTDIŞI EĞİTİM NOKTASI WEB SİTESİ    

Neden Yurtdışında Sertifika ve Diploma 
Yurtdışı eğitim programları içerisinde sertifika – diploma programlarını seçmek için birkaç farklı neden vardır. Ekonomik neden olarak yurtdışında üniversite ve yurtdışında yüksek lisans eğitimi almanın maliyeti oldukça yüksektir ve yurtdışında üniversite için 3-4 yıl yüksek lisans için ise minimum 1 yıla ihtiyaç olduğu için her yıl bu maliyete katlanmak zorundasınızdır. Bu maliyet birçok insanın bütçesini aştığı için yurtdışı eğitimlerini sertifika diploma programı yönünde değerlendirmek isterler. Bir başka neden olarak yurtdışında sertifika – diploma eğitimi veren kurumlar kursu başarıyla tamamlayan öğrencilere orta ve büyük ölçekli şirketlerde staj imkanı tanıdığı için insanlar yurtdışında sertifika programlarını yoğun olarak tercih ederler. İnsanların yurtdışında sertifika – diploma programlarına yoğun ilgi göstermelerinin ana nedenleri bunlardır. Yurtdışında sertifika programları 4 hafta gibi kısa bir süre alınabileceği gibi isteğe göre kapsamı genişletilerek 1 yıl gibi uzun bir sürede de alınabilir.   
Yurtdışında sertifika Programlarını Yurtdışında Master Programlarından Ayıran Özellikler        
Yukarıda da detaylı bir şekilde üzerinde durduğumuz bir konu olarak yurtdışında sertifika programları master programlarına göre oldukça ekonomik programladır.  
Yurtdışında sertifika programları master programlarının aksine daha kısa süreli programlardır.          
Yurtdışında sertifika programları kabul koşulları master programlarına göre daha esnektir. Sertifika programlarına kabul almak daha hızlı ve kolaydır.   
Master programlarını yılın belirli dönemlerinde katılım şansı tanırken yurtdışı eğitim programları iken sertifika programları yılın çeşitli dönemlerinde katılma hakkı tanır.  
Sertifika programlarında edindiğiniz bilgiler daha pratik bilgiler olmakla birlikte bu bilgileri hayat geçirme şansınız çok daha fazla olacaktır. Yurtdışında master programları akademik programlar olduğundan teorik bazda daha çok çalışma gerektiren ve hayat geçirilmesi zaman alan programladır.                   

KONSEPT     

"Sertifika Programları Neden Önemlidir?
İnsanlar, hangi akademik eğitimi almış olurlarsa olsunlar, mesleklerinde daima yenikler yaşanır. Yada bazı insanlar aldıkları eğitimin dışında bir iş yapmak zorunda kalır. İşte hem meslekteki yenilikler hem de ayrı bir sektör olan yeni iş alanınızda bilmeniz gerekenlerin tümü, sertifika eğitimi ile verilmektedir.
Sertifika eğitimi kendinizi geliştirmenize, görevinizde yükselmeniz, yönetici olabilmeniz için işyerinizdeki diğer servisler, birimler hakkında akademik bilgi sahibi olabilmenizin yolu sertifika eğitimidir.
İş başvurusu yaptığınızda diplomanızın yanında, başvurduğunuz iş ile ilgili sertifikaların başvuru evraklarınızda yer alması, işe kabulünüz için önemli artılar oluşturur."     

PROJE EĞİTİM MERKEZİ      

PEM Proje Eğitim Merkezi        
 ACP Sertifikası Neden Önemli?   
Son zamanlarda çevik yöntemler ile ilgili çok tartışılan sertifikasyonlara yönelik görüşlerimi, tecrübe ve gözlemlerime bağlı olarak paylaşmak isterim.        
Dünya üzerinde bir çok farklı kurum, çevik yöntemler ve bu yöntemlerin en yaygını olan Scrum için sertifikasyon programları sunmaktadır. Bunların arasında en popüler olanları şu şekilde listeleyebiliriz.  
Proje Yönetimi Enstitüsü (PMI)  
Scrum.org        
Scrum Alliance 
PMI-ACP (Agile Certified Practitioner):  PMI tarafından verilen ACP sertifikası çevik yaklaşım ve yöntemler ile ilgili bilgilerin pekiştirilmesi ve ölçülmesine yönelik bir sertifikadır.   
Bu üç kurumun sağladığı sertifikasyonların hangisinin daha önemli ve geçerli olduğu konusunda kesin bir şey söylemek çok doğru olmasa da, PMI kurumunun bilinirliği ve güvenilirliği nedeniyle ACP sertifikasının bir adım daha önde olduğunu düşünüyorum.  
ACP sertifikası çevik yöntemlerin tümüne hitap ederken, diğer sertifikalar sadece belirli çevik yöntemlere özeldir. ACP sertifikasını diğerlerinden ayıran önemli farklılıklardan birisi de PMI kurumunun sertifika sahibi olmak isteyen adaylarda belirli ön koşullar aramasıdır.  
PMI-REP statüsündeki bir kurumdan 21 saat “Çevik Proje Yönetimi” eğitimi alınması   
Son 5 yıl içinde 2000 saatlik genel proje tecrübesi      
Son 3 yıl içinde 1500 saat çevik proje tecrübesi          
PMI akredite test kurumları tarafından düzenlenen, 120 sorudan oluşan 3 saatlik bir sınav sonrası en az 80% başarı (PMI tarafından açıklanmasa da, bazı kaynaklarda bu şekilde belirtilmektedir) ile ACP sertifikası alınabilmektedir. 
Diğer sertifikalardan farklı olarak; ACP sertifikasının 3 yıllık geçerlilik süresi vardır ve PMI sertifika sahiplerinin kendilerini geliştirmeleri ve öğrenmelerine dayalı bir sertifika yenileme süreci getirmektedir.      
Özetle; PMI-ACP sertifikasının çevik yöntemlerle ilgili olan profesyoneller için diğer sertifikalara göre öncelikli olmasının temelde 2 önemli sebebi vardır.          
PMI gibi geçerliliği ve bilinirliği oldukça yüksek olan bir kurum tarafından verilmektedir.        
PMI-ACP sertifika sınavı ve eğitimleri çevik bazlı farklı metodlarda (XP, Lean, Kanban, DSDM, FDD, Scrum,...) uzman olan profesyoneller tarafından hazırlanmaktadır. Scrum.org veya Scrum Alliance gibi tek bir çevik yönteme bağlı kalmayan bir sertifikadır.     

İNSAN KAYNAKLARI EĞİTİM BLOĞU

Niçin Finans Eğitimi Almalısınız? 
Posted on 17 Şubat 2016 by sertifikaprogramlariblog 
Finans alanında kariyer planı yapan çalışanlar ile üst ve orta düzey yöneticilere hitap eden İBS Türkiye finans eğitimi sertifika programı, finans konusunda bakış açısı edinmek isteyen tüm profesyonellere yönelik olarak veriliyor.  
Şirket yönetiminde en kritik noktaların başında, finans yönetimi geliyor. Bütçeleme, stratejik planlama, yıllık karlılık planı, finansal raporlama, risk ve getiri analizi, sermaye maliyeti gibi konular, şirketlerin uzun vadedeki başarısını belirleyen önemli etmenler arasında yer alıyor. Bu nedenle, hem yöneticilerin hem de finans departmanı çalışanlarının sahip olması gereken temel nitelikler arasında yetkin finansal yönetim becerisi yer alıyor.   
Finansal yönetim konusunda uzman olan çalışanlar ve yöneticiler, şirketlerin en fazla ihtiyaç duyduğu personeller arasında yer aldığından, finans eğitimi almış olan departman çalışanlarına daha fazla ihtiyaç duyuluyor. Kariyer hedefi olan ve kendini geliştirmek isteyen çalışan ve yöneticiler, IBS finans eğitimi ile kendini geliştirme şansı buluyor.         
Finans eğitimi İstanbul programları kapsamında, bölgesindeki en nitelikli sertifika programlarına sahip olan İBS Türkiye tarafından yetkili ve etkin bir şekilde veriliyor. IBS Türkiye’nin sunduğu diğer sertifika programları ve finans eğitimi içeriği hakkında ibsturkiye.com/ adresinden detaylı bilgi alabilirsiniz.           

BOZOK ÜNİVERSİTESİ BOSUYAM    

NİÇİN SÜREKLİ EĞİTİM                   
           Sürekli veya yaşam boyu eğitim "kişisel, toplumsal, sosyal ve  istihdam açısından  bilgi, beceri  ve  yeterlilikleri  arttırmak amacıyla yaşam boyunca sürdürülen öğrenim etkinliği" olarak tanımlanmaktadır. Sürekli eğitim, bilgi ve yeterliliklerinin gelişimini destekleyen  tüm  eğitim  öğretim  ve  öğrenme  etkinliklerini  içerir.  Amacı  tüm  vatandaşların  bilgiye  dayalı  topluma  uyum sağlamalarına  ve  yaşamlarını  daha  çok kontrol  edebilmeleri  için sosyal  ve  ekonomik hayatın tüm evrelerine aktif bir şekilde katılmalarına imkan vermektir.
        Sürekli eğitimin genel amacı ; eğitim yoluyla  toplumu  ileri  bir  bilgi toplumu haline  getirmek,  daha  çok ve  daha iyi iş imkanı sağlamak ve sosyal  bütünlüğü  geliştirmek  olarak  özetlenebilir.  Bu  yüzden  sürekli  eğitim  okullarda,  üniversitelerde,  evde  yada toplum içinde diğer herhangi bir yerde  gerçekleştirebilmektedir. Günümüzde,  her birey,  gelişim ve değişime  uyum sağlamak  için;  kendi kişisel yeteneklerini, işe  ilişkin  becerilerini ve yeterliliklerini geliştirmek  amacıyla  sürekli öğrenme  çabası  içinde  olmalıdır.               
          Bozok Üniversitesi, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BOSUYAM), üniversitemizin önlisans, lisans, yüksek lisans,  doktora eğitim programlarının  yanında  yaşam  boyu  öğrenimin  öneminden  yola  çıkarak  toplumun  sürekli  öğrenim ihtiyacını  karşılamak  için  kurulmuştur. BOSUYAM, Yozgat ilinin  bir sanayi  kenti  olduğunu  da  göz  önünde  bulundurarak, üniversitemiz  fakülte ve  yüksek okullarının uzman oldukları alanlarda üstün nitelikte ve  talebe uygun olarak kısa ve uzun süreli sertifika, kurs veya seminer programları düzenlenmektedir.           

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ

http://www.sem.btu.edu.tr/index.php?sid=6449

Neden Sürekli Eğitim?      
           Sürekli veya yaşam boyu eğitim "kişisel, toplumsal, sosyal ve  istihdam açısından  bilgi, beceri  ve  yeterlilikleri  arttırmak amacıyla yaşam boyunca sürdürülen öğrenim etkinliği" olarak tanımlanmaktadır. Sürekli eğitim, bilgi ve yeterliliklerinin gelişimini destekleyen  tüm  eğitim  öğretim  ve  öğrenme  etkinliklerini  içerir.  Buradaki hedef, tüm  vatandaşların  bilgiye  dayalı  topluma  uyum sağlamalarına  ve  yaşamlarını  daha  çok kontrol  edebilmeleri  için sosyal  ve  ekonomik hayatın tüm evrelerine aktif bir şekilde katılmalarına imkan vermektir.        
         Sürekli eğitimin genel amacı ; eğitim yoluyla  toplumu  ileri  bir  bilgi toplumu haline  getirmek, ve sosyal  bütünlüğü  geliştirmek  olarak  özetlenebilir.  Bu  yüzden  sürekli  eğitim  okullarda,  üniversitelerde,  evde  yada toplum içinde diğer herhangi bir yerde  gerçekleştirebilmektedir. Günümüzde,  her birey,  gelişim ve değişime  uyum sağlamak  için;  kendi kişisel yeteneklerini, işe  ilişkin  becerilerini ve yeterliliklerini geliştirmek  amacıyla  sürekli öğrenme  çabası  içinde  olmalıdır.                    

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ        

Neden SEDAM?       
Çankaya Üniversitesi Sürekli Eğitim, Danışma ve Araştırma Merkezi SEDAM, özellikle yönetim becerilerinin geliştirilmesi ile ilgili konularda eğitim verme amacıyla kurulmuştur.    
Bu yıl SEDAM, profesyonel satış tekniklerinden pazarlama yönetimine, insan kaynakları yönetiminden muhasebe ve finansman yönetimine, finansçı olmayanlar için finanstan halkla ilişkilere, bilgisayardan genel ingilizce, TOEFL, KPDS’ye kadar farklı alanlarda eğitim programları düzenlemektedir.           
Ülkemizde de yaygın şekilde kullanılmaya başlanan “küreselleşme” olgusu içinde örgütler, hem iç, hem de dış pazarlarda daha iyi rekabet edebilmek için sürekli olarak kendilerini yenilemek ve geliştirmek zorundadırlar. Eğitimin, örgütün verimlilik ve etkinliğini arttırmak amacına hizmet eden bir araç olduğu düşünüldüğünde, amaçlarını gerçekleştirme sorumluluğunu yüklenmiş bulunan yönetici ve çalışanlar da gelişen ve değişen dünya koşulları karşısında eğitime gereksinim duymaktadır.   
Tüm bu programlarda ortaya konulan ortak misyon, işletmelerde ihtiyaç duyulan uzman kadroların oluşmsının desteklenmesi, modern yönetim tekniklerinin farklı sektörlerin her kademesinde uygulanmasının sağlanması ve işletmelerin bilgi eksikliklerinin giderilmesi, problemlerine çözüm aranması olarak ortaya konulmuştur. 

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ KABUSEM 

NİÇİN SÜREKLİ EĞİTİM       
           Sürekli veya yaşam boyu eğitim "kişisel, toplumsal, sosyal ve  istihdam açısından  bilgi, beceri  ve  yeterlilikleri  arttırmak amacıyla yaşam boyunca sürdürülen öğrenim etkinliği" olarak tanımlanmaktadır. Sürekli eğitim, bilgi ve yeterliliklerinin gelişimini destekleyen  tüm  eğitim  öğretim  ve  öğrenme  etkinliklerini  içerir.  Amacı  tüm  vatandaşların  bilgiye  dayalı  topluma  uyum sağlamalarına  ve  yaşamlarını  daha  çok kontrol  edebilmeleri  için sosyal  ve  ekonomik hayatın tüm evrelerine aktif bir şekilde katılmalarına imkan vermektir.
        Sürekli eğitimin genel amacı ; eğitim yoluyla  toplumu  ileri  bir  bilgi toplumu haline  getirmek,  daha  çok ve  daha iyi iş imkanı sağlamak ve sosyal  bütünlüğü  geliştirmek  olarak  özetlenebilir.  Bu  yüzden  sürekli  eğitim  okullarda,  üniversitelerde,  evde  yada toplum içinde diğer herhangi bir yerde  gerçekleştirebilmektedir. Günümüzde,  her birey,  gelişim ve değişime  uyum sağlamak  için;  kendi kişisel yeteneklerini, işe  ilişkin  becerilerini ve yeterliliklerini geliştirmek  amacıyla  sürekli öğrenme  çabası  içinde  olmalıdır.   
          Karabük  Üniversitesi, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KABÜSEM), üniversitemizin önlisans, lisans, yüksek lisans,  doktora eğitim programlarının  yanında  yaşam  boyu  öğrenimin  öneminden  yola  çıkarak  toplumun  sürekli  öğrenim ihtiyacını  karşılamak  için  kurulmuştur. KABÜSEM, Karabük  ilinin  bir sanayi  kenti  olduğunu  da  göz  önünde  bulundurarak, üniversitemiz  fakülte ve  yüksek okullarının uzman oldukları alanlarda üstün nitelikte ve  talebe uygun olarak kısa ve uzun süreli sertifika, kurs veya seminer programları düzenlenmektedir.           

BOZOK ÜNİVERSİTESİ BOSUYAM    

"Neden Sürekli Eğitim?
 Başta teknoloji olmak üzere çevremizdeki her olgu hızla ve sürekli olarak değişmektedir. Kuruluşların varlıklarını sürdürebilmeleri bu değişime ayak uydurmalarına bağlı olduğundan, sürekli eğitim karşımıza temel bir varoluş koşulu olarak çıkmaktadır.
 Gelişen Dünya’ya ayak uydurmak için, çağdaş toplumların gerisinde kalmamak için nitelikli elemanları geleceğin atıl iş gücüne dönüştürmemek için; SÜREKLİ EĞİTİM..."           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder