17 Mayıs 2020 Pazar

TASARRUF KONUSUNDA ARAŞTIRMA YAPILMASI KONULU ÖNERİLER




TASARRUF KONUSUNDA ARAŞTIRMA YAPILMASI KONULU ÖNERİLER


02.2015
(Bu öneriler aslında akademi dünyasının çalışma sahasını ilgilendiriyor. Bu konularda araştırmalar yapılmış olsaydı olası web sitesi için de sağlam bir bilgi altyapısı mevcut olurdu).
·          “Dikkatli para harcamama” davranışları nelerdir? Bu konu bam teli. Bir anket çalışması yapılabilir.

·          “Karşılaştırmalı ülkeler tasarruf araştırması” dokümanı aranabilir. Burada kastetmek istediğim tüketicilerin elektrik, su, yakıt vs. günlük yaşamlarında ceplerini ilgilendiren konulardaki davranışları. G8 ülkelerinin vatandaşlarının davranışlarının bizim vatandaşlarımızla karşılaştırılması… (Başka toplumlarla karşılaştırmalı araştırmalar olmalı. )

·          Folklor konu alanında Türklerin tasarruf davranışları, düşünceleri vs. nelerdir?

·          Neden piyasada sadece tek tasarruf kitabı var? (http://www.idefix.com/kitap/tasarruf-rehberi-turkiyede-israfin-boyutlari-turan-kaya/tanim.asp?sid=XQFO3INPJR5RTMH73BO9 ) “Bu konu talep görmez” düşüncesi mi yayınların önünü kesiyor?

·          Kişilerin tasarruf konusuna olumsuz bakış açısı mevcut.  “Neden insanlara tasarruf konusu sevimli gelmiyor?” Sabit fikirler neler?

·          Halk şu anda en çok hangi tasarruf pratiklerini uyguluyor bilmiyoruz.

·          Bir araştırma yapılmalı: “Tasarruf denilince ne anlıyoruz”

·          “Neden tasarruf yapamıyoruz?” başlıklı analizler hazırlamak yararlı olabilir. Webde bu konuda bilgi var mı bakılabilir. Beyin fırtınası yapılabilir. Şu linkin 2. sayfasında bazı bilgiler var. 2. Sayfa. http://www.ito.org.tr/itoyayin/SY0075419.pdf

·          Ülkemizde tasarruf eğilimleri para biriktirme sahası ile sınırlı olarak araştırılmış. Peki, “tüketicilerin dikkatli para harcamaları” kapsamında günlük hayatta tasarruf önerilerini uygulamaları araştırılmış mı? Araştırıldıysa, kaç araştırma var?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder