4 Mayıs 2020 Pazartesi

ATATÜRK ARAŞTIRMALARI İÇİN REHBER İNTERNET SİTESİ KURULDU



HABER BÜLTENİ
ATATÜRK ARAŞTIRMALARI İÇİN REHBER İNTERNET SİTESİ
ATATÜRK ARAŞTIRMALARI İÇİN REHBER İNTERNET SİTESİ KURULDU
16.5.2007

‘Atatürk Yayınları Dokümantasyon Sistemi’nin bulunmamasından hareketle kurulan  www.atamiz.org sitesi yayına başladı.  Sitenin içeriğinde Atatürk hakkındaki 675 kaynakçanın künye bilgileri yer alıyor. Bunlardan internette yer alan 170’inin linkleri verildiği için bir tıklama ile de bu kaynakçalara ulaşmak mümkün. Bu özelliğiyle site “Atatürk Kaynakçalarının Kaynakçası” özelliğine sahip.
 Sitenin hedefi “Atatürk konulu tüm kaynakçalara erişimi internet üzerinden sağlamak ve böylelikle Atatürk konulu araştırma yapmak isteyenlere kolaylık getirmek”  olarak açıklanmış. Alanındaki ilk sitede bu hedef doğrultusunda  yayıncı ve yazarlara yönelik çağrılar yer alıyor. Yapılmak istenen projeye bir örnek olması için, yazar Türker Acaroğlu’ndan alınan izinle 1300 sayfalık eseri “Açıklamalı Atatürk Kaynakçası” sitede yer alıyor. Yayınlanmış bütün Atatürk kaynakçalarının internette yer alabilmesi için 38 bin sayfanın taranmasının gerekli olduğu sitede açıklanmış.
 Sitede Atatürk Dokümantasyonu için yapılması gerekenlerden bir kısmı da listelenmiş.
 Kitap okumaya büyük önem veren Atatürk’ün bu davranışına ilişkin fotoğraflarına da sitede yer verilmiş.
 Sitenin kurucusu Bülent Ağaoğlu sitenin hazırlanma sebebi için “Günümüze kadar, Atatürk için güncel ve internet üzerinde çalışan bir kaynakça hizmeti muhakkak geliştirilmiş olmalıydı. Atatürk konusunda yayın arayanlara rehberlik edecek sistematik hizmetlerin ortaya konmamış olması büyük bir boşluktur.  Bu şartlarda mevcut kaynakçaları bir sitede listelemek ilk elde yapılması gerekendi” şeklinde açıklıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder