16 Mayıs 2020 Cumartesi

SARIMSAK KAVURMA KAVRULMUŞ SARIMSAK




SARIMSAK KAVURMA
KAVRULMUŞ SARIMSAK

12.2017

1

İlgili yabancı link: 
“Eat 6 cloves of roasted garlic and see noticeable health benefits in under 24 hours”. 20.1.2017. https://en.newsner.com/taste/eat-6-cloves-of-roasted-garlic-and-see-noticeable-health-benefits-in-under-24-hours/
2
3
4
Haberlerde  kaynak olarak "Amerikan Tıp Derneği Dergisi'nde yayımlanan bir makale" referans gösterilmiş. şimdiye kadar bu makalenin künyesini bulamadım.
5
6
7
“Daha sağlıklı kalabilmeniz için size bir tavsiyemiz olacak. Özellikle 6 diş sarımsağı kavurarak yapılan bu tariften yaralanmalısınız. Her gün hızlı sonuç alabileceğiniz bir yöntemdir ve gerçekten işe yarıyor. Özellikle hızlı kilo vermek isteyen, bağışlık sistemini güçlendirmek isteyenler için bu yöntem son derece başarılıdır. https://www.youtube.com/watch?v=E4ONEZVT1ag
8
9
10
11
12
“TAZE SEBZE VE MEYVE TÜKETİN: Önemli bir not: 24 saat içinde vücudunuzda tüm bu etkilerin meydana gelmesini istiyorsanız gün boyunca yiyeceğiniz her şeye dikkat etmeniz gerektiğini unutmayın. Kavrulmuş sarımsakları yedikten sonra 24 saat boyunca bol bol su için, taze sebze ve meyveler tüketin. Ana yemek olarak da yine hafif, mümkünse kolayca sindirilebilir, protein açısından zengin yemekler tercih edin. Rafine, yani işlenmiş şeker ve gıdalardan da uzak durun.” http://www.maranki.com/tr-TR/haberler/3157/kavrulmus-sarimsak-mucizesi
13
14
SARIMSAK KOKUSU
15
“Marul, nane, elma
En çok işe yarayan yiyeceklerin marul, nane ve elma olduğu görüldü. Bunlar piştiğinde aynı etkiyi göstermiyordu. Demek ki bu yiyeceklerdeki bazı enzimler pişme esnasında parçalanıyor ve işe yaramıyordu.
Barringer'e göre özellikle nane fenolik bileşikler bakımından zengin. Nanenin içerdiği rosmarinik asit sarımsaktaki sülfür bileşiklerine tutunarak kokusuz bir molekül oluşturuyor. Elmada da benzer maddeler olsa da daha düşük seviyede. Fakat maruldaki fenolik bileşikler yeşil çaydakinden de az çıkmıştı.” http://www.bbc.com/turkce/vert-fut-38572868
16
“Nane içerisindeki klorofil maddesi sayesinde, sarımsak kokusuna baskın çıkarak elinizin nane kokmasını sağlar. Ağzınızda sarımsak kokusu varsa taze nane çiğneyebilir, elinizde sarımsak kokusu varsa taze veya kuru nane ile elinizi ovabilirsiniz. Diğer bir yolu ise; kuru nane ile hazırlanmış nane çayını içmektir. Ayrıca taze nane yapraklarını elinizde sıkarak çıkan suyu tüm elinize krem yapar gibi sürebilirsiniz. Bu sayede elinizdeki sarımsak kokusundan da kurtulabilirsiniz”. http://www.mavikadin.com/agizdaki-eldeki-sarimsak-kokusu-nasil-gider-sarimsak-kokusuna-ne-iyi-gelir
17
Sarımsağın vücutta gösterdiği ilk ve hızlı etkiler tamamlandıktan sonra, yani 10. saatin ardından sarımsak daha büyük etkileriyle boy gösteriyor. Şöyle ki:
·         Damarlar temizleniyor ve vücut, kalp ve damar rahatsızlıklarına karşı daha korunaklı hale geliyor.
·         Kan basıncı ve buna bağlı olarak da tansiyon dengeleniyor.
·         Vücudun kolesterol dengesi düzenleniyor.
·         Vücuda giren ağır metaller vücuttan uzaklaştırılıyor.
·         Yorgunluk hissinin yok olmasını sağlıyor.
·         Vücudun savunma mekanizmasını güçlendirerek bağışıklık sistemini daha dayanıklı hale getiriyor.
·         Kemiklerin güçlenmesine destek oluyor.
·         Sağlıklı hücrelerin ömrünü uzatıyor.
18
19
20
 Yiyebildiğiniz kadar karnabahar ve lahana yiyin
Sağlıkla ilgili 'yanlış' diye bilinen şeylerin çoğunun doğru, 'doğru' diye bilinen şeylerin çoğunun da yanlış olduğunu dile getiren Prof. Dr. Müftüoğlu, şunları söyledi: "Mide hapını yutarsanız hapı yutmuş olursunuz. Mide pompası çalışmazsa asit üretemez. Bu durumda da mikrop oluşur. Proteini sindiremezsiniz. Yiyebildiğiniz kadar karnabahar ve lahana yiyin.
Lahanayı sarma olarak değil, turşu olarak yiyin. Karnabaharı da çiğ yiyin. Bunlarda bol sülfür var. Sağlıklı ve uzun ömürlü olmak istiyorsanız karnabahar, lahana yiyin ama mide hapı yutmaktan vazgeçin."

Sağlıklı beslenmek için 'glutation' içeren ürünlerin tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Müftüoğlu, "'Glutation' benim gündeme sokmaya çalıştığım bir konu.
Vücudun doğal silahlarından biri. 'Glutation' vücudun orkestra şefi, temizlik işleri müdürü gibidir. 'Glutation' için karnabahar, lahana, sarımsak, soğan, turp, baharatlar, zerdeçal, tarçın, zencefil yiyin, en önemlisi egzersiz yapın" dedi. Kaynak: Osman Müftüoğlu açıkladı: "Yiyebildiğiniz kadar yiyin"
21
“UZMAN GÖRÜŞÜ Prof. Dr. Erol AVŞAR Sarımsaklı limon suyu faydalı mı? “Ezilmiş veya parçalanmış 40 diş sarımsak, iki litre limon suyu içerisinde 20 gün bırakılıyor. Her sabah yarım çay bardağı bu sıvıdan içmenin sağlığı koruyup güçlendirdiği, kanseri önlediği, bağışıklığı desteklediği öne sürülüyor. Bu bilgi doğru mu?”
Eğer koku problemi sizi rahatsız etmiyorsa, özellikle ezilmiş ya da parçalanmış sarımsağı taze taze yemenin sağlığa mükemmel yararlar sağladığı kesindir. Akdeniz ve Ortadoğu mutfağının bu mükemmel lezzet unsuru yalnız iştahınızı açmaz, sağlığınızı da güçlendirir. Sarımsakta bol miktarda bulunan allisin maddesinin kolesterolü azalttığı, kanı inceltip pıhtılaşmayı dengelediği, dolayısıyla başta koroner arter hastalığı ve felç olmak üzere damar sertliği ile ilgili problemleri geciktirdiği biliniyor. Sarımsağın kanseri önlemede de güçlü bir doğal destek olduğunu artık herkes kabul ediyor. Diğer taraftan sarımsak bir antibiyotik gibi de çalışıyor, mikropları öldürmede de mükemmel bir doğal ilaç. Kısacası yukarıdaki yöntemin faydalı olup olmayacağını bilmem ama taze tüketilen sarımsağın sağlığa faydalı olduğu kesindir.

YILLANMIŞ SARIMSAK MUCİZESİ..! Prof. Dr. Necat Yılmaz’dan farklı bir tarif… Prof. Dr. Necat Yılmaz, yıllanmış sarımsak ekstraktının (AGE) karaciğeri koruyucu, savunma sistemini güçlendirici, kanseri önleyici etkiye sahip olduğunu belirterek, ”Yıllanmış sarımsak ekstraktı (AGE), kötü kokmayan gençlik iksiri gibidir” dedi. Prof. Dr. Yılmaz, yıllanmış sarımsak ekstraktı (AGE) kullanımının birçok faydası bulunduğunun bilimsel olarak ispatlandığını, Anadolu insanının aslında kendi geliştirdiği yöntemlerle çoğu zaman kendi devasını bulduğunu söyledi.
ÇİĞ TÜKETİM FAYDAYI ENGELLİYOR Türkiye’de çok sık tüketilen sarımsağın çiğ yendiğinde yarardan çok zarar görüldüğünü, çiğ tüketimin sarımsaktan faydalanılmasını engellediğini ifade eden Prof. Dr. Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
”Çiğ tüketilen sarımsaktaki ‘Allicin’ denen madde, kolesterol düşürme etkisi yanında, karaciğer, mide, bağırsak sistemini tahriş edip, erkeklerde sperm hareketlerini yavaşlatmaktadır. Oysa dövülmüş sarımsak suda en az 6 ay kadar bekletildiğinde mucize bileşiği ”S-Alilsistein (SAC)” açığa çıkmaktadır. Bu mucize madde karaciğeri koruyucu, savunma sistemini güçlendirici, kanseri önleyici ve tüm kemoterapatik ilaçların istenmeyen yan etkilerini azaltıcı etkiye sahiptir. Ayrıca bu ekstrakt, kötü kokmayan gençlik iksiri gibidir. Prof. Dr. Yılmaz, Avrupalı ve ABD’lilerin yıllanmış sarımsak mucizesini keşfettiğini, ilaç yapma hazırlıklarında olduklarını kaydetti.
HAZIRLANIŞI Anadolu’da yaşayan insanların yıllardır kullandığı yıllanmış sarımsak ekstraktı şöyle hazırlanıyor: 1 kilo sarımsak soyulup, iyice eziliyor. Bir kavanozun içine konan ezilmiş sarımsakların içine 1 litre su, 5 adet de limon sıkılarak karıştırılıyor, bu karışımın içine 1 litre de sirke ekleniyor. Bunlar karıştırıldıktan sonra kavanozun kapağı iyice sıkılıp, karanlık ve serin bir yerde 6 ile 10 ay arasında bekletiliyor. Daha sonra yıllanan sarımsak günde bir tatlı kaşığı tüketiliyor. Hiçbir yan etkisi olmayan karışımın kokusuz ve çok lezzetli bir tadı olduğu bildirildi.”.  https://tengritagh.org/2016/10/15/limon-suyu-ve-sarimsagin-inanilmaz-mucizesi/
22
23
24
25

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder