SARIMSAK KAVURMA
KAVRULMUŞ SARIMSAK
12.2017
1
İlgili yabancı link: “Eat 6 cloves of roasted garlic and see noticeable health benefits in under 24 hours”. 20.1.2017. https://en.newsner.com/taste/eat-6-cloves-of-roasted-garlic-and-see-noticeable-health-benefits-in-under-24-hours/
2
3
4
Haberlerde kaynak olarak "Amerikan Tıp Derneği
Dergisi'nde yayımlanan bir makale" referans gösterilmiş. şimdiye kadar bu
makalenin künyesini bulamadım.
5
6
7
“Daha
sağlıklı kalabilmeniz için size bir tavsiyemiz olacak. Özellikle 6 diş
sarımsağı kavurarak yapılan bu tariften yaralanmalısınız. Her gün hızlı sonuç
alabileceğiniz bir yöntemdir ve gerçekten işe yarıyor. Özellikle
hızlı kilo vermek isteyen, bağışlık sistemini güçlendirmek isteyenler için bu
yöntem son derece başarılıdır.” https://www.youtube.com/watch?v=E4ONEZVT1ag
8
9
10
11
12
“TAZE
SEBZE VE MEYVE TÜKETİN: Önemli bir not: 24 saat içinde vücudunuzda tüm bu
etkilerin meydana gelmesini istiyorsanız gün boyunca yiyeceğiniz her şeye
dikkat etmeniz gerektiğini unutmayın. Kavrulmuş sarımsakları yedikten sonra 24 saat boyunca bol bol
su için, taze sebze ve meyveler tüketin. Ana yemek olarak da yine
hafif, mümkünse kolayca sindirilebilir, protein açısından zengin yemekler
tercih edin. Rafine, yani işlenmiş şeker ve gıdalardan da uzak durun.” http://www.maranki.com/tr-TR/haberler/3157/kavrulmus-sarimsak-mucizesi
13
14
SARIMSAK KOKUSU
15
“Marul,
nane, elma
En
çok işe yarayan yiyeceklerin marul, nane ve elma olduğu görüldü. Bunlar
piştiğinde aynı etkiyi göstermiyordu. Demek ki bu yiyeceklerdeki bazı enzimler
pişme esnasında parçalanıyor ve işe yaramıyordu.
Barringer'e
göre özellikle
nane fenolik bileşikler bakımından zengin. Nanenin içerdiği
rosmarinik asit sarımsaktaki sülfür bileşiklerine tutunarak kokusuz bir molekül
oluşturuyor. Elmada da benzer maddeler olsa da daha düşük seviyede. Fakat
maruldaki fenolik bileşikler yeşil çaydakinden de az çıkmıştı.” http://www.bbc.com/turkce/vert-fut-38572868
16
“Nane
içerisindeki klorofil maddesi sayesinde, sarımsak kokusuna baskın çıkarak
elinizin nane kokmasını sağlar. Ağzınızda sarımsak kokusu varsa taze nane çiğneyebilir, elinizde
sarımsak kokusu varsa taze veya kuru nane ile elinizi ovabilirsiniz. Diğer bir yolu ise; kuru nane ile
hazırlanmış nane çayını içmektir. Ayrıca taze nane yapraklarını
elinizde sıkarak çıkan suyu tüm elinize krem yapar gibi sürebilirsiniz. Bu
sayede elinizdeki sarımsak kokusundan da kurtulabilirsiniz”. http://www.mavikadin.com/agizdaki-eldeki-sarimsak-kokusu-nasil-gider-sarimsak-kokusuna-ne-iyi-gelir
17
Sarımsağın vücutta gösterdiği ilk ve hızlı etkiler tamamlandıktan sonra,
yani 10. saatin ardından sarımsak daha büyük etkileriyle boy gösteriyor. Şöyle
ki:
·
Damarlar temizleniyor ve vücut, kalp ve damar rahatsızlıklarına karşı daha
korunaklı hale geliyor.
·
Kan basıncı ve buna bağlı olarak
da tansiyon dengeleniyor.
·
Vücudun kolesterol dengesi düzenleniyor.
·
Vücuda giren ağır metaller vücuttan uzaklaştırılıyor.
·
Yorgunluk hissinin yok olmasını
sağlıyor.
·
Vücudun savunma mekanizmasını güçlendirerek bağışıklık sistemini
daha dayanıklı hale getiriyor.
·
Kemiklerin güçlenmesine destek oluyor.
·
Sağlıklı hücrelerin ömrünü uzatıyor.
18
19
20
“Yiyebildiğiniz
kadar karnabahar ve lahana yiyin
Sağlıkla
ilgili 'yanlış' diye bilinen şeylerin çoğunun doğru, 'doğru' diye bilinen
şeylerin çoğunun da yanlış olduğunu dile getiren Prof. Dr. Müftüoğlu, şunları
söyledi: "Mide hapını yutarsanız hapı yutmuş olursunuz. Mide pompası
çalışmazsa asit üretemez. Bu durumda da mikrop oluşur. Proteini
sindiremezsiniz. Yiyebildiğiniz kadar karnabahar ve lahana yiyin.
Lahanayı
sarma olarak değil, turşu olarak yiyin. Karnabaharı da çiğ yiyin. Bunlarda bol
sülfür var. Sağlıklı ve uzun ömürlü olmak istiyorsanız karnabahar, lahana yiyin
ama mide hapı yutmaktan vazgeçin."
Sağlıklı beslenmek için 'glutation' içeren ürünlerin tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Müftüoğlu, "'Glutation' benim gündeme sokmaya çalıştığım bir konu.
Vücudun
doğal silahlarından biri. 'Glutation' vücudun orkestra şefi, temizlik işleri
müdürü gibidir. 'Glutation' için karnabahar, lahana, sarımsak, soğan, turp,
baharatlar, zerdeçal, tarçın, zencefil yiyin, en önemlisi egzersiz yapın"
dedi. Kaynak: Osman
Müftüoğlu açıkladı: "Yiyebildiğiniz kadar yiyin"
21
“UZMAN
GÖRÜŞÜ Prof. Dr. Erol AVŞAR Sarımsaklı limon suyu faydalı mı? “Ezilmiş veya
parçalanmış 40 diş sarımsak, iki litre limon suyu içerisinde 20 gün
bırakılıyor. Her sabah yarım çay bardağı bu sıvıdan içmenin sağlığı koruyup
güçlendirdiği, kanseri önlediği, bağışıklığı desteklediği öne sürülüyor. Bu
bilgi doğru mu?”
Eğer koku problemi sizi rahatsız etmiyorsa, özellikle ezilmiş ya
da parçalanmış sarımsağı taze taze yemenin sağlığa mükemmel yararlar sağladığı
kesindir.
Akdeniz ve Ortadoğu mutfağının bu mükemmel lezzet unsuru yalnız iştahınızı
açmaz, sağlığınızı da güçlendirir. Sarımsakta bol miktarda bulunan allisin
maddesinin kolesterolü azalttığı, kanı inceltip pıhtılaşmayı dengelediği,
dolayısıyla başta koroner arter hastalığı ve felç olmak üzere damar sertliği
ile ilgili problemleri geciktirdiği biliniyor. Sarımsağın kanseri önlemede de
güçlü bir doğal destek olduğunu artık herkes kabul ediyor. Diğer taraftan
sarımsak bir antibiyotik gibi de çalışıyor, mikropları öldürmede de mükemmel
bir doğal ilaç. Kısacası yukarıdaki yöntemin faydalı olup olmayacağını bilmem ama taze
tüketilen sarımsağın sağlığa faydalı olduğu kesindir.
YILLANMIŞ
SARIMSAK MUCİZESİ..! Prof. Dr. Necat Yılmaz’dan farklı bir tarif… Prof. Dr.
Necat Yılmaz, yıllanmış sarımsak ekstraktının (AGE) karaciğeri koruyucu,
savunma sistemini güçlendirici, kanseri önleyici etkiye sahip olduğunu
belirterek, ”Yıllanmış sarımsak ekstraktı (AGE),
kötü kokmayan gençlik iksiri gibidir” dedi. Prof. Dr. Yılmaz, yıllanmış sarımsak
ekstraktı (AGE) kullanımının birçok faydası bulunduğunun bilimsel olarak
ispatlandığını, Anadolu insanının aslında kendi geliştirdiği yöntemlerle çoğu
zaman kendi devasını bulduğunu söyledi.
ÇİĞ
TÜKETİM FAYDAYI ENGELLİYOR Türkiye’de çok sık tüketilen sarımsağın çiğ
yendiğinde yarardan çok zarar görüldüğünü, çiğ tüketimin sarımsaktan
faydalanılmasını engellediğini ifade eden Prof. Dr. Yılmaz, sözlerini şöyle
sürdürdü:
”Çiğ tüketilen sarımsaktaki ‘Allicin’
denen madde, kolesterol düşürme etkisi yanında, karaciğer, mide, bağırsak
sistemini tahriş edip, erkeklerde sperm hareketlerini yavaşlatmaktadır. Oysa
dövülmüş sarımsak suda en az 6 ay kadar bekletildiğinde mucize bileşiği
”S-Alilsistein (SAC)” açığa çıkmaktadır. Bu mucize madde karaciğeri koruyucu,
savunma sistemini güçlendirici, kanseri önleyici ve tüm kemoterapatik ilaçların
istenmeyen yan etkilerini azaltıcı etkiye sahiptir. Ayrıca bu ekstrakt, kötü
kokmayan gençlik iksiri gibidir. Prof. Dr. Yılmaz, Avrupalı ve ABD’lilerin
yıllanmış sarımsak mucizesini keşfettiğini, ilaç yapma hazırlıklarında
olduklarını kaydetti.
HAZIRLANIŞI
Anadolu’da yaşayan insanların yıllardır kullandığı yıllanmış sarımsak ekstraktı
şöyle hazırlanıyor: 1 kilo sarımsak soyulup, iyice eziliyor. Bir kavanozun
içine konan ezilmiş sarımsakların içine 1 litre su, 5 adet de limon sıkılarak
karıştırılıyor, bu karışımın içine 1 litre de sirke ekleniyor. Bunlar
karıştırıldıktan sonra kavanozun kapağı iyice sıkılıp, karanlık ve serin bir
yerde 6 ile 10 ay arasında bekletiliyor. Daha sonra yıllanan sarımsak günde bir
tatlı kaşığı tüketiliyor. Hiçbir yan etkisi olmayan karışımın kokusuz ve çok
lezzetli bir tadı olduğu bildirildi.”. https://tengritagh.org/2016/10/15/limon-suyu-ve-sarimsagin-inanilmaz-mucizesi/
22
23
24
25
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder