23 Nisan 2020 Perşembe

Alıntılar: Corona ile savaşta sevindiren gelişme! Süper bilgisayar ile tedavide yeni umut... Günler sonra güzel haber geldi! COVID-19 tedavisinde yeni bir süreç başlayacak...



Alıntılar: Corona ile savaşta sevindiren gelişme! Süper bilgisayar ile tedavide yeni umut...
Günler sonra güzel haber geldi! COVID-19 tedavisinde yeni bir süreç başlayacak...
23 Nisan 2020


FutbolDIŞ Haber | Barlas Ateşli Haber Giriş: 23 Nisan 2020 - 11:21,23 Nisan 2020 - 12:13

“Moleküler boyutta inceleme yapacak
COVID 19'u moleküler boyutta inceleyecek olan bilgisayar, virüsün sahip olduğu proteinleri ayrıştıracak ve en etkili tedavi yöntemini belirlemede rol gösterecek.
13
En etkili tedaviyi belirleyecek
Corona virüsün fonksiyonlarını ve atomlarının hareketlerini işleyecek olan süper bilgisayar, COVID 19'un insan hücrelerine nasıl tutunduğuna kadarki yolcuğunu kaydederek bir harita çıkaracak ve tedavi karşısında en zayıf anını belirleyecek.
14
Bowman'dan "harika" yorumu
Süper bilgisayarın corona virüsle mücadeleye katacağı farklılığı anlatan Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya ve Moleküler Biyofizik Bölümü'nden Doç. Dr. Gregory Bowman, harika ilerleme kaydettiklerini duyurdu.
15
Gregory Bowman, "Tedavileri daha etkili hale getirmek için eliminzden gelenin en iyisini yapıyoruz. Çalışmanın ne zaman tamamlanacağına ya da zaman çizelgesine dair bir garanti veremeyiz ancak harika bir ilerleme kaydettik." dedi.”.
17
La Liga Dijital İçerik Güvenlik Müdürü Emilio Fernandez, "Bu bilgisayar, pazartesiden pazara kadar dünya genelinde kullanılan içeriklerimizi tarıyor. İnanılmaz bir veri işleme kapasitesine sahip."
18
"Bunu başka hiçbir bilgisayar yapamaz. Bu bilgisayar sayesinde içeriklerimizin korsan yayınlanıp yayınlanmadığı ya da telif hakkı ihlali yapılıp yapılmadığını tespit edebiliyoruz."
19
"Normal bir bilgisayar boyutunda ancak veri işleme hızı ve işlem kapasitesi 4 bin bilgisayar gücünde..."


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder