4 Eylül 2024 Çarşamba

Türkiye'de kütüphane alanında başarılı projeler - 1

 Türkiye'de kütüphane alanında başarılı projeler - 1


4.9.2024

Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı: Türkiye'deki kadınların yazılı eserlerini ve kadınlarla ilgili belgeleri toplamak, korumak ve araştırmalara sunmak amacıyla kurulmuştur. Web sitesi: Kadın Eserleri Kütüphanesi.

Halk Kütüphaneleri Projesi: Türkiye genelinde halk kütüphanelerinin modernize edilmesi ve dijital kaynaklara erişimin artırılması için yapılan çalışmalar.

Kütüphan-e Türkiye Projesi: Dijitalleşme sürecinde Türkiye'nin dijital kütüphane sisteminin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla yürütülen proje.

Türkiye'nin Dijital Kütüphane Projeleri: Özellikle üniversite kütüphanelerinde dijital kaynakların artırılması ve erişimin kolaylaştırılması üzerine yapılan çalışmalar. YÖK Ulusal Tez Merkezi bu kapsamda önemlidir.

Rami Kütüphanesi: İstanbul'da tarihi bir yapı olan Rami Kışlası'nın restore edilip kütüphane olarak hizmete açılması, Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olma yolunda önemli bir adımdır.

SALT Araştırma: Türkiye'nin sanat, tasarım, sosyal ve ekonomik tarihi üzerine zengin bir arşive sahip olan bu proje, akademik araştırmalara büyük katkı sağlar.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder